BRD se implică de peste doi ani, cu produse specializate de creditare, în finanţarea proiectelor europene. Monica Arkosi, consilier clientelă corporate în cadrul BRD, a declarat, ieri: "În urmă cu doi ani, toată lumea era compleşită de câte fonduri europene o să primim, dar nu ştiam să facem proiecte. După mai bine de doi ani, situaţia s-a mai îmbunătăţit, dar au apărut problemele în implementare. Sunt şi acum beneficiari care cred că fondurile europene se accesează uşor. Desigur că ţara noastră a căpătat experienţă în accesarea fondurilor, gradul de absorbţie va fi unul bun, dar nu la nivelul aşteptat".
Prin produsele de creditare dedicate proiectelor europene, BRD se implică încă din etapa de definire a proiectului pentru a identifica nevoia de finanţare. Astfel, documentele pregătite pentru depunerea "aplicaţiei" includ şi datele necesare băncii pentru analiza nevoii de finanţare şi a capacităţii de îndatorare a solicitantului. Monica Arkosi a subliniat că analiza "fluxului de numerar" trebuie să cuprindă diferite scenarii de recuperare a sumelor corespunzătoare componentei fonduri europene nerambursabile (scenariu pesimist/optimist), iar dimensionarea corectă a creditului "suport" va permite implementarea proiectului conform graficului.
1. Bla bla
(mesaj trimis de Radu în data de 28.05.2010, 11:14)
Ar fi fost frumos sa specificati ca acest asa zis articol este un advertorial, adica o reclama nesimtita mascata sub forma unui articol neutru.
Reclama contine o gramada de minciuni frumos redactate in care, la fel ca in toate reclamele bancilor ni se spune ca toata lumea are nevoie de credite.
Proiectele europene nu prea au succes in Romania deoarece necesita mult prea multa birocratie, fiindca implica riscuri mari de a face eforturi administrative cu intocmirea documentatiei dupa care sa nu se obtina finantarea, ba chiar si riscuri sa se demareze proiectul dupa care sa nu se primeasca intreaga suma finantata din cauza a cine stie ce motive.
Romanii nu sunt ordonati, fiindca afacerile nu se fac intr-un mod prea ordinat in Romania, si acesta este inca un motiv pentru care este greu sa se respecte toate cerintele impuse de catre UE pentru a obtine fonduri.