De-clic atrage atenţia că Schweighofer a tăiat lemn ilegal

Adi Iacob
Companii #Mediu / 9 decembrie 2016

De-clic atrage atenţia că Schweighofer a tăiat lemn ilegal

Comunitatea de-clic atrage atenţia, într-o scrisoare deschisă către Arabesque, BricoDepot, Dedeman, Hornbach şi Leroy Merlin, că firma austriacă Schweighofer a tăiat lemn ilegal şi a încălcat legile ţării, conform unei investigaţii realizate de Forest Stewardship Council (FSC).

Potrivit unui comunicat al platformei de campaigning on-line, în luna iunie a anului prezent, un membru al de-clic a pornit o campanie prin care solicita celor celor care comercializează lemn de la Holzindustrie Schweighofer să renunţe la vânzarea acestuia, deoarece compania austriacă şi-a pierdut certificarea FSC şi este investigată pentru tăieri ilegale şi comerţ cu lemn ilegal. De atunci, aproape 14.000 de cetăţeni s-au alăturat apelului său.

În urma anchetei, de-clic aminteste că FSC a concluzionat că Schweighofer a achiziţionat lemn ilegal, a avut un sistem inadecvat de verificare al lanţului de achiziţie, a încălcat legi şi reglementări naţionale în aprovizionarea sa cu lemn şi a dezvoltat un sistem de bonusuri care încurajează tăierile ilegale. De asemenea, FSC a anunţat că se va disocia de Holzindustrie Schweighofer şi toate companiile deţinute de Gerald Schweighofer.

Două companii de retail din Austria au renunţat deja la colaborarea lor cu Schweighofer. SPAR a renunţat încă de la începutul acestui an la lemnul de provenienţă ilegală, fiind mai apoi urmat de OBI, mai precizează de-clic.

În urma unei plângeri din partea organizaţiei de mediu World Wide Fund (WWF), depusă în noiembrie 2015, FSC a numit o comisie independentă pentru soluţionarea reclamaţiilor pentru a investiga acuzaţiile împotriva Schweighofer. În acest proces, comisia a analizat mai mult de 400 de documente şi a efectuat o serie de interviuri, informează comunicatul de presă.

Raportul comisiei confirmă că există dovezi că Holzindustrie Schweighofer a fost implicată în comerţul ilegal cu lemn atât prin acceptarea lemnului ilegal în fabricile sale, cât şi prin propriile sale acţiuni din interiorul acestor fabrici. De asemenea, constatările comisiei demonstrează că Schweighofer a dezvoltat un sistem de aprovizionare care încurajează supraexploatarea nivelurilor de producţie prevăzute legal, pentru a satisface cerinţele de volum şi s-a asociat cu firme şi persoane fizice împotriva cărora s-au adus acuzaţii de acţiuni ilegale şi corupte, precizează comunicatul de presă. De asemenea, comisia este conştientă de acuzaţiile mai recente de ilegalitate şi corupţie în legătură cu lemnul obţinut în Ucraina pentru fabricile Schweighofer din România, însă acestea nu au fost investigate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb