CNADNR a investit în infrastructură 1,26 mld. lei în primul semestru

F.A.
Companii #Construcţii / 11 septembrie 2009

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a investit 1,26 mld. lei, în primele şase luni, pentru infrastructură, inclusiv construcţia de autostrăzi, reprezentând 37,9% din suma totală a cheltuielilor de 3,35 mld. lei, au declarat vineri pentru NewsIn reprezentanţii companiei.

Din cheltuielile totale realizate la 30 iunie de CNADNR, respectiv 3.358.688.500 lei, 37,9% reprezintă investiţiile, inclusiv construcţia de autostrăzi, 25,25% întreţinerea drumurilor naţionale, 15,18% reprezintă reabilitările de drumuri naţionale finanţate din credite externe, 11,1 % proiecte derulate cu fonduri europene, 4,03% reparaţiile capitale DN, 4,05% programele de eliminare a efectelor inundaţiilor, 2,49% plăţi pentru rambursări credite externe, plăţi de dobânzi şi comisioane.

"CNADNR S.A. a semnat în primul semestru al anului 2009 contractele pentru construcţia autostrăzilor Cernavodă - Medgidia şi Medgidia - Constanţa. De asemenea, în prezent sunt în desfăşurare patru contracte de execuţie autostrăzi pentru proiectele autostrăzii Arad - Timişoara, sectorul de autostradă Bucureşti - Moara Vlăsiei, sectorul Moara Vlăsiei - Ploieşti şi autostrada Transilvania. Tot în această perioadă, compania a atribuit contractul de concesiune de lucrări şi servicii pentru proiectarea, finanţarea, construirea, operarea şi întreţinerea Autostrăzii Comarnic - Braşov" se arată în bilanţul de activitate pe S1 2009 al CNADNR.

De asemenea, compania de drumuri susţine că are în derulare 23 de contracte în cadrul programului de reabilitare a drumurilor naţionale, cu finanţare rambursabilă şi nerambursare.

În primul semestru al anului 2009 a fost semnat contractul pentru realizarea variantei ocolitoare a Aradului la profil de autostradă. De asemenea, au continuat lucrările la variantele ocolitoare Ploieşti Vest, Sibiu, centura de Nord a Municipiului Bucureşti, Cluj Est, Iaşi Sud, Suceava, Timişoara, Oradea, Adunaţii Copăceni, Lugoj. Au continuat lucrările de fluidizarea traficului pe DN 1 - Pasajul Băneasa şi au început lucrările la varianta ocolitoare Constanţa la profil de autostradă, centura Bucureşti Sud.

Potrivit bilanţului de activitate, în perioada1 ianuarie -30 iunie, CNADNR a vândut cu 36% mai multe roviniete (4.728.263) , în valoare de 424.971.010 lei, faţă de perioada similară a anului 2008.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb