DANIEL BOTĂNOIU (MADR): "Producătorii de carne trebuie să scurteze lanţul de producţie"

V.B.
Companii #Agro-alimentar / 20 noiembrie 2014

Carnea este unul dintre produsele care le poate permite agricultorilor să îşi garanteze veniturile, a declarat astăzi Daniel Dumitru Botănoiu, secretar de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), adăugând că producătorii din domeniu trebuie să scurteze lanţul de producţie, de la fermă la consumator, conform unui comunicat remis redacţiei.

Demnitarul a afirmat astăzi, la un seminar dedicat industriei cărnii: "Producătorii români evoluează într-o piaţă europeană extrem de competitivă, care astăzi este afectată de embargoul rusesc. De aceea, operatorii români trebuie să găsească o formulă prin care să se adapteze mai bine cerinţelor pieţei. Din punct de vedere al producţiei vegetale, situaţia la zi este mai bună comparativ cu anii precedenţi şi avem un plus de producţie, care ar trebui să se transforme în produse cu valoare adăugată mare, iar carnea este unul dintre produsele care le poate permite agricultorilor să îşi garanteze veniturile. Din păcate, producţiile bune din sectorul vegetal au fost exportate ca materie primă. Consider că, în contextul politicii de dezvoltare a agriculturii româneşti, trebuie să avem o altă viziune şi anume dezvoltarea fiecărui sector în parte. Trebuie să găsim, alături de producători, soluţii pentru integrarea producţiei vegetale şi pentru a scurta lanţul de producţie, de la fermă la consumator, astfel încât să devenim mai competitivi, în special pe pieţele externe. Trebuie să ne concentrăm pe integrarea producţiei, pe procesare, astfel încât România să câştige de pe urma exporturilor de produse procesate. Totodată, trebuie să creştem capacitatea internă de producţie şi în sectorul zootehnic şi de stocare, dar şi să găsim noi mecanisme de reacţie rapidă în caz de criză, fie că vorbim de restricţii la export sau de apariţia unor boli sau dăunători".

Discuţiile au vizat mai ales modelele de afaceri aplicate de producătorii autohtoni de profil, precum şi de integrare a producţiei, în vederea creşterii profitabilităţii operatorilor economici. În acest context, Daniel Botănoiu a subliniat importanţa orientării producătorilor din sectorul agroalimentar către integrarea producţiei, mai ales că MADR a introdus în noul Program Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020 acest concept, iar beneficiarii care fac eforturi pentru trecerea către producţia pentru piaţă şi înfiinţarea de centre de procesare vor avea prioritate la finanţare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb