CLAUDIA ŢAPARDEL: Comisia Europeană susţine aplicarea Master Planului General de Transport al României

Elena Deacu
Companii #Transporturi / 30 iunie 2015

Eurodeputata PSD Claudia Ţapardel a apărat poziţia României în şedinţa Comisiei pentru Transport şi Turism din Parlamentul European cu ocazia dezbaterii Master Planului General de Transport al României (MPGTR) împreună cu reprezentanţii Comisiei Europene prezenţi la discuţii.

"Apreciez poziţia corectă a reprezentanţilor Comisiei Europene faţă de Master Planul General de Transport al României. Colaborarea dintre Guvernul României şi Comisia Europeană reflectă profesionalism şi consecvenţă, ceea ce îmi dă încredere că până la sfârşitul anului, documentul va fi aprobat de toate pârţile implicare şi România va primi finanţarea necesară pentru dezvoltarea infrastructurii naţionale", a declarat Claudia Ţapardel, membră în Comisia pentru Transport şi Turism din PE.

"Poziţia României este clară. Vrem să dezvoltăm toate tipurile de infrastructură pe care le avem la dispoziţie, evident cu un accent puternic pe cea rutieră, de care, ştim foarte bine că avem nevoie. Ar fi bine să existe bani pentru toate proiectele pe care le avem în discuţie, dar priorităţile setate în forma actuală a documentului sunt foarte bune pentru noi. Cea mai bună veste pe care am primit-o este că România are aliaţi consecvenţi în Comisia Europeană şi că Master Planul, lucrat de Guvernul PSD, împreună cu experţii de la Bruxelles va fi agreat într-o formă optimă pentru toţi românii", a accentuat Claudia Ţapardel.

"România intenţionează să îşi dezvolte şi să-şi întreţină infrastructura feroviară. Achiziţionarea a peste 90 de locomotive, electrificarea celor mai importante tronsoane de cale ferată, incluse în reţeaua europeană TEN-T, dar şi reabilitarea şi întreţinerea unor căi ferate vitale pentru industria auto, sau de energie sunt dovezi clare ale acestei strategii", a specificat Claudia Ţapardel

Eurodeputata PSD a apărat poziţia României în ceea ce priveşte strategia pe termen lung, de eficientizare a căilor ferate, explicând că necesarul de finanţare pentru infrastructura feroviară este ce cca. 19 miliarde de euro, inclusiv pentru întreţinerea şi electrificarea coridoarelor de transport incluse în reţeaua europeană TEN-T (cca. 20% din totalul infrastructurii de căi ferate).

În intervenţia din faţa Comisiei, Claudia Ţapardel a întărit faptul că România reprezintă o zonă de graniţă a UE, fapt pentru care trebuie să fie considerată prioritară în dezvoltarea infrastructurii de toate tipurile.

"Repet, este foarte important ca România să primească finanţările necesare din partea Băncii Europene pentru Investiţii, a Comisiei Europene şi a Băncii Mondiale pentru dezvoltarea şi întreţinerea infrastructurii naţionale de orice tip. Suntem o ţară de graniţă a Uniunii Europene şi, în consecinţă, dacă vrem să gândim strategic dezvoltarea infrastructurii Europene, atunci trebuie să demarăm investiţiile mari, de impact, în zonele adiacente spaţiilor extra-europene.

Nimeni din România nu are nici un motiv să se opună MPGTR, iar susţinerea continuă a Comisiei Europene pentru acest proiect vine să confirme, încă o dată, acest lucru", a punctat Claudia Ţapardel.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb