Conducerea RATB, demisă de CGMB

S.A.
Companii #Transporturi / 7 ianuarie 2017

Conducerea RATB, demisă de CGMB

Actualizare 11:52 CGMB a adoptat o hotărâre privind numirea de administratori provizorii în CA al RATB

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat, în şedinţa de astăzi, un proiect de hotărâre privind numirea a şase administratori provizorii în Consiliul de Administraţie (CA) al Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB).

Mihail Adrian Sorin, Ionuţ Nicolae Cieocoiu, Iuliu Dan Gogescu, Dumitru Catană, Bogdan Alexandru Trifan şi Mihai Petcu sunt cei şase administratori provizorii numiţi, relatează Agerpres. Anterior, în cadrul aceleiaşi şedinţe de îndată, CGMB a adoptat un proiect de hotărâre care prevede revocarea membrilor CA al RATB.

(S.A.)

----------

Actualizare 11:44 Firea: "Am mare încredere în Mihail Adrian Sorin că va pune ordine la RATB"

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat, astăzi, în cadrul şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti, că are mare încredere în faptul că Mihail Adrian Sorin, consilier general din partea PSD, va pune ordine la RATB.

Precizarea a fost făcută în debutul şedinţei, în care consilierii generali s-au pronunţat asupra demiterii actualului Consiliu de Administraţie (CA) al RATB şi numirii unei conduceri interimare.

Firea a precizat, citată de Agerpres: "Un singur nume vreau să rostesc, ca o garanţie pentru toţi salariaţii RATB. Sunt 11.000 de oameni, care stau acum şi aşteaptă să vadă ce se întâmplă cu ei. Nu se întâmplă nimic negativ, ci lucrurile se pun în ordine. Pentru că această capitală este condusă, nu este lăsată pe mâna şmecherilor. (...) Am mare încredere în domnul Mihail Adrian Sorin, consilier general, din rândul dumneavoastră, că va pune ordine la RATB".

Motivându-şi decizia privind demiterea CA al RATB, primarul general a subliniat că multe dintre reclamaţiile primite la numărul de telefon gratuit pus la dispoziţie de Primăria Capitalei pentru sesizări privind modul în care s-a realizat deszăpezirea s-au îndreptat spre conducerea RATB.

Firea a spus: "Dacă astă iarnă au făcut o treabă pe care în termeni neacademici am putea-o numi de mântuială, acum suntem într-o nouă situaţie. Noi ne-am pregătit, deci nu pot să spună că nu au fost coordonaţi de la nivelul Primăriei Capitalei, dimpotrivă. (...) Au afirmat unii dintre dumnealor, chiar şi în faţa CGMB, că îşi vor duce la îndeplinire toate obiectivele, lucru care nu s-a întâmplat în cazul RATB. Sunt total nemulţumită de modul în care au acţionat pentru a îndepărta zăpada din staţiile RATB, din refugii".

Ea a reamintit că a solicitat suplimentarea numărului de autobuze în Capitală, pentru a permite bucureştenilor să folosească transportul în comun şi să îşi lase maşinile acasă. Gabriela Firea i-a reproşat, de asemenea, directorului general interimar al RATB, Radu Orzaţă, că a intrat în concediu fără să anunţe conducerea Primăriei şi să lase un înlocuitor care să îi preia toate atribuţiile.

Firea a adăugat: "În cazul RATB - dat fiind faptul că e o regie cu probleme, tocmai în ideea să lăsăm oamenii, să vedem ce fel de management au sub un alt Consiliu General, cu un alt primar general - am avut toată toleranţa şi înţelegerea, deşi - aşa cum ştiţi - directorul general trebuia să depună în termen de 30 de zile planul de management, lucru care nu s-a întâmplat şi ar putea să fie demis de drept, iar CA al RATB trebuia să depună în termen de 30 de zile planul de administrare - ceea ce nu s-a întâmplat. Deci, această conducere oricum este demisă de drept, prin faptul că nu au depus aceste planuri în 30 de zile. A trecut un an şi jumătate. Probabil că se scrie şi acum la ele, din concediu, din zile libere".

Primarul general a anunţat, vineri seara, convocarea unei şedinţe de îndată a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, pentru a supune dezbaterii două proiecte de hotărâre prin care propune revocarea Consiliului de Administraţie al Regiei Autonome de Transport Bucureşti şi numirea unui Consiliu de Administraţie provizoriu până la finalizarea procedurii de selecţie a administratorilor, procedură prevăzută de OUG 109/2011.

(G.T.)

-----------

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a adoptat, în şedinţa de astăzi, un proiect de hotărâre care prevede revocarea membrilor Consiliului de Administraţie (CA) al Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB), informează Agerpres.

Pe ordinea de zi a şedinţei mai figurează un proiect de hotărâre referitor la numirea de administratori provizorii în CA al RATB până la finalizarea procedurii de selecţie prevăzută de Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 109/2011, cu modificările şi completările ulterioare.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, anunţa, vineri, că a convocat, pentru sâmbătă dimineaţa, o şedinţă de îndată care va supune dezbaterii şi aprobării consilierilor generali revocarea Consiliului de administraţie al RATB pentru neîndeplinirea sarcinilor privind pregătirea Capitalei pentru iarnă şi numirea unui CA provizoriu, conform legislaţiei în vigoare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb