CORNEL COCA CONSTANTINESCU:  "Trebuie promovate politici pentru dezvoltarea vânzărilor online de asigurări"

Bănci-Asigurări / 5 septembrie 2018

Cornel Coca Constantinescu

Cornel Coca Constantinescu

Primele intermediate online de brokerii de (re)asigurare au insumat peste 64 milioane de lei in anul 2017, reprezentand 1,08% din total primelor subscrise de acestia, reiese dintr-un studiu realizat de ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara privind utilizarea canalelor alternative de vanzare de polite de asigurare de catre brokeri, preluat de site-ul 1asig.ro.

Procentul creste daca luam in considerare doar vanzarile RCA realizate de brokeri in 2017 (3,35 miliarde lei). Astfel, daca 95% din vanzarile online ale brokerilor sunt polite RCA (60,8 milioane lei, conform calculelor Publicatiilor XPRIMM), rezulta ca 1,81% din intermedierile RCA se fac online.

Analiza ASF s-a realizat pe baza unui chestionar transmis prin e-mail, catre un numar de 298 brokeri de asigurare si/sau de reasigurare, activi la data de 20 mai 2018, scrie 1asig.ro.

Din 298 brokeri de asigurare si/sau de reasigurare, 48 de brokeri utilizeaza canale alternative, din care 33 de brokeri distribuie prin internet. Astfel, 29 de brokeri accepta metode electronice de plata.

Cornel COCA CONSTANTINESCU, Vicepresedintele Sectorului de Asigurari-Reasigurari din cadrul ASF, a declarat ca "aceasta prima analiza arata ca, desi piata de distributie online este inca redusa, trebuie promovate politici pentru dezvoltarea acestora. S-au luat deja masuri in acest sens. Cetatenii trebuie sa aiba acces cu usurinta la asigurari, asigurarile trebuie sa fie aproape de oameni, ca niste servicii de baza pentru a le asigura confortul unei vieti in care riscurile inerente care ne inconjoara sa fie cat mai reduse. Si vorbim nu numai de vanzari online dar si de solutionarea daunelor cand riscurile se manifesta. Internetul, digitalizarea, si-au gasit locul in viata fiecaruia, fiecare are un telefon mobil. Ar trebui ca acesta sa fie vehiculul principal de comunicare si obtinere de servicii de asigurare si post-asigurare in functie de nevoile fiecaruia, la momentul in care are aceste nevoi", anunţă 1asig.ro.

Conform studiului, s-au intermediat in proportie de 95% produse din clasa X - "Raspundere civila pentru utilizarea vehiculelor auto terestre". Pe locul doi se situeaza produsele de asigurare din clasa XVIII - "Asistenta persoane in dificultate in timpul deplasarilor", cu aproximativ 2,77%. Raportand la volumul total de prime intermediate in anul 2017 (online si offline), pentru aceleasi clase de asigurari generale, pentru care s-au intermediat si produse de asigurare si prin canalul on-line, se constata faptul ca 1,81% din produsele intermediate pe clasa X - "Raspundere civila pentru utilizarea vehiculelor auto terestre", s-au intermediat prin canalul online, iar pentru produsele din clasa XVIII - "Asistenta persoane in dificultate in timpul deplasarilor", s-au intermediat prime de asigurare on-line, in anul 2017, in procent de 4,35%.

Totodata, Calin RANGU, Directorul Directiei Supraveghere, Control Intermediari si Reguli de Conduita, a declarat: "Ca parte a politicii sale, ASF a dezvoltat platforma InsurTech pentru promovarea inovatiei in asigurari, parte a proiectului european in care este parte activa, ca un loc in care se pot intalni ideile inovatoare cu cerintele pietei de asigurari, cu nevoile asiguratilor, cu tendintele manifestate pe piata europeana". Deja platforma numara 21 de membrii, 10 membrii firme de IT si 11 asiguratori sau brokeri. Platforma are 11 parteneri, asociatii ale pietei de asigurari, de IT, huburi de inovatie.

Potrivit studiului, doi brokeri insumeaza peste 51 milioane lei prime subscrise pe canalele online. Astfel, SAFETY Broker isi adjudeca cel mai mare procent de vanzari online datorita parteneriatului pe care il are cu platforma eMag.

Studiul ASF mai arata ca persoanele fizice sunt cele care achizitioneaza asigurari online si doar unul din 33 de brokeri a distribuit si pentru persoane juridice. Iar valoarea asigurarilor vandute online de majoritatea brokerilor este sub 2.000 de lei pe asigurare.

ASF estimeaza ca la nivelul societatilor de asigurari, vanzarile online reprezinta 5% din totalul subscrierilor. Societatile de asigurare autorizate si reglementate de ASF au subscris, in 2017, prime brute in valoare de 9,7 miliarde lei (2,12 miliarde euro), cu 3,5% mai mult comparativ cu anul precedent.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6867
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3098
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0072
Gram de aur (XAU)Gram de aur391.1865

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb