Cioloş, convins că "Protan" nu-şi suspendă activitatea

A.G.R.
Ziarul BURSA #Companii #Agro-alimentar / 14 noiembrie 2008

Ministrul Agriculturii susţine că "Protan" este obligat să funcţioneze cu clauzele contractului de concesiune.

Ministrul Agriculturii susţine că "Protan" este obligat să funcţioneze cu clauzele contractului de concesiune.

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Durabile, Dacian Cioloş, consideră că societatea "Protan" - concesionarul serviciilor de ecarisaj - nu îşi va înceta activitatea, în pofida afirmaţiilor făcute, deoarece contractul nu îi permite acest lucru. Domnia sa a explicat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă: "Nu cred că se va ajunge la închiderea unităţilor Protan pentru că în contract exis­tă prevederi clare, care nu îi permit să înceteze brusc activitatea. Dacă se va ajunge la o eventuală reziliere a contractului, Protan are obligaţia să îşi continue activitatea încă 90 de zile".

Potrivit Agerpres, ministerul va face o analiză clară a sumelor care au fost plătite concesionarului şi ce sume mai sunt eligibile de plată împreună cu reprezentanţii APIA şi cei ai direcţiei financiare care nu au aprobat deconturile din anii trecuţi. "În urma discuţiilor avute deja cu cei de la Protan sunt convins că nu se va ajunge la încetarea activităţii", a adăugat ministrul Cioloş.

"Protan" a anunţat, miercuri, că va suspenda activitatea în data de 17 noiembrie, în semn de protest faţă de faptul că autorităţile statului refuză să îi achite taxa de neutralizare, în valoare totală de peste patru milioane euro, restantă din 2006. Potrivit datelor MADR, "Protan" SA ar urma să mai primească, în luna noiembrie, deconturi de circa un milion de euro. Această sumă se află, în prezent, în curs de decontare, în timp ce alte 1,7 milioane de euro, din anii 2006 şi 2007, nu a fost acceptată la plată din cauza lipsei autorizaţiilor de mediu, a suspendării unor autorizaţii sanitar-veterinare şi din cauza unor documentaţii incomplete cu litigii în desfăşurare.

APIA a efectuat plăţi către "Protan" în valoare de 4,7 milioane euro (17 milioane lei). Suma totală plătită de Agenţie în perioada 28 februarie 2007 - 20 octombrie 2008 depăşeşte 7,8 milioane de euro (28,2 milioane lei). APIA a mai autorizat şi solicitat, în 2008, fonduri de aproximativ 7,3 milioane de lei pentru plata serviciilor "Protan".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb