Deciziile privind disponibilizările la "ALRO", amânate

A.G.R.
Ziarul BURSA #Companii #Resurse Umane / 24 decembrie 2008

Deciziile privind disponibilizările la "ALRO", amânate

ALRO Slatina nu va închide nicio hală de electroliză din cele şase şi nu va disponibiliza niciun angajat până la sfârşitul anului, iar fabrica nu se va închide în 2009. Acestea au fost asigurările primite de sindicate şi reprezentanţii administraţiei locale de la conducerea societăţii. În cursul zilei de ieri, la Slatina, s-a desfăşurat o şedinţă a Consiliului de Administraţie al ALRO în care urma să se decidă asupra disponibilizării a 1.200 de angajaţi şi asupra închiderii a trei dintre cele şase hale de electroliză, dar sub presiunea a peste 3.000 de protestatari o decizie finală privind disponibilizările şi reducerea capacităţii de producţie a fost amânată pentru luna ianuarie, mai precis în a doua jumătate a lunii ianuarie când sunt aşteptaţi la Slatina şi acţionarii majoritari.

În paralel cu şedinţa CA al ALRO, la Slatina, în faţa clădirii administrative a firmei, au protestat faţă de preconizatele disponibilizări aproximativ 3.000 de persoane, salariaţi ai ALRO sau cetăţeni din Slatina, alături de reprezentanţi ai autorităţilor locale, printre care primarul Slatinei, Darius Vâlcov, preşedintele CJ Olt, Paul Stănescu, parlamentari, şefi de instituţii deconcentrate.

Protestul s-a încheiat în jurul orei 15,30, numai după ce primarul Slatinei, în urma unei discuţii cu conducerea ALRO, i-a asigurat pe protestatari că nicio hală nu va fi închisă, niciun angajat nu va fi disponibilizat până la jumătatea lunii ianuarie când se vor lua decizii finale în această privinţă. "Vă garantez că, până la şedinţa CA al ALRO din ianuarie, nu va fi disponibilizat niciun angajat şi nu va fi închisă nicio hală. În ianuarie vom fi din nou aici în faţa fabricii şi atunci avem promisiuni că la Slatina vor fi prezenţi şi acţionarii majoritari. Acum ni s-au dat doar garanţii că fabrica nu se va închide în 2009. Acum nu mai putem forţa nota, dar vom face tot ce este posibil ca, înainte de o decizie, patronatul de la ALRO să aibă întâlniri şi discuţii cu reprezentanţii Guvernului", i-a asigurat primarul Vâlcov pe protestari, care se tem că îşi vor pierde locurile de muncă.

Protestul de marţi a fost organizat de sindicatele din ALRO, sprijinite de autorităţile locale din Slatina, după ce săptămâna trecută patronatul a făcut publică intenţia de a reduce la jumătate capacitatea de producţie din societate şi de a disponibiliza 1.200 de angajaţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb