CRISTIAN BUŞOI, PNL: "Revoluţia sporurilor din Sănătate, o măsură haotică, cu consecinţe asupra calităţii actului medical"

D.I.
Politică #Sănătate / 16 aprilie 2018

Cristian Buşoi (Sursa foto: Twitter)

Cristian Buşoi (Sursa foto: Twitter)

"Inechitatea şi haosul pe care le-a produs"iniţiativa ministrului Muncii Olguţei Vasilescu şi Guvernul PSD privind salarizarea în Sănătate "va avea costuri pe termen lung asupra desfăşurării actului medical", afirmă vicepreşedintele PNL Cristian Buşoi, într-un comunicat dat astăzi publicităţii.

În document, liberalul afirmă: "Creşterile salariale din Sănătate produc «angajaţi de mâna a doua», ale căror salarii au fost ciopârţite prin lege, fără niciun fel de explicaţie sau logică şi se bazează pe o intoxicare publică masivă despre dimensiunea creşterilor salariale. Propaganda pesedistă supraestimează creşterea pentru a amplifica presiunea publică pe medici şi pentru a crea o falsă imagine a mulţumirii din sistem. Problemele salarizării din Sănătate, aşa cum apar acum prin focare de proteste ale unor categorii de angajaţi, sunt doar vârful icebergului".

Totodată, Buşoi explică pe scurt efectele recentelor decizii de salarizare a personalului din sistemul medical: "Ca să fie clar cât de mare este haosul din sistem şi intoxicarea pesedistă: sunt multe cazuri de personal medical - asistenţi care au studii superioare - care nu au primit nici măcar 25%, care să compenseze trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat - rezultatul fiind o scădere masivă a salariilor".

În opinia parlamentalerului, "Poziţia Ministerului Muncii şi a Guvernului faţă de angajaţii din Sănătate a fost jignitoare", acesta adăugând că "Argumentaţia publică total neadevărată şi poziţiile denigratoare ale ministrului Muncii la adresa biologilor şi biochimiştilor din sistemul sanitar arată lipsa de cunoaştere a importanţei acestor categorii".

În cele din urmă, Cristian Buşoi critică modul în care Executivul a reacţionat la nemulţumirile angajaţilor din sistemul medical, punctând: "Pasarea cartofului fierbinte la managerii de spitale, pentru compensarea pierderilor arată necunoaştere şi disperare. Niciodată nu s-au plătit salarii din veniturile proprii ale spitalelor, iar astăzi sunt foarte puţine spitalele din ţară care pot suplimenta din aceste venituri salariile angajaţilor care primesc mai puţini bani odată cu revoluţia sporurilor. Tot acest haos ar fi putut fi evitat dacă ar fi existat o minimă cunoaştere a realităţilor din sistemul de sănătate la nivelul Ministerului Muncii, dacă ar fi existat mai puţin populism şi heirupism şi mai mult bun simţ".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Busoi nu-si dezminte figura de copil handicapat, El stie doar sa latre zilnic de oftica si frustrare la ABSOLUT TOT ce face PSD si DOAMNA FIREA , ca e cel mai usor sa latre la ce fac altii cand el nu e in stare de nimic. Nu are nici macar demnitatea de a acorda posibilitatea "Comenteaza" pe Facebook la ineptiile pe care le debitaza, ca stie ca opiniile sunt impotriva caracterului sau murdar si mincinos. Asta e "meseria" lui, parazit imbecil in societate care pretinde ca el "stie tot, critica si da sfaturi" de guvernare. Un limbric politic !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb