DANIEL CHIŢOIU: "Va trebui să pregătim rapid transpunerea legislaţiei pe achiziţii publice"

Ziarul BURSA #Companii / 7 octombrie 2013

"Va trebui să pregătim rapid transpunerea legislaţiei pe achiziţii publice"

Ţara noastră va trebui să pregătească rapid transpunerea pachetul de reformă a legislaţiei în materie de achiziţii publice, iar apoi să regândească arhitectura sistemului legislativ naţional şi a celui instituţional, a declarat, vineri, Daniel Chiţoiu, viceprim-ministru şi ministru al Finanţelor Publice, în timpul convorbirilor pe care le-a avut cu comisarul european pentru Piaţă Internă şi Servicii Michel Barnier, citat de Agerpres.

În cadrul discuţiilor, ministrul Finanţelor Publice a arătat că România apreciază activitatea Comisiei în direcţia integrării sectorului de servicii din întreaga UE, accentuând că este nevoie de o abordare integrată pentru ca sectorul serviciilor să-şi maximizeze potenţialul, precizează un comunicat al Ministerului Finanţelor Publice (MFP).

În privinţa Uniunii Bancare, Daniel Chiţoiu a evidenţiat că România are o abordare constructivă şi că este nevoie de deschidere şi spre zona non-euro prin luarea unor decizii.

Oficialul român a apreciat, în deschiderea discuţiilor, sprijinul constant şi implicat al Comisiei Europene în privinţa îndeplinirii angajamentelor care îi revin României în atingerea obiectivelor pieţei unice. De asemenea, a subliniat faptul că piaţa unică, unul dintre cele mai importante avantaje competitive de care Europa dispune în acest moment, necesită o consolidare accentuată şi a salutat eforturile Comisiei în acest sens.

Vineri, Daniel Chiţoiu s-a întâlnit cu Michel Barnier, comisarul european pentru Piaţă Internă şi Servicii. În cadrul întrevederii au fost abordate teme de actualitate legate de piaţa unică, sectorul serviciilor, Uniunea Bancară şi achiziţiile publice.

Ministerul Finanţelor doreşte o colaborare mai strânsă între ţara noastră şi Banca Internaţională de Cooperare Economică (BICE).

Intensificarea colaborării dintre cele două părţi a fost principalul subiect de discuţie al unei întâlniri pe care a avut-o, vineri, ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, cu preşedintele BICE, Belîi Vladimir.

Ministrul Chiţoiu a subliniat că "îşi doreşte o colaborare mai strânsă între România şi BICE prin intensificarea activităţii băncii în sprijinirea firmelor româneşti".

De asemenea, a menţionat, citat Agerpres, că îşi doreşte ca BICE să diversifice serviciile pentru mediul de afaceri.

Preşedintele băncii şi-a exprimat intenţia unei colaborări strânse cu Eximbank. Acesta a subliniat că îşi doreşte ca BICE să-şi continue activitatea pe direcţiile prioritare asumate - dezvoltarea activităţilor comerciale cu structurile financiare şi comerciale în interesul statelor membre, finanţarea operaţiunilor şi proiectelor comerciale în statele membre, prestarea de servicii de decontare, creditare şi consultanţă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb