COMISIA EUROPEANĂ: Marea Britanie nu ar trebui să participe la un acord transfrontalier privind recunoaşterea instanţelor şi a deciziilor lor

S.B.
Internaţional / 5 mai 2021

Marea Britanie nu ar trebui să participe la un acord transfrontalier privind recunoaşterea instanţelor şi a deciziilor lor

Marea Britanie nu ar trebui să participe la un acord transfrontalier privind recunoaşterea instanţelor şi a deciziilor lor, a recomandat, marţi, Comisia Europeană, provocând îngrijorări în rândul şefilor de companii britanice că ar putea creşte costurile pentru firmele mici, potrivit news.ro.

Convenţia de la Lugano stabileşte instanţele ţărilor care pot audia litigii civile şi comerciale transfrontaliere între cele 27 de state ale Uniunii Europene, Islanda, Norvegia şi Elveţia. De asemenea, asigură punerea în aplicare a hotărârilor din astfel de dispute.

Marea Britanie a fost membră când încă făcea parte din UE, dar a părăsit pe deplin orbita blocului la sfârşitul anului trecut şi are nevoie de sprijinul unanim al tuturor semnatarilor a convenţiei de la Lugano pentru a participa din nou.

Comisia, care este Executivul Uniunii Europene, a declarat că actualii membri ai Lugano participă într-o oarecare măsură la piaţa internă a UE de liberă circulaţie a mărfurilor, serviciilor, capitalului şi persoanelor, ceea ce nu mai este cazul Marii Britanii.

"Având în vedere cele de mai sus, Comisia consideră că Uniunea Europeană nu ar trebui să-şi dea acordul pentru aderarea Regatului Unit la Convenţia de la Lugano din 2007", a afirmat Comisia într-un comunicat.

Lugano nu este menţionat în niciunul dintre acordurile comerciale post-Brexit semnate de Marea Britanie. Depinde de statele UE să decidă cu majoritate calificată dacă acceptă sau resping recomandarea.

Islanda, Norvegia şi Elveţia şi-au exprimat sprijinul pentru Marea Britanie.

"Este greu să înţelegem această decizie sau să vedem cum această recomandare ajută IMM-urile şi persoanele din toată Europa care beneficiază cel mai mult de claritatea şi economiile de costuri pe care le aduce Convenţia de la Lugano", a declarat Miles Celic, CEO al TheCityUK, care promovează serviciile financiare şi profesionale din Marea Britanie.

"Legislaţia engleză şi cea galeză vor rămâne legislaţia preferată pentru afacerile internaţionale datorită contractelor clare şi executorii pe care le furnizează, calităţii sectorului juridic din Marea Britanie şi sistemului judiciar expert care îl sprijină", ​​a spus Celic.

Bruxelles-ul a afirmat că Convenţia multilaterală separată de la Haga ar trebui să fie viitorul vehicul pentru cooperarea judiciară civilă dintre Marea Britanie şi UE. Cu toate acestea, avocaţii spun că acest lucru acoperă doar unele părţi din convenţia de la Lugano şi planurile de extindere ar putea dura ani de zile pentru a fi aprobate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7110
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3354
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9529
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.1947

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb