Covasna va primi 4 milioane euro pentru reabilitarea infrastructurii rutiere în staţiunea balneoclimaterică

Andrei Stan
Fonduri Europene / 3 august 2017

Covasna va primi 4 milioane euro pentru reabilitarea infrastructurii rutiere în staţiunea balneoclimaterică

Oraşul Covasna va primi aproximativ 4 milioane euro din fonduri europene pentru reabilitarea infrastructurii rutiere în staţiunea balneoclimaterică, informează un comunicat de presă al Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE) trimis Redacţiei.

Proiectul este cofinanţat din Programul Operaţional Regional 2014-2020 şi a fost iniţiat de Primăria oraşului Covasna.

"Proiectul propune o nouă perspectivă de dezvoltare a comunităţii. Investiţiile alocate vor avea impact asupra creşterii gradului de exploatare a resurselor de la nivel local, care nu pot fi valorificate în prezent, la nivelul potenţialului real, din cauza stării generale a infrastructurii", a declarat Rovana Plumb, ministru delegat pentru Fonduri Europene.

"Cu ajutorul acestui proiect, va creşte numărul mediu de salariaţi în cadrul staţiunii balneoclimaterice Covasna, ceea ce înseamnă o creştere a gradului de ocupare a populaţiei din zonă şi, implicit, un nivel de trai mai ridicat", susţine ministerul.

În acelaşi timp, se anticipează creşterea numărului de operatori economici din zonă care îşi desfăşoară activitatea în domeniul turistic şi în sectoarele adiacente, menţionează sursa citată.

În cadrul proiectului vor fi realizate reabilitarea şi modernizarea infrastructurii rutiere pe o distanţă de 6,5 kilometri (km), extinderea şi modernizarea reţelei de apă potabilă cu 2,3 km, extinderea şi modernizarea reţelei de canalizare menajeră cu 2 km, extinderea reţelei de canalizare pluvială cu 4,3 km, amenajarea trotuarelor pe aproximativ 11.000 metri pătraţi (mp), amenajarea a peste 13.000 mp de spaţii verzi şi construirea/amenajarea a 108 locuri de parcare.

Proiectul este finanţat prin POR 2014-2020, Axa prioritară 7- Diversificarea economiilor locale prin dezvoltarea durabilă a turismului, Prioritate de investiţii 7.1 - Sprijinirea unei creşteri favorabile ocupării forţei de muncă, prin dezvoltarea potenţialului endogen ca parte a unei strategii teritoriale pentru anumite zone, care să includă reconversia regiunilor industriale aflate în declin, precum şi sporirea accesibilităţii şi dezvoltarea resurselor naturale şi culturale specifice.

Programul Operaţional Regional (POR) 2014 - 2020 are ca obiectiv general creşterea competitivităţii economice şi îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale comunităţilor locale şi regionale, prin sprijinirea dezvoltării mediului de afaceri, infrastructurii şi serviciilor, pentru dezvoltarea durabilă a regiunilor, astfel încât acestea să îşi poată gestiona în mod eficient resursele şi să îşi valorifice potenţialul de inovare şi de asimilare a progresului tehnologic.

Aceste obiective sunt traduse în unsprezece axe prioritare plus o axă de asistenţă tehnică, care au în total o alocare estimată de 8,2 miliarde de euro, din care 6,6 miliarde de euro reprezintă sprijinul UE, prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR), iar 1,6 miliarde de euro - contribuţie naţională.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb