''Statele Unite au dislocat în Europa un număr semnificativ de forţe pregătite de luptă''

DEPARTAMENTUL APĂRĂRII AL SUA: ''Statele Unite au dislocat în Europa un număr semnificativ de forţe pregătite de luptă''

G.U.
Internaţional / 3 februarie 2022

''Statele Unite au dislocat în Europa un număr semnificativ de forţe pregătite de luptă''

Statele Unite au dislocat în Europa un număr semnificativ de forţe pregătite de luptă, a anunţat, astăzi, Departamentul american al Apărării.

''Aceste forţe dislocate în amplasamente înaintate contribuie la descurajarea agresiunii şi, în cazul în care descurajarea dă greş, acestea luptă umăr la umăr cu Aliaţii noştri pentru a menţine securitatea şi stabilitatea în Europa. La ordinul Preşedintelui şi ca urmare a recomandării Secretarului Austin, Departamentul Apărării va repoziţiona spre est anumite unităţi staţionate în Europa, va disloca în amplasamente înaintate din Europa unităţi staţionate în SUA, suplimentare, şi va menţine nivelul de alertă al forţelor de reacţie în vederea îndeplinirii acestor angajamente.Aceste forţe nu vor lupta în Ucraina. Nu sunt mişcări permanente. Ele reacţionează la împrejurările actuale.Ne vom adapta postura, pe măsură ce evoluează aceste împrejurări şi vom continua să ne consultăm îndeaproape cu Aliaţii NATO pentru a asigura o postură colectivă corespunzătoare pentru descurajare şi apărare. Salutăm anunţurile din ultimele zile făcute de alţi Aliaţi, printre care Franţa, Spania, Marea Britanie, Olanda şi Danemarca, privind faptul că iau în considerare să aducă contribuţii suplimentare la îmbunătăţirea posturii NATO pe flancul estic'', transmite Departamentul Apărării al SUA.

1.000 de militari repoziţionaţi din Germania în România

Potrivit Departamentului Apărării, Statele Unite repoziţionează în România un batalion Stryker de aproximativ 1.000 de militari americani, aflaţi deja în teatrul de operaţiuni din Europa. Regimentul 2 Cavalerie (infanterie mecanizată), unitate mecanizată staţionată la baza Vilseck din Germania va disloca o unitate de forţe armate întrunite, dotate cu vehicule de luptă blindate pe roţi, pentru a descuraja agresiunea şi a consolida capabilităţile de apărare în statele Aliate din prima linie, în această perioadă de risc sporit. Aceste forţe vin în completarea celor peste 900 de militari americani care se află deja în România în cadrul sistemului obişnuit de rotaţie. 

2.000 de militari multi-misiune "asigurare şi descurajare/assure and deter" dislocaţi în Polonia şi Germania

Departamentul Apărării al SUA, precizează că secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a ordonat dislocarea a aproximativ 2.000 de militari din Statele Unite în Europa în următoarele zile. Printre aceştia se numără 1.700 de militari din Divizia 82 Aeropurtată şi unităţi esenţiale de sprijin, care vor fi dislocaţi în Polonia de la Fort Bragg, Carolina de Nord, precum şi aproximativ 300 de militari din Corpul de Armată 18 Aeropurtat, care se vor deplasa de la Fort Bragg în Germania. Divizia 82 Aeropurtată dislocă elemente ale Componentei de Luptă din Brigada Infanterie şi unităţi esenţiale de sprijin în Polonia. Corpul de Armată 18 Aeropurtat dislocă un comandament de eşalon de forţe întrunite în Germania.

''Împreună, aceste unităţi sunt antrenate şi dotate pentru o gamă de misiuni de descurajare a agresiunii şi de asigurare şi apărare a Aliaţilor noştri în această perioadă de risc sporit. Ne-am coordonat îndeaproape cu Aliaţii noştri din Polonia şi Germania pentru a pregăti aceste dislocări şi apreciem sprijinul lor'', a adăugat Departamentul american al Apărării.

8.500 de militari rămân în Statele Unite pregătiţi să acţioneze

8.500 de militari din Statele Unite în postură de alertă ridicată din 24 ianuarie rămân în Statele Unite. Totodată, Departamentul Apărării menţionează că aceştia nu sunt dislocaţi încă, dar rămân pregătiţi de relocare în cazul în care sunt solicitaţi să sprijine Forţa de Răspuns a NATO (NRF), dacă aceasta este activată sau, după caz, dacă este nevoie de ei în alte contingente, conform ordinelor Secretarului Apărării sau ale Preşedintelui.

''Continuăm să analizăm postura forţelor noastre armate şi situaţia din Europa, având în vedere că gravitatea acestei situaţii necesită toată atenţia noastră'', transmite Departamentul american al Apărării.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb