Computex 2009 - Intel oferă detalii despre cea de-a treia generaţie a platformei cu procesor Atom, cu nume de cod "Medfield"

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 9 iunie 2009

În discursul său de anul acesta, de la Computex, Anand Chandrasekher, Senior Vicepresident şi General Manager al grupului Ultra Mobility, Intel, a analizat dezvoltarea rapidă a Internetului. Aceasta se datoreaza consumatorilor, din ce în ce mai mulţi oameni conectându-se şi experimentând Internetul. Chandrasekher a prezentat modul în care Intel abordează această oportunitate: oferind tehnologii de ultimă generaţie, lansând dispozitive handheld cu performanţe sporite, de mici dimensiuni, care costă puţin şi includ programe noi şi au un consum redus al bateriei.

Chandrasekher a precizat faptul că, până în acest moment, prima platformă dezvoltată în jurul unui procesor Intel Atom, cunoscută sub numele de "Menlow", a câştigat peste 70 de premii de design, la nivel global. Anand a prezentat câteva dintre aceste design-uri şi a anunţat unul nou creat de compania Compal, denumit "KAX15", ce va folosi ca sistem de operare Windows XP. Discursul s-a concentrat şi pe noua gama de produse ce folosesc procesorul Intel Atom Z550 cu o frecvenţă de 2GHz, acesta fiind cel mai performant procesor ce consumă mai puţin de 3W.

Chandrasekher a evidenţiat şi progresele înregistrate de noua generaţie a platformei "Moorestown". Compania este pe cale să reuşească o reducere de peste 50 de ori a consumului platformei în mod idle, comparativ cu prima generaţie a platformei "Menlow", fapt realizabil prin micşorarea dimensiunilor fizice ale plăcii de bază. Rezulatul este remarcabil, având în vedere faptul că Intel anunţase anterior că scopul companiei este de a reduce consumul de peste 10 ori faţă de consumul iniţial al MID-urilor echipate cu procesorul Intel Atom. Totul a fost posibil datorită unei combinaţii de succes între arhitectură, design şi procesul de fabricaţie. La Computex, Intel a prezentat de asemenea noi design-uri produse de Aava Mobile, CCI, EB, Inventec şi Quanta, evidenţiind suite de beneficii pe care le va aduce tehnlogia noii generaţii a platformei "Moorestown".

Privind spre viitor, Chandrasekher a subliniat faptul că Intel va continua să se concentreze pe arhitectura pe 32nm şi a oferit detalii despre viitoarea platformă, denumită "Medfield", programată pentru lansare în 2011. Medfield va avea un design de tip SoC (System-On-A-Chip) pe 32nm, fiind folosit un singur chip. Se vor continua reducerile substanţiale atât ale mărimii cât şi ale consumului procesorului; Intel îşi va extinde astfel portofoliul de produse pentru smartphone-uri.

În plus, Chandrasekher a discutat despre avantajele oferite de compatibilitatea dintre echipamentele MID, aplicaţiile software şi Internet şi a subliniat şi progresul înregistrat de proiectul open-source Moblin v2.0.

Evenimente importante

Prezentarea noii generaţii a platformei "Moorestown" - Chandrasekher a prezentat progresele platformei dedicate handheld-urilor, lansarea urmând a avea loc în 2010. Anand a indicat faptul că noua platformă a reuşit să înregistreze rezultate extraordinare, cum ar fi reducerea de peste 50 de ori a consumului de energie în mod idle comparativ cu prima generaţie a platformei, noua placă de bază fiind de două ori mai mică.

Moorestown este realizată folosind un design SoC, denumit "Lincroft", ce integrează un procesor pe 45nm Intel Atom, grafică 2-D/3-D, codare/decodificare video, un controller de afişare şi un controller de memorie. Platforma va include un hub I/O, denumit "Langwell," ce oferă o gamă de conectori ce include CE-ATA, interfeţe MIPI şi SPI, porturi SDIO, controllere USB, controllere NAND şi codecuri audio.

Platforma Moorestown va folosi ca sistem de operare a doua versiune a proiectului open-source Moblin, SO bazat pe kernel Linux. Acest software a fost proiectat special pentru a oferi o experienţă a Internetului asemănătoare cu cea oferită de un PC, putându-se efectua în acelaşi timp şi o convorbire telefonică.

Prezentarea mai multor dispozitive bazate pe platforma Moorestown - Chandrasekher a prezentat un număr de design-uri produse de Aava Mobile, CCI, EB, Inventec şi Quanta şi a captivat atenţia printr-o interfaţă de utilizare 3D, capabilităţile HD, jocuri interactive, grafică de excepţie şi suport 3G pentru voce. Samson Sern. Senior VicePresident al Compal Electronics şi Barry Lam, Chairman al Quanta Computer Inc. l-au însoţit pe scenă pe Chandrasekhe şi au discutat despre planurile pe care le au cu privire la platforma Moorestown.

O scurtă privire îndreptată platformei pe 32nm "Medfield" - A treia generaţie a platformei Intel este cunoscută sub numele de cod "Medfield" şi este programată pentru 2011. "Medfield" este construită pe un design pe 32nm SoC, fiind folosit un singur chip. Aceasta va continua reducerea substanţială a dimensiunilor fizice şi ale consumului, comparativ cu vechea generaţie şi va oferi posibilitatea companiei Intel de a intra pe segmentul smartphone-urilor.

Dezvoltarea factorilor ce stau în spatele procesoarelor Intel Atom - Până în prezent, prima generaţie a platformei "Menlow" a câştigat la nivel global 70 de premii de design. Chandrasekher a prezentat o serie de modele, anunţând în acelaşi timp un produs nou, creat de compania Compal (nume de cod "KAX15") ce foloseşte ca sistem de operare Windows XP.

Intel, Atom şi logo-ul Intel sunt mărci ale Corporaţiei Intel din Statele Unite ale Americii şi din alte ţări.

Alte denumiri şi branduri pot fi revendicate ca fiind proprietatea altora

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb