Preţul final al operaţiunii, stabilit în urma unei proceduri de tip book building, a fost de 18.700 de forinţi pe acţiune. "CEZ a profitat de momentul optim pentru această tranzacţie, după ce recent a avut loc o creştere semnificativă a preţului acţiunilor MOL, iar Consiliul director al companiei maghiare a anunţat propunerea de dividend", a declarat purtătorul de cuvânt al CEZ, Ladislav Kriz.
Compania cehă a cumpărat acţiunile la începutul lui 2008, ca să ajute MOL să lupte împotriva unei încercări de preluare.
Sumele obţinute din vânzare vor fi utilizate de CEZ pentru finanţarea convertirii în numerar a unor obligaţiuni care ajung la maturitate. CEZ a lansat, miercuri, o ofertă de răscumpărare a bondurilor în sumă de 470,2 milioane de euro, aceasta fiind aşteptată să se încheie ieri seară.
CEZ este un grup controlat de statul ceh, care deţine aproximativ 70% din acţiunile acestuia. Grupul CEZ este prezent şi pe piaţa românească din anul 2005, când a preluat compania de distribuţie "Electrica Oltenia" SA.
Societatea cehă a estimat, săptămâna trecută, că aşteaptă un câştig net ajustat de 12-17 miliarde de coroane anul acesta, faţă de 19,6 miliarde în 2016. Anterior ofertei de răscumpărare a bondurilor, CEZ a informat că, în situaţia în care toţi investitorii îşi convertesc titlurile, CEZ îşi va majora venitul înainte de taxe pe 2017 cu 3,4 miliarde de coroane (135,49 milioane de dolari).