COMUNICAT "NABUCCO" DIN 1 IUNIE 2011 Acordurile de Sprijin al Proiectului "Nabucco" vor fi semnate pe 8 iunie în Kayseri, Turcia

Ziarul BURSA #Companii #Energie / 2 iunie 2011

Acordurile de Sprijin al Proiectului "Nabucco" vor fi semnate pe 8 iunie în Kayseri, Turcia

- Acordurile de Sprijin al Proiectului vor fi semnate în Turcia de către companiile Nabucco şi guvernele din ţările de trazit.

- Acordurile de Sprijin al Proiectului vor asigura protecţia Gazoductului Nabucco faţă de potenţiale schimbări legislative discriminatorii.

- Semnarea este un pas semnificativ în etapa avansată de dezvoltare a Gazoductului Nabucco.

- Acordurile de Sprijin al Proiectului pentru Gazoductul Nabucco au fost finalizate şi vor fi semnate de către companiile Nabucco şi ministerele implicate din cele 5 ţări de tranzit (Austria, Bulgaria, Ungaria, România şi Turcia) în cadrul unui eveniment oficial care va avea loc în Kayseri, Turcia, pe 8 iunie.

Reinhard Mitschek, Managing Director, Nabucco Pipeline International GmbH, a declarat: "Acordurile de Sprijin al Proiectului reprezintă un pas semnificativ în etapa avansată de dezvoltare a Gazoductului Nabucco.

Împreună cu Acordul Interguvernamental, aceste acorduri sunt cerinţe necesare pentru finanţarea cu succes a proiectului".

Principalele elemente ale Acordurilor de Sprijin al Proiectului sunt: anunţarea unui regim reglementat de tranzit avantajos, aflat sub incidenţa legilor energiei din UE şi Turcia; protejarea Gazoductului Nabucco faţă de potenţiale schimbări legislative discriminatorii; sprijin pentru acţiuni legislative şi administrative necesare implementării proiectului. Aceste acorduri reprezintă, de asemenea, şi angajamentul fiecărui guvern în sprijinirea proiectului.

- Acordurile de Sprijin al Proiectului se bazează pe legislaţia actuală şi protejează proiectul Nabucco de legi noi, care ar putea avea un impact negativ.

Despre Nabucco

Nabucco este noua punte de gaz între Asia şi Europa. Va conecta, în mod direct, regiunile cele mai bogate în gaze naturale - regiunea Cas-pică şi Orientul Mijlociu, cu pieţele de consum din Europa. Gazoductul va face legătura între graniţa estică a Turciei şi Baumgarten în Austria - unul dintre cele mai importante terminale de gaze naturale din Europa Centrală - trecând prin Bulgaria, România şi Ungaria.

Despre Nabucco Gas Pipeline International GmbH

Nabucco Gas Pipeline International GmbH (NIC) a fost înfiinţată la 24 iunie 2004 pentru a dezvolta, a construi şi a opera conducta Nabucco. Cu sediul la Viena, compania activează pe segmentul midstream, este organizată conform principiilor de unbundling şi se supune legis-laţiei Uniunii Europene. NIC este deţinută de acţionarii Nabucco şi este responsabilă de dezvoltarea, construcţia, operarea, negocierea şi alocarea capacităţii conductei Nabucco.

NIC va fi singura companie în contact direct cu transportatorii şi va oferi o soluţie one-stop-shop, operând ca o entitate comercială independentă pe piaţă şi acţionând independent de companiile-mamă. Sistemul de conducte va fi construit de companiile naţionale Nabucco (NNC-urile), care sunt subsidiare ale NIC în fiecare ţară de tranzit.

Structura acţionariatului

Acţionarii Nabucco sunt: OMV (Aus-tria), MOL (Ungaria), Transgaz (Româ-nia), Bulgarian Energy Holding (Bulgaria), Botas (Turcia) şi RWE (Germania).

Fiecare acţionar deţine o participaţie egală de 16.67% din Nabucco Gas Pipeline International GmbH. Acţionarii sunt cei responsabili de negocierea contractelor de aprovizionare cu gaze naturale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb