CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 13 NOIEMBRIE - 20 NOIEMBRIE Rentabilitatea monedei Bitcoin - peste cea a activelor tradiţionale

A. I.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 22 noiembrie 2017

Rentabilitatea monedei Bitcoin - peste cea a activelor tradiţionale

Cotaţia criptovalutei a marcat un nou maxim istoric

Cu un avans de 25,72% în raport cu moneda euro, în ultima săptămână (intervalul 13 noiembrie - 20 noiembrie), randamentul cotaţiei monedei digitale Bitcoin a devansat rentabilitatea obţinută de activele tradiţionale, în perioada menţionată.

Luni, 20 noiembrie, preţul criptovalutei a marcat un nou top al tuturor timpurilor, depăşind nivelul de 8.200 de dolari, indicele CoinDesk Price Index, ce reprezintă o medie a preţurilor criptomonedei la principalele burse din lume, afişând un maxim de 8.286,17 dolari pe unitate.

Raliul monedei virtuale vine după o depreciere masivă a preţului, cotaţia Bitcoin coborând duminică, 12 noiembrie, până în jurul nivelului de 5.500 de dolari, notează site-ul "cnbc.com". Scăderea preţului monedei digitale a apărut după ce propunerea de upgradare a reţelei Bitcoin, numită SegWith2x, ce era planificată pentru 16 noiembrie 2017, a fost anulată, menţionează sursa citată.

Scopul acestei operaţiuni era de a mări viteza de tranzacţionare a Bitcoin, care a scăzut tot mai mult de-a lungul anilor. Dacă upgrade-ul s-ar fi implementat, ar fi apărut o "bifurcare" a reţelei, ducând la crearea unei noi versiuni de Bitcoin, mai specifică sursa menţionată. Potrivit acesteia, aprecierea preţului criptovalutei a fost susţinută de o serie de ştiri pozitive, cum ar fi reglementările favorabile monedei digitale adoptate în Japonia, potenţiala creştere a interesului pentru Bitcoin din partea investitorilor instituţionali şi noile produse ce urmează a fi lansate, ce vor favoriza accesul la criptomonedă.

Pe de altă parte, noul maxim a survenit după ce compania americană de plăţi Square Inc a anunţat, la sfârşitul săptămânii trecute, că a început să permită anumitor clienţi să cumpere şi să vândă Bitcoin pe aplicaţia Cash, notează Reuters.

Din punct de vedere tehnic, cotaţia Bitcoin se află pe o tendinţă ascendentă pe toate cele trei orizonturi de timp importante - scurt, mediu şi lung - preţul tranzacţionându-se peste mediile mobile simple de 20, 50 şi 200 de zile, ce definesc aceste termene.

Totuşi, trebuie menţionat că trendul dă semne de slăbiciune, oscilatori importanţi ca Indicele Puterii Relative sau Media Mobilă de Convergenţă/Divergenţă formând sau fiind pe cale să formeze divergenţe negative cu preţul (situaţie în care cotaţia face o serie de maxime în creştere, în timp ce oscilatorul - indicator ce evaluează gradul de accelerare/decelerare a tendinţei cotaţiei - face o serie de maxime în scădere).

Ieri, în jurul orei 11:30, criptovaluta se tranzacţiona în apropierea nivelului de 8.175 de dolari, potrivit CoinDesk Price Index. Tot ieri, la ora menţionată, valoarea de piaţă a monedei digitale era de aproape 135,4 de miliarde de euro, potrivit site-ului "coinmarketcap.com".

Precizări:

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa AeRO nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb