Concurenţa începe audierea firmelor implicate în investigaţia pe piaţa de electrice şi electronice

Ziarul BURSA #Companii #Energie / 24 septembrie 2013

Consiliul Concurenţei va începe în această săptămână audierile în cadrul investigaţiei pe piaţa comercializării de echipamente electrice şi electrocasnice, precum şi pe cea a gestionării deşeurilor acestora, în care sunt implicate 60 de firme, şi care trebuia finalizată anul trecut.

"Investigaţia trebuia să se finalizeze anul trecut, dar avocaţii firmelor investigate au reuşit să ne amâne audierea la vremea respectivă, făcând nişte obiecţii procedurale. Am reuşit să câştigăm surprinzător de rapid. Am reuşit în şase luni să trecem şi de Curtea de Apel şi de Înalta Curte. Procesele au durat până în iulie, când ne-a venit hotărârea Înaltei Curţi. Atunci am reluat procedura de audiere, iar săptămâna aceasta vom începe audierile. Sunt 30 de firme miercuri şi 30 de firme joi", a declarat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei, citat de Mediafax.

El a arătat că dacă până la audierile de miercuri nu mai există nicio contestaţie din partea firmelor investigate, Consiliul Concurenţei va da o decizie în acest caz în câteva săptămâni.

Investigaţia a fost declanşată iniţial în 2007 şi avea ca obiect o posibilă încălcare a legislaţiei de concurenţă de firmele membre ale Eco Tic-Asociaţia de gestionare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice de consum.

Din consiliul director al Eco Tic fac parte reprezentanţi ai companiilor Agis Computer, Gemini, Maguay Impex, Panasonic, Scop Computers, IT Direct, MGT Educational, Uti Security & Fire Solutions, Abacus Systems&Solutions, Sistec Sbsol şi R.H.S Company.

Investigaţia a fost extinsă în 2010 şi la celelalte organizaţii colective din domeniul gestionării deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE).

Astfel, Consiliul Concurenţei investighează o posibilă înţelegere între membrii sau parteneri ai Asociaţiei Române de Reciclare - RoRec şi retailerii implicaţi în unele campanii de marketing buy-back desfăşurate de aceasta. Investigaţia are ca obiect şi posibila încălcare a Legii Concurenţei de către Ministerul Mediului şi Pădurilor şi Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului. În cadrul investigaţiei se are în vedere analiza prevederilor cu un posibil impact anticoncurenţial din legislaţia specifică acestui sector, în special cele referitoare la modalitatea de informare a consumatorilor privind costurile gestionării DEEE (timbrul verde), precum şi la condiţiile de autorizare şi funcţionare a organizaţiilor colective.

Membrii fondatori ai RoRec sunt companiile Amica, Arctic, Bosch Siemens Electrocasnice, Candy Hoover, Electrolux, Gorenje, Indesit, Philips, Groupe SEB şi Whirlpool.

Consiliul Concurenţei nu a precizat firmele implicate în investigaţie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb