Danonino iaurt de Băut în două variante de vară: căpşuni şi piersici

M.M.
Ziarul BURSA #Companii #Agro-alimentar / 7 iulie 2009

Producătorul de lactate "Danone", lansează vara aceasta, special pentru copii, "Danonino iaurt de Băut" în două variante cu căpşuni şi cu piersici, ce poate fi consumat oriunde şi oricând, datorită ambalajului practic şi compact, anunţă un comunicat al companiei remis redacţiei.

Danonino este unul dintre cele mai dinamice branduri Danone. Ca şi celelalte produse din gamă, Danonino de Băut conţine calciu şi vitamina D, pentru o absorbţie crescută a calciului şi formarea unor oase puternice.

Specialiştii companiei explică: "Scheletul unui copil se reînnoieşte în proporţie de până la 100% într-un an, comparativ cu doar 10% la adulţi. Dacă în acest proces de reînnoire nu se asigură un aport adecvat de calciu care să alimenteze continuu procesul de dezvoltare osoasă, pot să apară consecinţe pe termen lung, de exemplu rahitism, întârzierea creşterii. Studiile arată că majoritatea copiilor din România au deficit de aport alimentar de calciu şi vitamina D, în contextul în care obezitatea în rândul celor mici este în creştere cu 5 - 8% şi se înregistrează din ce în ce mai frecvent diabetul de tip II la copiii (deşi în trecut acesta se întâlnea doar la adulţi)."

Conform rezultatelor studiului MAMMI (Măsurarea Aportului de Macro şi Micronutrienţi la copii preşcolari), efectuat în 2008 pentru a evalua carenţele alimentare ale copiilor din mediul urban, 93% dintre copii au fost identificaţi cu deficienţe de aport de calciu şi aproape toţi cu deficit alimentar al vitaminei D. Astfel, calciul din alimentaţia a 9 din 10 copii cu vârsta între 3 şi 6 ani este în medie 524 mg/zi faţă de un aport standard recomandat, de 800 mg pe zi. La fel de critic stau lucrurile şi în cazul aportului de vitamina D, rezultatele arătând faptul că 99,7% dintre copii au deficienţe şi la acest nutrient. Aportul mediu de vitamina D reprezintă, conform rezultatelor studiului, doar un sfert din doza zilnică recomandată, de 200 UI pe zi.

În contextul datelor studiului MAMMI, specialiştii companiei "Danone" au tras concluzia că, prin consumul zilnic al unei sticle de Danonino iaurt de băut, aportul alimentar de calciu poate fi completat până la valoarea recomandată, iar de vitamina D este completat cu 45% din doza zilnică recomandată, îmbunătăţind semnificativ statutul nutriţional al copiilor.

În România, 18% din piaţa iaurtului este reprezentată de iaurturile de băut, acestea înregistrând creşteri semnificative de la un an la altul, iar Danonino este singurul iaurt de băut dedicat copiilor.

Compania DANONE PDPA România face parte din Grupul DANONE, prezent în 120 de ţări, unul dintre liderii mondiali din industria alimentară, deţinând locul 1 în lume în fabricaţia de produse lactate proaspete şi locul 2 în lume în domeniul apelor minerale îmbuteliate si a alimentatiei pentru bebelusi. Grupul DANONE a înregistrat în 2008 vânzări de peste 15,22 miliarde EURO. Anul acesta, marca Danone împlineşte 90 de ani de existenţă.

DANONE România a înregistrat în anul 2008 o cifră de afaceri de peste 422 milioane RON. Compania are în prezent peste 700 de angajaţi şi un portofoliu ce depăşeşte 60 de referinţe de produs, principalele mărci fiind: Activia, Danonino, Actimel, Nutriday, Frutmania, Cremosso, Danette, Casa Bună şi gama tradiţională: Danone Sana, Danone Smântână şi Danone Lapte Proaspăt.

Studiul MAMMI (Măsurarea Aportului de Macro şi Micronutrienţi la copii preşcolari) a fost realizat sub coordonarea Profesorului Doctor Andrei Achimaş, Prorector al Universităţii de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu" din Cluj Napoca, şi a avut ca obiectiv principal înregistrarea, pe parcursul a 7 zile consecutive, a aportului alimentar integral, în condiţiile menţinerii alimentaţiei obişnuite, la copii între 3-6 ani, din România. MAMMI s-a desfăşurat în mediul urban, pe un eşantion reprezentativ la nivel naţional şi regional, de 394 de respondenţi (persoane responsabile cu alimentaţia copilului). Totodată, MAMMI a beneficiat de sprijinul Societăţii Române de Nutriţie, al Societăţii Române de Pediatrie şi al Institutului pentru Ocrotirea Mamei şi Copilului "Dr. Alfred Rusescu".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb