DEŞI IPO-UL SE POATE ÎMPIEDICA ÎN INSOLVENŢA HIDROSERV ŞI EXISTĂ INFORMAŢII CĂ LISTAREA SE AMÂNĂ PENRU 2018, Ministrul Energiei întreţine speranţa pentru listarea Hidroelectrica, în acest an

Ziarul BURSA #Companii #Energie / 5 septembrie 2016

Rămâne de văzut dacă iarna aceasta sau în primăvara anului viitor este un moment potrivit pentru listarea Hidroelectrica, a spus Ministrul Energiei Victor Grigorescu, vineri, într-un interviu pentru Agerpres, în timp ce, pentru agenţia News.ro, ministrul a spus că "există şanse" pentru o ofertă în acest an.

Domnia sa nu a dorit să comenteze situaţia Hidroserv, filiala de mentenanţă a Hidroelectrica, care este aproape de insolvenţă. Acest lucru ar putea fi o piedică pentru oferta publică a producătorului de energie. Dincolo de speranţele pe care le lasă Victor Grigorescu, în piaţă, se vorbeşte de faptul că listarea Hidroelectrica va fi lăsată pe 2018.

Victor Grigorescu a spus, pentru Agerpres: "Se lucrează în momentul acesta cu motoarele turate la maximum (n.r. la listare). Sigur, este un proces complex, sunt multe lucruri de făcut în Hidroelectrica, de la clarificare a situaţiei unor active, a patrimoniului societăţii, la clarificarea direcţiilor de dezvoltare în următorii ani, de exemplu a proiectelor de modernizare, a proiectelor de extindere pe care societatea le are. Sunt de clarificat aspecte legate de investiţii trecute, unele dintre ele care au rămas ancorate într-o filosofie care astăzi nu mai este pentru Hidroelectrica de actualitate. Trebuie recrutată o conducere corporativă definitivă. Cum ştiţi, conducerea este în momentul acesta interimară, chiar dacă Hidroelectrica are un Consiliu de Supraveghere extrem de bine închegat şi care poate să îşi asume acest proces.

Hidroelectrica a ieşit de puţină vreme din insolvenţă. Lucrăm în momentul acesta pentru a aduce toate aceste lucruri la zi, pentru a putea prezenta investitorilor un prospect de emisiune care să fie coerent, care să ofere încredere şi care să ne permită să atragem în societate o sumă de bani apreciabilă. Eu cred că Hidroelectrica are potenţial să fie una dintre cele mai reuşite listări ale României, dacă e să considerăm preţul per acţiune.

Dar trebuie să prezentăm investitorilor şi să ne oferim şi nouă înşine o viziune coerentă apropo de ce va face Hidroelectrica în următorii ani. Sigur că, după patru ani de insolvenţă, să articulezi această viziune peste noapte este imposibil. Ca atare, eu cred că procesul merge cu viteza potrivită, chiar dacă poate mai există reflexe întârziate, dar merge în direcţia corectă. Sunt oameni profesionişti implicaţi, sunt comisii care analizează, sunt consultanţi care analizează toate lucrurile acestea şi cred că avem deja claritate cu privire la o sumă de aspecte importante. Şi procesul merge înainte".

Domnia sa a precizat că şi-ar dori ca acest proces să se întâmple în momentul just, adică în momentul în care putem să obţinem cel mai bun preţ din piaţă şi nu înainte ca aceste pregătiri să fie finalizate: "Noi ne-am asumat în programul de guvernare că vom duce procesul până la capăt, că vom continua aceste pregătiri. Rămâne de văzut dacă iarna aceasta este un moment potrivit sau poate în primăvara anului viitor, dar sunt nişte elemente tehnice asupra cărora trebuie să avem claritate înainte de a lua o asemenea decizie. Dar cu siguranţă că, dacă acest moment se va ivi pe parcursul mandatului acestui Guvern, o vom face. Avem elementele ca să facem această listare".

Despre Hidroserv, Victor Grigorescu a declarat: "Hidroserv este o companie deţinută sută la sută de Hidroelectrica, iar Hidroelectrica are un Consiliu de Supraveghere şi un directorat care au ca sarcină să gestioneze situaţia inclusiv a companiilor pe care Hidroelectrica le deţine. Hidroserv este o societate care nu a fost restructurată nici în perioada de insolvenţă. Ea a rămas cumva aşa, într-o zonă de neatins, mi se pare mie, până în momentul de faţă, şi cred că această situaţie trebuie lămurită. Este un lucru firesc ca înainte de procesul de listare compania să aibă o situaţie clară şi să se închidă zonele cu pierderi sau să asaneze aceste zone de pierderi economice. De exemplu, dacă îmi amintesc, numai la listarea Electrica, înainte de listare, o parte din societăţile de servicii energetice a intrat în lichidare, o altă parte a fost restructurată şi pentru o altă parte a existat un angajament că va fi, ulterior procesului de listare, restructurată.

N-aş vrea să comentez asupra aspectelor tehnice, ce ar trebui făcut acolo, deşi am avut discuţii cu conducerea societăţii şi cu Consiliul de Supraveghere, dar am convingerea că fac ceea ce trebuie făcut şi anume adoptă acele decizii care sunt economic importante pentru companie şi care ţin cont şi de faptul că Hidroelectrica are totuşi nevoie de o societate puternică şi de o zonă puternică de asigurare a mentenanţei hidroagregatelor. Şi eu cred că acest lucru este conştientizat la nivelul societăţii. Dacă mă gândesc, anul acesta Hidroelectrica a produs cea mai mare cantitate de energie din istorie într-o zi. Asta înseamnă că practic gradul de disponibilitate a agregatelor este unul dintre cele mai mari din istoria societăţii. Ele sunt funcţionale, sunt întreţinute, dar acest proces trebuie să continue. De servicii energetice este nevoie. Acum, care este modul optim de a organiza acest lucru, acest sistem de mentenanţă, cu siguranţă este un lucru care trebuie decis la nivelul factorilor de conducere din societate.

Săptămâna trecută, surse citate de Agerpres, au precizat că urmează să fie cerută insolvenţa companiei. Membrii consiliului de administraţie au fost somaţi să accepte deschiderea procedurii de insolvenţă a companiei de către preşedintele CA Marian Sandu, acesta motivând solicitarea prin faptul că societatea este într-o situaţie "financiara dezastruoasă", conform HotNews.

Hidroserv SA a fost înfiinţată în 2013, în urma fuziunii celor opt filiale Hidroserv de mentenanţă şi întreţinere în sistemul hidroenergetic: Bistriţa, Cluj, Curtea de Argeş, Haţeg, Porţile de Fier, Râmnicu Vâlcea, Sebeş şi Slatina.

Suma lucrărilor din Programul Anual de Mentenanţă al Hidroserv pe primul semestru al anului este de 84,7 milioane de lei, potrivit Agerpres, iar valoarea lucrărilor realizate este de 57,1 milioane de lei, astfel că se înregistrează o nerealizare a programului pentru primele şase luni ale anului de aproximativ 33%. Cele mai multe lucrări realizate sunt din categoria "diverse şi neprevăzute", iar cele mai puţine sunt din categoria celor programate pentru hidroagregate.

Opinia Cititorului ( 36 )

  1. Imi pare rau sa văd ca oameni care gestionează sistemul energetic nu cunosc ce se întâmpla! Dl ministru disponibilizarea a 1000 de angajați, fuziunea a 8 filiale in una singura cu sediul la Bucuresti evident , si multe alte decizii organizatorice, nu vi se pare restructurare?in condițiile in care, cum ați spus, hidroagregatele produc energie si sunt in funcționare datorită Hidroserv! Tehnocrații ăștia

    1. De ce sa vindem Domnule Ministru daca e pe profit ?

      O vindem si pe asta sa o dea la fier vechi strainii ? 

      Mie mi se pare un act de tradare , ca si aducerea in stare de faliment a sectiei de reparatii , cu scopul vedit de a o cumpara la pret de fier vechi . Si inca o intrebare : 

      CE ESTE CU ACEASTA HIPERCENTRALIZARE DE CARE VORBESC COLEGII ? VA CREATI SALARIATI LIOALI LA BUCURESTI ? 

    Nimeni nu spune ca Hidroelectrica are un profit anual de 1 miliard facut din vanzarea de energie produsa cu grupuri care au functionat zi si noapte! Oare in profitul lui Hidroelectrica se afla si situatia dezastruoasa a Hidroserv? Faptul ca Hidroservul nu isi acopera costurile ca sa faca Hidroelectrica profit nu vede nimeni?

    Marti 06.09.2016 se doreste o noua sedinta CA care sa bage Hidroserv in Insolventa. La noi insolventa = faliment deoarece noi ne producem banii din reparatii, credeti ca Hidroelectrica va repara de 3 ori mai mult sau noi putem lucra 48 de ore din 24 ? Nu se poate, insolventa = faliment = Hidroelectrica probleme la listarea la bursa... Au mai incercat sa bage societatea in insolventa pe data de 01.09.2016 si 30.08.2016 .... 

    Joi 01.09.2016 , sindicalisti au depus plangeri penale impotriva membrilor directoratului S.P.E.E.H. Hidroelectrica SA . Astfel impotriva lui Agliceru Ovidiu , Petronel Chiriac si Iulian Tudor in calitate de administratori - membri ai directoratului Hidroelectrica sa se inceapa urmarirea penala sub aspectul savarsirii infractiunilor de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave si costiturea de grup infractional organizat.Totodata sindicalistii reclama si starea de conflict de interese in care se afla presedintele C.A. a SSH Hidroserv SA, Dl. Marian Sandu. ‘’Acesta, Marian Sandu se afla intr o grava incompatibilitate in calitate de Presedinte C.A. la Hidroserv si Sef Serviciu Urmarire Mentenanta la Hidroelectrica. E ca si cum ai pune lupul paznic la oi, adica omul din Hidroelectrica care nu da lucrari la Hidroserv e presedinte de C.A. la Hidroserv, cum este , ok ??? Ministerul e mort, nicio reactie, Hidroelectrica tace si le face sau distruge, statul Roman e inexistent , Fondul propietatea conduce cu 20% actiuni la Hidroelectrica statul care are 80%, e debandada totala ‘’’’&# 8217; si nimeni nu spune nimic.... Salutam si suntem bucurosi de profitul pe care l realizeaza Hidroelectrica ,.dar de unde acest profit urias ?? Va rugam sa analizati foarte atent acest paragraf din comunicatul Hidroelectrica din data de 01.09.2016 publicat de hotnews. ‘’ Profitul brut inregistrat dupa inchiderea contabila pe primele 7 luni din anul curent este mai mare cu peste 13% fata de aceeasi perioada a anului 2015 in conditiile in care cifra de afaceri de 1,9 miliarde lei cumulata pana la sfarsitul lunii iulie 2016 este mai mica cu 8% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Rezultatele financiare curente sunt cu atat mai bune cu cat acestea s-au ocazionat pe fondul diminuarii cifrei de afaceri. Desi cantitatile produse in cele doua perioade de comparatie sunt aproape similare (10,6 TWh), scaderea veniturilor s-a produs ca urmare a diminuarii accentuate a preturilor in piata de energie de la 165lei/MWh in primele 7 luni din 2015, la 156lei/MWh in aceeasi perioada a anului curent, se mai precizeaza in comunicat. Haideti sa va traduc : In anul 2016 Hidroelectrica a produs aceiasi cantitate de energie ca in anul 2015 adica 10,6 Tw/h. Cantitatea de energie produsa au vandut o mai prost , adica cu 156 lei/MWH in anul 2016 fata de 165 lei MWH in anul 2015. Cifra de afaceri in anul 2016 e mai mica cu 8% fata de anul 2015 iar profitul pe anul 2016 este mai mare cu 13% fata de anul 2015 ?????????. Intrebati orice contabil de pe bancile scolii cum se poate realiza aceasta minune ??? cum ??? contabiliceste NU SE POATE ....

    Profitul urias inregistrat de Hidroelectrica vine din diminuarea planului de mentenanta din neacordarea lucrarilor catre Hidroserv din nerepararea instalatiilor si a hidroagregatelor,. Datoriile si pierderile SSH Hidroserv SA inseamna mai putin de 10 % din profitul Hidroelectrica pe un an si totusi acestia refuza sa ajute societatea pe care au creat o si au distrus o. In luna iunie 2016 SC Hidroelectrica SA a iesit din situatia exceptionala de insolventa in care s a aflat cu toate acestea lucrarile de mentenanta catre SSH Hidroserv SA nu au fost acordate, acordate partial sau amanate. Nu acuzam faptul ca Hidroelectrica trebuie sa acorde oligatoriu lucrari pentru ca SSH Hidroserv SA sa supravetuiasca , dar pentru buna functionare si in deplina siguranta a instalatiilor Hidroelectrica , in ansamblu a intregului sistem energetic national , aceste lucrari de mentenanta trebuie executate conform normativelor si la timp. Hidroelectrica este cel mai mare producator de energie din Romania ,energie verde. In acest context nu intelegem diminuarea sau neacordarea lucarilor de mentenanata care au fost planificate si negociate..

    Referitor la doar cei 500 de oameni pe care i vede DL Agliceru Ovidiu in instalatiile Hidroelectrica ( declaratie data pe hotnews ) fata de cei 1500 de salariati cat are SSH Hidroserv SA facem urmatoarea precizare: Desi domnia sa cunoaste foarte bine structura organizatorica si organigrama SSH Hidroserv SA se face ca nu stie ... In fiecare Sectie sau atelier apartinind hidroserv lucreaza multe categorii de personal care muncesc pentru Hidroelectrica astfel : ...... sunt 8 foste sucursale transformate in sectii ..... -

    - strungari si frezori in atelierele de prelucrari prin aschiere care fac piese de schimb pt Hidroelectrica 

    - sudori , lacatusi mecanici , mecanci in atelierele de confectii metalice care fac confectii metalice si subansamble etc pt hidroelectrica  

    - electricieni si mecanici care repara in ateliere motoare intrerupatoare transformatoare pompe etc pentru Hidroelectrica  

    - mecanici si electricieni auto care repara in ateliere utilajele autovehiculele si autoturismele care lucreaza pentru hidroelectrica sau ajuta la realizarea productiei pentru Hidroelectrica 

    - soferii de pe utilaje,autovehicule, autospeciale si autoturisme care asigura transportul personalului la lucrari, acestia lucreza direct sau ajuta procesul de productie cu utilaje,autovehicule si autoturisme pentru hidroelectrica. 

    - personalul TESA care asigura functionrea societatii, documente de productie, negocieri , facturare , aprovizionare , magazii, calitate, mediu , securitatea muncii si PSI , + foarte multi altii care lucreaza la documente necesare functionarii unei societati comerciale. Intr adevar acesti oameni nu sunt (nu se regasesc) pe formele de lucru (autorizatii de lucru si ITI ) la Hidroelectrica dar lucreaza pentru Hidroelectrica.  

    Si nu in ultimul rand oamenii care sunt bolnavi si se afla in concedii medicale sau salariatii aflati in concedii de odihna sau libere pentru ca lucram la foc continuu inclusiv simbata si duminica sau sarbatori legale.... pentru buna functionare a hidroelectrica. Spre stiinta dlui Agliceru sunt concedii neefectuate la Hidroserv din anii 2014 -2015 ..... tot ca sa fie bine sa reparam si hidroelectrica sa functioneze bine si cu toate astea suntem catalogati lenesi, neprofesionisti, si pomanagii..... Cum Dumnezeu pina acum am fost buni si brusc nu mai suntem ? Hidroelectrica se minuneaza si se intreba cum am ajuns in aceasta situatie.Trebuie sa le reamintim ca ei au condus si conduc aceasta societate prin C.A. si A.G.A care au fost si sunt ale lor (actionari 100 % ...). De ce au trebuit sa treaca 3 ani de la infintarea societatii ca sa constate ca nu putem functiona si ca nu mergem bine ??? Care au fost interesele, care sunt interesele , ca la declaratii sunt ‚’’mama̵ 7;’,’’tata&# 8217;’ si ‚’’fratele&# 8217;’ cel mare care ne ajuta, in realitate .......

    ... indiferent când se va face , va fi tot o tzeapa , exact ca si SNN si SNG !

    dupa listare o sa se poata cumpara actiuni la sfert de pret ! 

    SSH Hidroserv SA este din punct de vedere economic ‘’o societate captiva’’ deoarece toate veniturile sale sunt obtinute din contractual cu SC Hidroelectrica. Lucrarile de mentenanta programate depind de opriri tehnologice care de multe ori nu pot fi date din motive obiective ( in anul 2016 nu pot acuza masuri obiective,deoarece ne uitam pe vanzarea lor zilnica si conatatam ca au vandut pe medie in jur de 3000 de MW dintr o capacitate totala de productie de 6000 MW ? deci daca ai produs doar cu jumatate din capacitatea de productie,cealalta jumatate de ce nu ai reparat o , motive obiective ????? ) – debite,hidraulicitate mare, temperaturi scazute sau inalte, etc -……. SSH Hidroserv SA nu are garantia unui plan lunar care sa-I asigure veniturile necesare salariilor si platii furnizorilor,recuperarii datoriilor si a pierderilor cauzate tocmai de politica Hidroelectrica ( mai sunt si datorii dinaintea fuziunii celor foste 8 filiale hidroserv ). Aceasta situatie s-a intalnit in primele doua semestere ale anului 2016, ceea ce a dus la scaderea dramatica a veniturilor societatii, coroborat cu neindeplinirea in totalitate a planului de mentenanta. Recuperarea acestor intarzieri s a facut cu cheltuieli suplimentare – munca peste program sau in zilele de odihna legale, care a fost platita dublu – lucru care a afectat negativ bugetul societatii. Consideram ca este necesar sa existe o corelare intre numarul si valoarea lucrarilor de mentenanta astfel incat ele sa fie distribuite cat se poate de uniform pe parcursul anului, cu scopul de a se evita stationarea personalului din lipsa de lucrari sau aglomerari de lucrari peste capacitatea de executie a Hidroserv. Consideram ca in perioadele in care nu se pot asigura lucrari din motive obiective (adevarate nu inventate …), Hidroelectrica ar trebui sa aiba obligatia de a asigura minimum de venituri necesare supravietuirii societatii. Consideram ca este necesar un cadru legislativ care sa reglementeze functionarea ‘’societatilor captive’’ de tip Hidroserv.

    de ce Hidroelectrica nu respecta ordinul ANRE nr35/2002 ?? de ce ?? uitati va ce spun acestia

    Art. 16. ─ Fiecare titular de licenţă va întocmi şi aplica un program (PAM) care să asigure că activităţile de mentenanţă realizate conduc la păstrarea sau restabilirea disponibilităţii, performantelor, fiabilităţii şi siguranţei în exploatare a SISC. Programul va fi dezvoltat pe baza orientărilor generale şi obiectivelor stabilite de conducerea fiecărui titular de licenţă. 

     

    Art. 17. ─ (1) Programele de Asigurare a Mentenanţei au grade diferite de complexitate în funcţie de natura obiectivelor energetice şi de obiectivele de mentenanţă adoptate de fiecare titular de licenţă. PAM se vor adresa cu prioritate SISC importante în asigurarea unei exploatări în condiţii de siguranţă şi de securitate, pentru a stabili dacă au loc procese de deteriorare şi pentru a identifica şi trata corespunzător problemele de uzură fizică şi morală care periclitează performanţele, siguranţa sau păstrarea în bună stare a capacităţilor energetice. 

    (2) Titularii de licenţă vor elabora PAM respectând conţinutul prezentat în Capitolul IX al Regulamentului. Pentru domeniile sau cerinţele precizate în Regulament, care nu se includ în Programul de Asigurare a Mentenanţei, conducerea unităţii respective trebuie să prezinte justificări scrise care vor constitui parte componentă a documentelor Programului de Asigurare a Mentenanţei . observati foarte clar cum hidroelectrica incalca grev ordinul ANRE punindu si in pericol instalatiile ...

    1. atentie ...voi credeti ca acestor pradatori le pasa de sistemul energetic

    De ce hidroelectrica a programat si planificat lucrari mai putine de tip LN3 si LN4 in anul 2016 ?

    in anul 2014 au avut planificate 121 de grupuri energetice 

    in anul 2015 au avut planificate 67 de grupuri energetice

    in anul 2016 , surpriza doar 36 de grupuri energetice au fost planificate , intrebare , DE CE ? pentru a creste profitul hidroelectrica ? pt a o face grasa si frumoasa pt listarea la bursa ? ambele rspunsuri sunt valabile numai ca cine va cumpara actiuni la hidroelectrica va lua o mare tzeapa , va peti o fata mare care nu mai e virgina de mult .... 

    1. vor sa moara HIDROSERVUL sa intre prieteni lor nu e clar dar nu vor reusii avem prea multe dovezi si cred ca le e frica de strada

    Producătorul de energie Hidroelectrica s-a aflat în insolvenţă din 20 iunie 2012 până în 21 iunie 2016. Hidroserv a acceptat toate masurile de austeritate luate de Hidroelectrica in toata aceasta perioada , pentru redresarea companiei si iesirea sa din insolventa . Hidroserv a acceptat masuri de reducerea lucrarilor de mentenanta, constructii si investitii ; diminuarea devizului de lucrari ( manopera, transport, cheltuieli directe si indirecte, etc) ; stabilirea si impunerea normelor de lucru pentru lucrarile efectuate in mare parte diminuate fata de anii anteriori . Hidroserv a inteles situatia, a acceptat si a mers umar la umar pe toata perioada insolventei alaturi de Hidroelectrica . Se pare si se confirma ca Hidroelectrica ca firma mama care detine 100 % actiunile Hidroserv , dupa iesirea din insolventa, a uitat de sacrificiul facut si de catre Hidroserv … din pacate . Societatea Hidroserv care a asigurat si asigură buna funcţionare a hidrocentralelor se află acum in mare dificultate fara ajutorul Hidroelectrica. O activitate foarte importantă, având în vedere că facem mentenanţa pentru centralele hidroelectrice, centrale care trebuie să fie în orice moment disponibile pentru funcţionarea în deplină siguranţă a sistemului energetic naţional. E o chestiune extrem de delicată şi trebuie cunoscute atât de primul-ministru cât şi de ministrul energiei aspectele legate de mentenanţa sistemului energetic

    1. Poate vor sa intre altii in sistem!???

      de ce sa nu intre altii in sistem ? de ce sa mai fie ceva romanesc in tara asta ? nu trebuie sa dam banii la altii ? hidroelectrica e ultimul lucru de valoare care a mai ramas romaniei. daca nu putem sa o cumparam mai bine nu o distrugem ? cum ? prima data le luam mentenanta .... poate ne spune cineva de ce hidroerv trebuie sa dispara ? raspuns , pentru ca acel contract de mentenanta sa ramana in aer si sa l ia cine trebuie ...

    spre stiinta dlui ministru al energiei . ce cauti nene acolo daca habar n ai ca societatea hidroserv a fost restructurata ? prietenii tai virtuali de pe facebook sunt si prietenii tai reali ? ca daca da , atunci avem o mare problema, nu e problema sa ai prieteni , e problema daca va folositi unii de altii . de ex oana truta de la fondul propietatea e prietena dvs ?

    1. hei va cunoasteti imnul national cand va desteptati astia fac ce vor in tara asta

    SSH Hidroserv SA a fost infintata in anul 2013 prin fuziunea celor 8 foste filiale Hidroserv ale SC Hidroelectrica SA. Aceasta fuziune s a realizat prin contopire, noua societate rezultata a preluat de drept toate drepturile si obligatiile celor 8 foste filiale. SSH Hidroserv SA a porint la drum cu un ‘ handicap’ de aproximativ 60 mil. lei datorii acumulate in timp fata de furnizori,bugetul de stat si salariatii societatii. Dealungul timpului aceste foste 8 filiale au fost decimate economic de interventiile si amestecul politicului de numirile politice de la aceea vreme, cu contracte paguboase sau contracte bune care au fost subcontractate firmelor de partid sau prietene.....

    Datorita restructurarilor repetate precum si a diminuarii planului de mentenanta de catre SC Hidroelectrica SA ,societatea a ajuns la un numar de aproximativ 1500 de salariati fata de 2500 cati erau la infiintare. Intre SC Hidroelectrica SA si SSH Hidroserv SA exista semnat un contract de mentenanta pina in anul 2020, prin care anual se stabilesc printr un accord instalatiile,volumul si valoarea lucarilor ce urmeaza a fi executate in anul respectiv, acest accord fiind defalcat pe trimestre. Din datele oficiale existente inclusiv la Ministerul Energiei rezulta faptul ca datoriile SSH Hidroserv SA au crescut de la infiintare, societatea fiind tehnic in pragul falimentului.(aproximativ 100 miliarde lei ) . de ce hidroelectrica care a condus aceasta unitate prin CA si AGA a permis sa se ajunga in aceasta situatie ??????/ 

    1. De la fuziune si pana in prezent Hidrolelectrica a avut cunostiinta de starea financiara a Filialei Hidroserv la fiecare sfarsit de an si de semestru existand un audit prin care au fost transmise situatii pe probleme de personal, datorii...etc. de ce a asteptat sau a permis sa se ajunga la aceasta situatie de blocaj si nu a incercat cel putin dupa iesirea din insolventa sa redreseze si situatia din HIDROSERV pentru a se lauda cu acest profit???

      Situatia de blocaj din HIDROSERV nu se poate rezolva decat cu ajutorul Hidroelectrica, care daca a iesit din insolventa nu trebuie sa uite ca la asta au contribuit si oamenii din HIDROSERV. 

      Da , s-a intamplat O MINUNE ! CINE A FACUT-O ? Directoratul HIDROELECTRICA a" reusit-O " in anul 2016 ( la 7 luni ) !!!!!!

      IATA CUM : 

      - a produs cu - 8% mai putin ca in 2015 

      - a vandut cu - 6% mai prost ca in 2015  

      - ARE UN PROFIT(la 7 luni) CU 13% MAI MARE CA IN 2015 !!!! 

      Nu este o minune sa produci mai putin , sa vinzi mai prost si SA CASTIGI MAI MAULT ??? 

      Daca afla AMERICANII sigur ii iau sa scoata USA din criza ! Nu stiu de ce mai facem alegeri in decemdrie CAND AVEM GENIILE in CONDUCEREA HIDROELECTRICA, ce mai cautam prim-minisrii ???

      Acum fara gluma , MINUNEA din HIDRELECTRICA ( in 7luni din 2016) se gaseste in situatia financiara a HIDROSERV S.A. !!!!! 

    Este foarte simplu ce se intampla cu hidroserv . Hidroelectrica a iesit din insolventa falimentand acum hidroservul, prin masurile care au fost impuse de hidroelectrica. Ar trebui sa se cunoasca bine aceadta situatie.

    Dl ministru ,as aprecia si apreciez foarte mult un om corect .Doresc sa va aduc la cunostinta faptul ca santeti dezinformat cu privire la restructurarea si reorganizarea prin care a trecut Societatea Hidroserv , peste 1000 de angajati disponibilizati si nu mai pune-ti urechea la hienele din conducerea Hidroelectrica sau Fondul Proprietatea .Chiar nu va pasa de sistemul ENERGETIC

    1. cum sa fie dezinformat dl ministru al energiei, stie foarte bine situatia , o cunoaste perfect dar ca sa intelegi mai bine inactiunea domniei sale uita te pe facebook sa vezi ce prieteni are cu cine se pozeaza si pe unde ??....

      D-ul MINISTRU al ENERGIEI , sunteti tanar si istet , incercati sa aflati ADEVARUL si apoi DECIDETI !! O hotarare pripita , proasta sau "intersata " va va decide VIATA PUBLICA a D-vstra !!! IN DECIZIA MINISTERULUI STA STABILITATEA ENERGETICA A TARII !!!

      Aveti sansa sa intrati in ISTORIE , depinde de DOMNIA VOASTRA ....CUM !!!!???? 

      de ce nu salvam 1500 de locuri de munca ????

      De ce vrem sa distrugem oameni specializati pe un domeniu care nu este accesibil oricui ??? 

      specializarea acestor oameni nu sunt tot costuri ??? 

      DE CE SUNT SACRIFICATI ???

      PENTRU CE INTERESE ???  

      daca e informat si cunoaste situatia ...unde e ROMANIA LUCRULUI BINE FACUT ............lucru pentru care noi am votat

    multumim ziarului bursa ca ne a dat posibilitatea sa comentam acest articol

    asteptam cu nerabdare sa vedem daca ziarul bursa ne va da posibilitatea sa si publicam un articol in ziar , suntem siguri ca da si avem incredere in profesionalismul lor 

    1. multumim bursa .... daca santeti interesati o sa va ajutam sa aratati tarii cum societatea HIDROELECTRICA a ajuns bataia de joc a fondului si directorii acestei societati fac jocul acestuia directori care candva faceau parte din SINDICATE sau FEDERATII

    de ce dracu comentam ca prostii pe aici ? credeti ca se uita cineva ? hai mai bine in strada sa urlam sa protestam, stam ca niste tampiti si asistam la distrugerea societatii noastre si noi comentam pe net , suntem vai mama noastra ....

    1. P

      se pregateste si asta nu vezi ca sindicatele stau si merg la chef

    Altfel : pățește ca TVr ..

    ... care trebuie sa suporte concurenta ...

    adica sa dovedeasca ca poate oferi 

    servicii catre Hidroelectrica la cele mai 

    mici tarife din piata !!!! 

    Hidroelectrica ar trebui sa liciteze 

    in piata libera serviciile oferite acum 

    de capusha Hidroserv !!! Cine are 

    pretul cel mai bun sa castige , nu e 

    musai sa mai existe capusha numita 

    HIDROSERV !!!

    1. de ce nu licitati si interventiile ? cand voi stati linistiti acasa de craciun , paste zile libere nationale sambata duminica etc '' capusele'' de la hidroserv fac de consemn la domiciliu si intervin in instalatiile hidroelectrica . de ce nu scoateti la licitatie si aceasta activitate ??? aaaa nu gasiti fraieri sa munceasca pe degeaba ? probabil esti vreun pupincurist sau birocrat care n a ljucrat in viata lui noaptea pe ger sau canicula in ploaie sa vezi atuni ce capuse mai vedeai

    [Fragment eliminat, conform regulamentului.] la nani ca maine trebuie sa munciti

    problema e rezolvata  

    maine SSH Hidroserv SA intra in insolventa 

    totul e aranjat si pregatit  

    inclusiv dl ministru (prietenul meu ) a fost de acord 

    ce nu intelegeti ? eu v am facut , eu va omor , e clar ? pai comisionul meu de succes de la hidroelectrica nu trebuia sa fie pe masura rezultatelor obtinute ? ce daca am omorat mentenanta  

    ce daca n am dat lucrari 

    daca comisionul meu a crescut asta e tot

    noapte buna [Fragment eliminat, conform regulamentului.] 

    Hidroelectrica se pregătește de vânzare. În ultima vizită "de lucru" la Porțile de Fier, domnul Borza a adus cu dânsul niște investitori străini interesați să cumpere. Hidroservul este o societate care nu trebuia să se înfințeze de la început din 2002. Acum o să își dea duhul. Așa cum am vândut PETROMUL o să se vândă și HIDROLELECTICA ! De ce să nu facă și străinii un profit ?

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb