Complexul Oltenia are un nou Consiliu de Supraveghere

ALINA TOMA VEREHA
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 30 martie 2015

Complexul Oltenia are un nou Consiliu de Supraveghere

Producătorul naţional de energie pe bază de lignit, Complexul Energetic Oltenia, are un nou Consiliu de Supraveghere (CS) începând de vineri, în urma unei Adunări Generale convocate intempestiv şi care ar fi trebuit să aibă loc pe 16 aprilie, potrivit unor surse apropiate situaţiei.

Vechiul Consiliu format din Gabriel Dumitraşcu, Alin Chiţu, Răzvan Purdilă, Dorin Spătaru, Ana Georgiana Porumbel şi Daniel Naftali a fost revocat pe motiv că nu şi-a îndeplinit criteriile de performanţă din contractele de administrare, mai spun sursele noastre, care ne-au menţionat că acţionarii au numit un nou CS cu membri provizorii. Printre noii administratori ai Complexului Oltenia s-ar număra Alin Chiţu (reconfirmat), Felicia Răcăşanu (director din cadrul Ministerului Economiei) şi Dan Gheorghe (din partea acţionarului minoritar semnificativ Fondul Proprietatea), conform surselor citate.

Ziarul BURSA a relatat, în ediţia din 16 martie, că ministrul Energiei, Andrei Gerea, a decis să-i revoce pe toţi membrii Consiliului de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia. Motivul invocat în convocatorul AGA din 16 aprilie şi publicat în Monitorul Oficial, este neîndeplinirea criteriilor de performanţă din contractele de administrare.

Surse din piaţă ne-au spus, recent, că şi zilele lui Laurenţiu Ciurel în funcţia de director general al companiei ar fi numărate. De altfel, pentru vinerea viitoare a şi fost programată o şedinţă de către vechiul CS, care ar fi urmat să-l demită pe Ciurel, ne-au mai spus sursele noastre.

Ordinea de zi a acestei şedinţe convocată pe 26 martie, cu o zi înainte de AGA precipitată de vineri, ar fi, conform informaţiilor intrate în posesia ziarului BURSA, avizarea programului de restructurare, reorganizare, eficientizare 2015-2017 al societăţii revizuit conform indicaţiilor CS, avizarea bugetului de venituri şi cheltuieli pentru acest an - de asemenea în forma revizuită conform indicaţiilor CS, precum şi justificarea performanţei economice a Complexului Oltenia în 2014.

Însă, surse din Ministerul Economiei afirmă că AGA de vineri nu a fost intempestivă, iar înlocuirea administratorilor ar fi avut ca scop şi realizarea unei evaluări neutre a prestaţiei domnului Ciurel. Aceste surse susţin că Laurenţiu Ciurel este în continuare în pericol să-şi piardă funcţia dacă noul CS va constata că planul de reorganizare şi eficientizare i-a fost respins de trei ori, pe bună dreptate, de vechii administratori şi dacă este răspunzător de situaţia societăţii din 2014.

Există voci din companie care susţin că Laurenţiu Ciurel ar fi fundamentat bugetul pentru acest an pe un preţ nerealist al energiei vândute - peste media pieţei libere şi cu un cost subevaluat al producţiei de cărbune.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3163
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9016
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.8761

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb