ZIARUL BURSA

22 noiembrie 2017
Ediţia din 18.09.2024
"Decizia CJUE în cazul Andriciuc - un mare avantaj pentru împrumutaţii spanioli"

PATRICIA SUÁREZ RAMÍREZ, PREŞEDINTELE ASOCIAŢIEI CONSUMATORILOR FINANCIARI DIN SPANIA: "Decizia CJUE în cazul Andriciuc - un mare avantaj pentru împrumutaţii spanioli"

EMILIA OLESCUBănci-Asigurări / 22 noiembrie 2017

Şeful ASUFIN: "Sentinţa Curţii Supreme din Spania în care a fost invocată cauza Andriciuc va face parte din jurisprudenţa spaniolă şi instanţele inferioare vor fi obligate să aplice principiul care stă la baza acestei decizii" 

Decizia pronunţată de Curtea Europeană de Justiţie (CJUE) în cazul Andriciuc versus Banca Românească reprezintă un mare avantaj pentru debitorii spanioli, ne-a precizat Patricia Suarez Ramírez, preşedintele Asociaţiei Consumatorilor Financiari din Spania (ASUFIN), în cadrul unui răspuns transmis ziarului BURSA.

Afirmaţia domniei sale vine în contextul în care Curtea Supremă din Spania a anulat, recent, clauza de risc valutar dintr-un contract de împrumut în yeni japonezi, din cauza lipsei de informare, invocând cauza Andriciuc. Amintim că, în cazul Andriciuc, este vizată îngheţarea cursului CHF într-un dosar de credit în franci elveţieni (CHF).

"Statutul de membru al UE a ajutat economia noastră"

LA UN DECENIU DUPĂ ADERARE, ECONOMIŞTII ŞI ÎNTREPRINZĂTORII CONSIDERĂ: "Statutul de membru al UE a ajutat economia noastră"

RAMONA RADUMacroeconomie / 22 noiembrie 2017

Aderarea ţării noastre la Uniunea Europeană, în anul 2007, şi statutul de membru al UE au influenţat în bine contextul nostru economic, facilitând accesul investitorilor străini şi generând procese de rafinare a practicilor economice de la noi, astfel încât acestea să se apropie cât mai mult de cele europene, sunt de părere analistul economic Ionel Blănculescu şi Cristian Pârvan, preşedintele Patronatului Investitorilor Autohtoni din România (PIAROM).

"Avem nevoie de un mediu de afaceri mai prietenos pentru firmele autohtone"

CONSTANTIN DELEANU, PREŞEDINTELE DIRECTORATULUI COTNARI: "Avem nevoie de un mediu de afaceri mai prietenos pentru firmele autohtone"

A consemnat EMILIA OLESCUCompanii / 22 noiembrie 2017

Este necesară crearea unui mediu de afaceri mai prietenos pentru firmele deţinute de investitorii români, cel puţin echivalent cu cel al companiilor cu capital străin care funcţionează în România, consideră Constantin Deleanu, preşedintele Directoratului Cotnari.

Reporter: Cum a fost anul viticol 2017 pentru Cotnari, în particular, şi pentru piaţă, în general?

Sechestru pe averea lui Liviu Dragnea şi a celorlalţi inculpaţi în dosarul Tel Drum

Sechestru pe averea lui Liviu Dragnea şi a celorlalţi inculpaţi în dosarul Tel Drum

A.S.Anticorupţie / 22 noiembrie 2017

Actualizare DNA a pus sechestru pe toate bunurile şi conturile lui Dragnea pentru a recupera un prejudiciu de 127,5 milioane lei

Procurorii anticorupţie au instituit sechestru asigurător şi poprire pe toate bunurile liderului PSD, Liviu Dragnea, până la concurenţa sumei de 127,5 milioane de lei (peste 27 milioane de euro), pentru a recupera prejudiciul din dosarul "Tel Drum", a anunţat DNA prin intermediul unui comunicat.

------------

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, lider al PSD, consideră că duşmanii săi se ascund în spatele unor instituţii, "crucifică oameni", miza reală fiind "blocarea Legilor Justiţiei".

"FMI vrea impulsionarea creditării în zona euro"

EMIL STAVREV, FMI: "FMI vrea impulsionarea creditării în zona euro"

A consemnat ADINA ARDELEANUInternaţional / 22 noiembrie 2017

Creşterea PIB real în Europa este estimată la 2,4%, în 2017, de la 1,7%, în 2016, înainte să scadă la 2,1 % în 2018, potrivit raportului FMI "Regional Economic Outlook: Europe Hitting Its Stride", reprezentând revizuiri în creştere de 0,5 şi 0,2 puncte procentuale pentru 2017 şi 2018 faţă de raportul din aprilie.

Ministrul "veşti bune": buget record pentru ultimul deceniu

EDUCAŢIE Ministrul "veşti bune": buget record pentru ultimul deceniu

O.D.Cultură / 22 noiembrie 2017

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a mai livrat o veste bună pentru educaţie, legată de bugetul acesteia în 2018. Atacat, criticat, ironizat, Liviu Pop îşi continuă proiectul de reformă, în conformitate cu programul de guvernare al PSD, şi a fost supranumit de către opozanţi "ministrul veştilor bune", care stârnesc nemulţumire.

"Aşteptăm rezoluţia OSIM privind înregistrarea ilegală a mărcii «Bunătăţi de Topoloveni» aparţinând MGC"

BIBIANA STANCIULOV, SONIMPEX TOPOLOVENI: "Aşteptăm rezoluţia OSIM privind înregistrarea ilegală a mărcii «Bunătăţi de Topoloveni» aparţinând MGC"

ALINA VASIESCUCompanii / 22 noiembrie 2017

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) i-a transmis, zilele trecute, companiei "Sonimpex Topoloveni", care produce Magiunul de Topoloveni, că a redirecţionat către Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM), pentru soluţionare, solicitarea prin care conducerea acesteia apela la sprijin în punerea în executare a unei decizii civile din 2016, dintr-un proces cu "MGC General Investment", privind înregistrarea mărcii "Bunătăţi de Topoloveni".

ANPC vrea să implementeze un site pentru compararea comisioanelor băncilor

ANPC vrea să implementeze un site pentru compararea comisioanelor băncilor

F.A.Bănci-Asigurări / 22 noiembrie 2017

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) intenţionează să realizeze, în prima parte a anului viitor, un site dedicat comparării comisioanelor instituţiilor financiare, aceasta fiind o cerinţă menţionată în ordonanţa de transpunere a directivei privind comparabilitatea comisioanelor, potrivit lui Bogdan Pandelică, preşedintele instituţiei.

"Fiecare femeie îşi doreşte să aibă o ie în vestimentaţie"

"Fiecare femeie îşi doreşte să aibă o ie în vestimentaţie"

A consemnat EMILIA OLESCUCompanii / 22 noiembrie 2017

"by Ionela Bran" este un atelier unde fondatorul său - Ionela Bran (care poartă chiar numele zonei unde locuieşte şi creează) - realizează costume populare, dar şi vestimentaţii la comandă în care împleteşte armonios tradiţionalul cu modernul.

Germania: aritmetica parlamentară şi ecuaţiile politice

Cornel CodiţăEditorial / 22 noiembrie 2017

Cornel Codiţă

Pe scurt, aritmetica parlamentară nu este capabilă să ofere o soluţie pentru ecuaţia politică a Germaniei. Alianţa creştin-democraţilor (plus CSU), cu liberal-democraţii şi verzii, aşa zisa coaliţie "Jamaica", dispune teoretic de o majoritate capabilă să sprijine un guvern, dar s-a dovedit nesustenabilă din punct de vedere politic.

Consiliul Concurenţei a demarat o analiză pe marginea creşterii preţurilor alimentelor

LA CEREREA MINISTERULUI AGRICULTURII Consiliul Concurenţei a demarat o analiză pe marginea creşterii preţurilor alimentelor

F.A.Macroeconomie / 22 noiembrie 2017

Consiliul Concurenţei a demarat o analiză, la sesizarea Ministerului Agriculturii, pentru a determina cauzele scumpirii accelerate a alimentelor în această lună, unul dintre posibilele motive fiind creşterea deficitului bugetar, care duce la majorarea importurilor şi pune presiune pe inflaţie, potrivit lui Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei (CC). Domnia sa a precizat, citat de Agerpres: "Am primit de la Ministerul Agriculturii o solicitare pentru analiza preţurilor alimentelor, în special la unt, ouă şi unele produse din carne, unde preţurile au avut evoluţii radicale. Foarte bine că ne-au făcut o astfel de sesizare, dar ar fi foarte bine să vină şi cu date, cu mai multe informaţii. Le-am cerut şi noi acest lucru, întrucât ministerul de resort are informaţii mai multe pe această temă".

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 22 Noiembrie 2017

MACRO NEWSLETTER 22 Noiembrie 2017

Internaţional / 22 noiembrie 2017

Preţurile producătorilor industriali din Germania şi-au temperat creşterea anuală în octombrie 2017, până la 2,7%, de la 3,1% în luna precedentă, pe fondul unei noi creşteri lunare de 0,3%.

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo