Colliers: "Două mari tranzacţii imobiliare, pe punctul să se finalizeze"

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Imobiliare / 24 septembrie 2014

Actualizare 19:10 Raiffeisen evolution: "Este prematur să discutăm de o vânzare a Promenada"

Vânzarea centrului comercial "Promenada Mall" nu este, momentan, în vizorul dezvoltatorului imobiliar Raiffeisen evolution, potrivit lui Markus Neurauter, Managing Director Raiffeisen evolution project development, care afirmă că vor analiza ofertele investitorilor, potrivit unui comunicat remis azi redacţiei.

"Calitatea dezvoltării, dimensiunea optimă a proiectului şi perspectivele excelente de creştere au atras atenţia unor investitori redutabili, unii dintre ei analizând oportunitatea unei prime achiziţii în România. În ceea ce priveşte o potenţială vânzare a centrului comercial, aşa cum spuneam şi anul trecut în 17 octombrie, la deschiderea Promenada, noi suntem dezvoltatori. Dezvoltăm - şi până acum am demonstrat că dezvoltăm foarte bine - apoi vindem. Însă doar atunci când termenii ne satisfac. Astăzi este prematur să discutăm de o vânzare a Promenada. Vom analiza ofertele investitorilor, apoi vom decide", a declarat Neurauter.

--------

Valoarea investiţiilor imobiliare ar putea ajunge, în acest an, la circa 500 milioane de euro, în creştere cu peste 60% faţă de 2013, în următoarele trei luni cel puţin două tranzacţii de mari dimensiuni urmând să fie finalizate, a declarat Ilinca Păun, managing director Colliers International.

Domnia sa a precizat: "Există elementele pentru care putem spune că anul acesta ar putea fi un punct de maxim în care piaţa imobiliară devine lichidă. Având în vedere că în primele şase luni valoarea tranzacţiilor imobiliare a totalizat circa 300 de milioane de euro şi că cel puţin două tranzacţii de mari dimensiuni se vor închide până la finele anului, estimăm că piaţa va ajunge la circa 500 milioane de euro".

Potrivit Mediafax, anul trecut, investitorii au cumpărat proprietăţi în valoare de circa 300 milioane de euro, iar nivelul prognozat de reprezentantul Colliers pentru 2014 ar fi un maxim al ultimilor şase ani.

Ea a adăugat că şi investiţiile în terenuri s-au dublat în prima jumătate a anului faţă de aceeaşi perioadă anului trecut, în timp ce valoarea tranzacţiilor imobiliare din acest interval a fost egală cu cea înregistrată în întreg anul 2013.

Ilinca Păun: "Avem semnale bune că piaţa este în creştere, iar un alt element în acest sens este sectorul productiv, în condiţiile în care în fiecare săptămână există câte o companie din industria auto interesată de România. Asta nu înseamnă că vom deschide o fabrică pe săptămână, dar este un semnal că investiţiile vin".

Doamna Păun a adăugat că un segment extrem de atractiv pentru investitorii imobiliari a devenit în ultima perioadă cel logistic şi industrial, pentru care contractele de închiriere se încheie pe termen lung, iar nivelul actual al randamentelor (yield-urilor) asigură câştiguri viitoare ridicate.

Pe de altă parte, ea consideră că pe piaţa locală sunt puţine proiecte care pot fi cumpărate de investitorii interesaţi săşi plaseze banii pe termen lung.

"Nu există produse pentru aceşti investitori, care au 200-300 de milioane de euro pentru România. Pentru aceşti cumpărători avem rafturi goale, în afară de câteva proiecte care sunt în proces de due-diligence în rest nu avem ce să le oferim", susţine reprezentantul Colliers.

Printre proiectele imobiliare în curs de vânzare se numără centrul comercial Promenada, dezvoltat de compania austriacă Raiffeisen Evolution şi pentru care fondul sud-african de investiţii NEPI face due-dilligence, dar şi prima clădire din complexul de birouri Green Court Bucharest, aparţinând companiei suedeze Skanska.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb