CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 9-16 IUNIE Titlurile "Rompetrol Rafinare" se menţin în topul creşterilor

A.A.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 18 iunie 2015

Titlurile "Rompetrol Rafinare" se menţin în topul creşterilor

Acţiunile "Rompetrol Rafinare" (RRC) s-au menţinut în topul creşterilor de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), cu o apreciere de 11,99%, raportată la euro, în perioada 9-16 iunie, fiind urmate de titlurile "Zentiva" (SCD) şi "STK Emergent" (STK).

Săptămâna trecută, Ministerul Energiei a lansat în dezbatere publică un proiect de Hotărâre de Guvern, potrivit căruia va vinde 26,69% din tilurile Rompetrol Rafinare, la un preţ minim de 200 de milioane de dolari. Acţionarul majoritar al companiei, KMG International, are drept de preempţiune asupra acestei participaţii.

Strategia de vânzare a 27% din Rompetrol Rafinare este parte a înţelegerii pe care Guvernul României a agreat-o cu KazMunaiGas, în 2013.

Rompetrol Rafinare face parte din KMG International (fostul Rompetrol Grup), deţinut de compania naţională de petrol şi gaze din Kazakhstan - KazMunayGas.

Per total, BVB a înregistrat o depreciere substanţială, în perioada 9-16 iunie, conform evoluţiilor indicilor.

Indicele BET, al celor mai lichide zece companii listate, a scăzut cu 2,62%, în timp ce indicele extins BET-XT s-a depreciat cu 2,41%. BET-FI, indicele SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, a scăzut cu 1,59%.

În cadrul BET, cel mai bun plasament a fost reprezentat de titlurile "Electrica" (EL), care au avut o creştere de 0,19%, în timp ce aprecierea Zentiva, de 6,28%, raportat la euro, a fost cea mai mare din cadrul BET-XT.

Producătorul farmaceutic a înregistrat, anul trecut, un profit net de circa 61 milioane lei, cu 65% mai mare faţă de cel din 2013, iar cifra de afaceri netă a crescut cu 36,3% în raport cu 2013, la 395,78 milioane lei.

Potrivit celor mai recente raportări, grupul farmaceutic francez Sanofi -Aventis deţine direct şi indirect 73% dintre acţiunile Zentiva. Grupul ING controlează 5,29% din acţiunile SCD.

Între fondurile de investiţi, cel mai mult au crescut titlurile "Active Dinamic" (+1,55%), fiind urmate de "OTP Dollar Bond" (+0,73%) şi de "Fortuna Gold" (+0,35%).

Investiţia în aur ar fi adus un plus de 0,32%, în perioada menţionată, raportat la euro, la cotaţia BNR, în timp ce leul a scăzut cu 0,48% faţă de euro.

Analiştii pun deprecierea monedei naţionale pe seama tensiunilor politice, legate de anchetarea premierului Victor Ponta, în dosarul lui Dan Şova, dar şi a turbulenţelor din pieţele străine cauzate de neînţelegerile dintre Grecia şi creditorii săi internaţionali.

Precizare:

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor.

Piaţa Rasdaq nu este luată în calcul.

Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic.

Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb