Inventatorul Iuliean Horneţ a patentat o tehnologie prin care, cu costuri mici, biomasa poate fi transformată în energie electrică şi termică. Această tehnologie comercializă de EcoHornet permite procesarea ecologică a peleţilor obţinuţi din foarte multe tipuri de deşeuri.
Iuliean Horneţ a declarat: "Putem elimina total combustibilii fosili, poluanţi şi scumpi, putem produce energie termică şi electrică în mod eficient, economic şi ecologic cu ajutorul celei mai abundente bogăţii ale Planetei - biomasa (gunoaie, resturi şi deşeuri vegetale, agricole, forestiere, silvice, agrozootehnice, selecţie de deşeuri menajere combustibile, plante energetice, tocătură lemnoasă, în special a lemnului degradat şi uscat din pădurile şi terenurile necultivate, chiar şi pe cele cu un conţinut mare de siliciu, rumeguş de lemn sau în amestec etc.). Compactarea biomasei în peleţi asigură depoluarea imediată a solului, aerului şi apei. Producerea energiei termice şi electrice din biomasă şi folosirea la scară largă, în toate sectoarele, poate asigura, în mare măsură, independenţa energetică a statelor".
Tehnologia EcoHornet se adresează producătorilor agricoli, procesatorilor de lemn, de resturi şi deşeuri menajere, crescătorilor de animale şi păsări, cultivatorilor de plante energetice, administraţiilor locale şi gospodăriilor, care îşi pot valorifica rentabil, gunoaiele, resturile şi deşeurile, cu o investiţie minimă, după cum afirmă domnul Horneţ.
Inventatorul a pledat pentru dezvoltarea producerii de energie pe bază de biomasă, subliniind că guvernele pot juca un rol major în motivarea sectorului privat pentru a-l determina să investească în tehnologii inovatoare prin oferirea de stimulente clare, previzibile, durabile şi consistente.