Cele mai noi soluţii Cisco pentru reţele de comunicaţii prezentate la Cluj

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 18 aprilie 2008

Cisco, lider mondial în echipamente pentru comunicaţii, continuă seria evenimentelor de prezentare a celor mai noi soluţii pentru reţele de comunicaţii prin Internet, cu organizarea Cisco Day în Cluj - a treia destinaţie din itinerar.

Evenimentul este destinat specialiştilor IT din zona de nord-vest a ţării şi prezintă informaţii despre piaţa de networking, cele mai noi reţele inteligente de comunicaţii prin Internet, soluţii IP unificate, portofoliul de servicii Cisco, precum şi aplicaţii din acest domeniu. Echipa Cisco, prezentă la acest eveniment alături de partenerii locali, va oferi informaţii relevante despre modul în care aplicaţiile combinate Cisco, integrate într-o reţea, pot îmbunătăţi spaţiul de lucru al unui utilizator, făcând posibilă interacţiunea în orice moment, din orice locaţie. Posibilitatea de a interacţiona direct, de a adresa întrebări specialiştilor prezenţi, va genera o mai bună înţelegere a beneficiilor unei reţele integrate şi va facilita alegerea celei mai potrivite combinaţii de aplicaţii şi servicii care să contribuie la creşterea competitivităţii afacerii.

"Cisco înseamnă mobilitate şi acces la tehnologie, oriunde şi oricând. Obiectivul nostru este să venim în întâmpinarea companiilor din aceasta zonă cu soluţii şi servicii de comunicaţii inovative şi inteligente, care să contribuie la sporirea productivităţii şi dezvoltării acestora. Dintre regiunile de dezvoltare ale României, regiunea de nord-vest este una dintre cele mai atractive din punct de vedere economic.", a declarat Bogdan Constantinescu, General Manager Cisco Romania.

De asemenea, în cadrul Cisco Day vor fi prezentate şi rezultatele Programului NetAcad, care a sărbătorit anul acesta 10 de ani de activitate în lume. Dintre cele peste 100 de ţări în care funcţionează Cisco Networking Academy, România se află pe locul 8 în lume şi pe locul 3 în zona EMEA (Europa, Africa si Orientul Mijlociu) într-un clasament privind numărul de instituţii participante la program. În România există în prezent 11 academii regionale şi 84 de academii locale, numărul acestora fiind în continuă creştere.

"De la deschiderea primei academii în România, în aprilie 1999, peste 18 000 de tineri din 191 de instituţii de învăţământ autorizate din toată ţara, printre care şi instituţii din regiunea nord vest, au absolvit programul Cisco Networking Academy ( Cisco NetAcad) ", a declarat Nicolai Sandu, Regional Manager South Eastern Europe Cisco Networking Academy Program.

Cisco NetAcad în zona de nord vest funcţionează în următoarele locaţii: Universitatea de Nord - Baia Mare, Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu, Universitatea "Petru Maior" Târgu Mures, instruIT- Oradea, OAO RoEduNet-Targu-Mures, Universitatea de Medicina si Farmacie - Targu-Mures, Facultatea de Electrotehnica si Informatica din cadrul Universitatii Oradea, Centrul de Comunicaţii al Universităţii Babes -Bolyai, Facultatea de Automatică şi Calculatoare si Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii - UT Cluj, Academia pentru Tehnologia Internetului din Cluj, Liceul Avram Iancu din Cluj, OAO RoEduNet Cluj, Departamentul de Tehnologia Informaţiei din cadrul Universităţii Babes - Bolyai.

Cisco Day în Cluj face parte dintr-o serie de evenimente de prezentare a celor mai noi soluţii şi tehnologii Cisco, iniţiată de către Cisco Romania, derulată până acum în Sibiu şi Timişoara şi care va continua pe parcursul acestui an în Iaşi şi Constanţa.

Despre NetAcad

Programul Cisco Networking Academy (NetAcad) se adresează instituţiilor de învăţământ de stat sau private care doresc să ofere elevilor, studenţilor sau absolvenţilor şansa de a se pregăti în domenii de mare interes din tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor. Pot beneficia de aceste cursuri în mod gratuit numai instituţiile de învăţământ de stat sau particulare acreditate de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, precum şi organizaţii non-profit care activează în domeniul educaţiei şi pregătirii profesionale.

Programul are o relevanţă deosebită mai ales în condiţiile unui deficit prognozat de specialişti în tehnologii de comunicaţii pe piaţa europeană, estimat pentru România la 9 700 de persoane în anul 2008, conform unui studiu IDC (International Data Corporation).

Programul Cisco Networking Academy a început în octombrie 1997 într-o mică şcoală din California şi este acum prezent în mai mult de 9 500 de instituţii din toată lumea, implicând aproximativ 2 milioane de studenţi din peste de 163 de ţări, printre care şi România.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. E chiar buna o filiala Cisco in Cluj NAPOCA. Eu lucrez la UBB- FEFS si m-am ajutat singur sa-mi platesc aceasta scoala postunivesitara. Imi multumesc mie insumi ca fac totul pentru perfectionatrea mea profesionala, si UBB-lui ca ma foloseste...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb