Depunerea de proiecte pentru Programul Operaţional pentru Pescuit începe în aprilie

(A.G.R.)
Ziarul BURSA #Companii #Legislatie / 11 martie 2009

Prima sesiune de depunere de proiecte pentru trei măsuri din Programul Operaţional pentru Pescuit (POP) va începe în prima decadă a lunii aprilie, a declarat preşedintele Agenţiei Naţionale de Pescuit şi Acvacultură (ANPA), Valentin Bucsz. Domnia sa a precizat: "În prezent, lucrăm la simplificarea procedurilor necesare accesării fondurilor, care sunt extrem de stufoase. Am programat pe 25 martie un Comitet de monitorizare pentru acest program, iar începând cu prima decadă a lunii aprilie vom demara sesiunea de depunere a proiectelor pe trei măsuri din program dedicate investiţiilor în acvacultură şi pescuit, dar şi pentru navele de pescuit".

Potrivit Agerpres, există un mare interes pentru depunerea proiectelor şi accesarea acestor fonduri din POP, procedurile extrem de stufoase contribuind însă la întârzierea derulării programului. În cadrul POP, nu vor exista alocări financiare anuale şi nici limitări în privinţa sumelor accesate în cadrul proiectelor.

POP a fost aprobat de Comisia Europeană în data de 20 decembrie 2007, mult mai devreme decât Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, dar deschiderea sesiunilor de depunere a proiectelor a fost amâ­nată pe întreg parcursul anului 2008. Din cauza întârzierilor în atragerea acestor fonduri europene, ministrul Agriculturii, Ilie Sârbu, i-a cerut demisia fostului preşedinte ANPA, Gheorghe Ştefan. Postul a fost ocupat prin concurs de Valentin Bucsz, care a deţinut, până în 2004, funcţia de director general al Companiei Naţionale de Administrare a Fondului Piscicol (CNAFP), instituţie preluată de ANPA.

La finele anului trecut, responsabili din Ministerul Agriculturii au precizat că întârzierile în derularea POP s-au datorat auditărilor nefinalizate pe toate recomandările Comisei Europene referitoare la cheltuielile eligibile pentru acest program, dar şi lipsei unui sistem informatic la APDRP, agenţia care va derula plăţile din acest program.

Măsurile din POP pe care se puteau depune proiecte erau destinate investiţiilor în acvacultură, utilaje şi echipamente de pescuit. Sumele alocate pe axa 1 şi axa 2 referitoare la acvacultură şi, respectiv, la adaptarea flotei de pescuit se ridicau la 53 de milioane de euro. Prin POP, Uniunea Europeană alocă fonduri nerambursabile de 230 milioane de euro până în 2013, la care se adaugă contribuţia României, de 77 de milioane de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb