Cisco modelează viitorul afacerilor mobile cu tehnologia wireless de generaţia următoare 802.11n

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 13 septembrie 2007

Cisco livrează primul produs din domeniu care acceptă capabilităţi 802.11n, asigurând protejarea investiţiilor şi simplitatea operaţională cu o soluţie integrată pentru comunicaţii wireless

Demonstrându-şi poziţia de lider în domeniu şi capacitatea inovatoare în furnizarea de soluţii wireless de generaţia următoare, Cisco a lansat astăzi singura soluţie integrată 802.11n din domeniul comunicaţiilor wireless proiectată astfel încât să combine performanţa şi fiabilitatea superioară cu simplitatea instalării.

Oferta Cisco de reţea wireless unificată (Unified Wireless Network) de generaţie următoare include punctul de acces Cisco Aironet 1250, primul punct de acces 11n din clasa comunicaţiilor de birou disponibil pe piaţă, precum şi sistemul scalabil de controler LAN wireless de 48 Gbps bazat pe switch-ul Cisco Catalyst 6500 şi serviciile cablate şi wireless cu Unified Wireless Network Release 4.2. De asemenea, Cisco va asigura, prin intermediul familiei sale de switch-uri Catalyst, capacitatea de alimentare completă a punctului de acces radio-dual Aironet 1250 de la un singur port Ethernet.

Noul punct de acces Aironet 1250 este primul punct de acces din domeniu certificat Wi-Fi 802.11n Draft 2.0 şi unicul produs disponibil comercial care a participat la simularea în condiţii reale Wi-Fi Alliance 802.11n Draft 2.0, fapt care îi conferă statutul de produs de referinţă în raport cu care vor fi certificate toate celelalte produse din punctul de vedere al interoperabilităţii Wi-Fi. Cisco a pus în practică experienţa sa în comunicaţiile în radiofrecvenţă pentru a oferi o creştere de cinci ori a ratei de transfer şi tehnologie MIMO (Multiple-In, Multiple-Out) în vederea asigurării unei fiabilităţi sporite a acoperirii wireless, mai ales pentru mediile RF foarte solicitate - inclusiv cele din domeniile sănătăţii, învăţământului, depozitării, logisticii şi producţiei.

În calitate de lider în tehnologiile de reţea avansate, Cisco oferă clienţilor globali certitudinea că instalează reţele wireless de generaţie următoare extinse, cu compatibilitate la un nivel înalt de securizare, de la infrastructură până la client. Testele de interoperabilitate cu 802.11n Draft 2.0 au fost efectuate împreună cu firma Intel, partener Cisco, la laboratorul de testare Intel Oregon, care are capabilităţile necesare simulării unui mediu de companie tipic. Efectuând testările împreună cu Intel, Cisco se asigură că soluţiile sale wireless de generaţie următoare oferă performanţe mai fiabile şi o compatibilitate mai mare între dispozitivele client Intel şi reţelele wireless Cisco. Mai mult de 90% dintre laptopurile de birou au circuite Wi-Fi certificate Cisco Compatible Extensions, asigurând cele mai bune capabilităţi din domeniu pentru conectivitate simplă şi cu un nivel înalt de securizare.

"Asigurarea compatibilităţii şi a performanţelor sunt esenţiale în adoptarea tehnologiilor wireless de generaţie următoare. Cisco şi Intel au colaborat strâns pentru a asigura că adoptarea tehnologiilor 802.11n este cât mai continuă posibil pentru clienţii de tip companie." (Randy Nickel, Director of Wireless marketing, Intel Mobile Platforms Group)

Produsele Cisco wireless de generaţie următoare care acceptă capabilităţi 802.11n includ următoarele:

Capacitate de controler LAN wireless şi servicii de reţea integrate. Conceput să susţină o dezvoltare graduală sau o instalare pe scară largă imediată a capabilităţilor 802.11n, modulul Cisco WiSM (Wireless Service Module) pentru switch-ul Catalyst 6500 permite clienţilor să adauge controlerului capacitatea cerută. Această capabilitate scalabilă oferă clienţilor o soluţie flexibilă şi particularizată pentru instalările wireless extinse. Cu familia Catalyst 6500, clienţii soluţiilor Cisco wireless pot beneficia şi de avantajele oferite de securitatea integrată pentru infrastructură cablată şi wireless, disponibilitate sporită şi informaţii despre aplicaţii, atât pentru utilizatorii conectaţi prin cablu, cât şi pentru cei conectaţi wireless.

Cisco Unified Wireless Network 4.2. Cisco oferă servicii de mobilitate îmbunătăţite, prin intermediul noului Cisco Unified Wireless Network Software versiunea 4.2. Acestea includ structura wireless de birou, monitorizarea punctelor de acces, instrumente de migrare şi acces cablat şi wireless unificat pentru invitaţi. În plus, aceste servicii încorporează îmbunătăţiri wireless cu disponibilitate de comunicaţii de voce, puncte de acces la distanţă care nu pot fi întrerupte şi analiză spectrală integrată.

Capabilităţi de client îmbunătăţite incluzând Cisco"s Secure Services Client 5.0. Îmbunătăţirile aduse Cisco Secure Services Client se concentrează asupra simplificării asigurării unui cadru unic de securizare şi de administrare a clientului. Versiunea 5.0 oferă o interfaţă utilizator mult îmbunătăţită, conţinând capabilităţi "2 Click Connect".

"Comunicaţiile wireless de generaţie următoare promit o lăţime de bandă mai mare şi o mobilitate mai fiabilă, iar Cisco a recunoscut importanţa furnizării nu doar a unei tehnologii wireless de vârf, ci şi a soluţiei cablate şi wireless integrate, care să facă posibile aceste îmbunătăţiri. Continuând să rămână lider în sfera inovaţiilor, Cisco a realizat o soluţie 802.11n cablată şi wireless posibil a fi instalată complet de către clienţi. Aceasta constituie o oportunitate de neegalat de a reduce costurile totale ale clienţilor prin eliminarea necesităţii revizuirii generale a infrastructurii existente." (Brett Galloway, Vice President and General Manager of Cisco"s Wireless Network Business Unit)

Implicarea Cisco în dezvoltarea de soluţii tehnologice inovatoare pentru mobilitatea afacerii se extinde şi la asigurarea protecţiei investiţiilor pentru clienţii care vizează oportunităţile pieţei noi, impulsionate de fiabilitatea semnificativă şi de îmbunătăţirea ratei de transfer caracteristice tehnologiei 802.11n. Cisco Unified Wireless Network este cu disponibilitate 802.11n şi are capacitatea de a se scala eficient pentru a îndeplini cerinţele proiectului de standard, menţinând în acelaşi timp compatibilitatea cu standardele wireless actuale, cum ar fi 802.11a/b/g, fără a necesita reproiectarea infrastructurii de reţea.

Până la sfârşitul anului 2007, Cisco va activa alimentarea cu autonegociere prin port unic a punctelor de acces Aironet 1250 de pe principalele switch-uri din portofoliul Catalyst. Această soluţie integrată unică elimină necesitatea efectuării de cablări suplimentare sau a introducerii de surse de alimentare separate.

Universitatea Duke beneficiază de avantajele performanţelor de mobilitate îmbunătăţite ale tehnologiei 802.11n şi ale noului punct de acces Cisco Aironet 1250. Conform celor declarate de responsabilul IT al universităţii, Tracy Futhey, inginerii Cisco şi cei ai universităţii au conlucrat la configurarea reţelei wireless într-un cămin studenţesc pentru a asigura interoperabilitatea, performanţele şi structurarea corespunzătoare.

"Universităţile constituie nişte microcosmosuri unice ale societăţii în ansamblu, asigurând un mediu de testare realist şi, în acelaşi timp, controlat. Avem persoane care lucrează aici, trăiesc aici, se joacă aici şi se întâlnesc aici. Ele utilizează reţeaua wireless a universităţii pentru diverse aplicaţii: video, fluxuri media şi alte tehnologii bazate pe transferuri intensive de date. Experienţa noastră cu tehnologia 802.11n de la Cisco arată că aceasta poate asigura lăţimea de bandă wireless necesară populaţiei extrem de mobile din campusul universitar." (Tracy Futhey)

De asemenea, noua tehnologie 802.11n asigură o serie de avantaje pentru partenerii Cisco specializaţi în comunicaţiile wireless, generând nu numai oportunităţi de revânzare a tehnologiei, ci şi oferte de servicii profesioniste. Partenerii Cisco specializaţi în comunicaţii wireless pot furniza clienţilor servicii tehnice şi consultanţă în proiectare, oferindu-le informaţii despre structura şi dezvoltarea acestor noi oferte de soluţii bazate pe tehnologia 802.11n.

"Soluţia wireless de generaţie următoare de la Cisco dinamizează mediul de afaceri. Deoarece cerinţele de comunicaţii de afaceri se axează tot mai mult pe mobilitate şi asistăm la adoptarea soluţiilor bazate pe RFID în domenii precum sănătatea, logistica şi producţia industrială - toate generând un dinamism sporit - soluţiile infrastructurale precum cele de la Cisco ajută la creşterea competitivităţii şi a satisfacţiei clienţilor." (Neil Louw, CTO of Dimension Data Europe)

Preţuri, disponibilitate şi oferte de switch-uri Catalyst şi controlere LAN wireless

Noul punct de acces Cisco Aironet 1250 va putea fi comandat începând cu luna viitoare la preţul curent de 1.299 USD. Suportul Power-over-Ethernet prin intermediul familiei de switch-uri Cisco Catalyst este programat pentru sfârşitul anului curent. Cisco oferă şi pachete de switching Catalyst 3750, 4500 şi 6500 cu controlere LAN wireless, oferind clienţilor oportunităţi de economii semnificative, în contextul obţinerii de soluţii wireless de generaţie următoare de la Cisco. Pentru detalii suplimentare, companiile pot contacta reprezentanţii de vânzări sau distribuitorii autorizaţi Cisco sau pot accesa pagina Web la adresa www.cisco.com/go/nextgen-wireless.

Despre Cisco

Cisco, (NASDAQ: CSCO) este liderul mondial în comunicaţiile Internet care transformă modul de conectare, de comunicare şi de colaborare interpersonală.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb