DIN SEPTEMBRIE Cosmin Ghiţă preia şefia Nuclearelectrica

Ziarul BURSA #Companii #Energie / 25 august 2017

Cosmin Ghiţă (Sursa foto: Facebook)

Cosmin Ghiţă (Sursa foto: Facebook)

  • document ataşat Anunţul oficial şi CV-ul lui Cosmin Ghiţă
    apasă aici pentru a descărca.

    Actualizare 10:14 Noi membri în Consiliul de Administraţie al Nuclearelectrica

    Un număr de şase membri provizorii în Consiliul de Administraţie al companiei au fost propuşi de acţionarul majoritar Ministerul Energiei şi aleşi de acţionarii Societăţii Naţionale Nuclearelectrica, în Adunarea Generală Ordinară de ieri, pentru un mandat provizoriu de patru luni de zile, începând cu data de 27 august 2017, potrivit unui raport trimis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

    Consiliul de Administraţie al Nuclearelectrica are şapte membri, însă Sebastian Tcaciuc a fost numit prin Hotărârea AGOA din 23 decembrie 2013, mandatul său urmând să expire în data de 23 decembrie 2017, informează sursa.

    Potrivit sursei citate, cei şapte membri ai CA Nuclearelectrica sunt: Iulian-Robert Tudorache, Anton Cristian-Romulus, Gentea Cristian, Elena Popescu, Cezarina-Roxana Banica, Mirel-Alexandru Marcu, Sebastian Gabriel Tcaciuc.

    Dintre aceştia, patru ( Iulian-Robert Tudorache, Gentea Cristian, Anton Cristian-Romulus şi Sebastian Tcaciuc) au făcut parte şi din anteriorul CA, a cărui componenţă a fost aprobată în 24 aprilie 2017. De altfel, printre membrii fostului CA se număra şi Ionuţ Mişa, care şi-a dat însă demisia în data de 29 iunie, ca urmare a numirii sale în funcţia de ministru al Finanţelor Publice.

    (A.C.)

    ------

    Actualizare 09:44 Domnul Cosmin Ghiţă, în vârstă de 28 de ani, nu are experienţă în energia nucleară

    Cosmin Ghiţă, actualul director general al Nuclearelectrica (SNN), pentru o perioadă provizorie de patru luni, nu are experienţă anterioară în domeniul energiei nucleare, potrivit CV-ului său existent pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

    Cosmin Ghiţă a făcut Şcoala Americană din Bucureşti între 2004 şi 2008, iar apoi a studiat economia la Facultatea Bates, un colegiu obscur din statul american Maine. Timp de trei ani a fost consilier relaţii publice şi guvernamentale la Chevron România, apoi între 2015 şi 2017 a fost partener la Amerocap, o companie de investiţii şi facilitare comerţ exterior în domeniul petrolier.

    (A.C.)

    -----

    Consiliul de Administraţie al SN Nuclearelectrica (SNN) a decis, ieri, numirea lui Cosmin Ghiţă în funcţia de Director General, pentru o perioadă provizorie de 4 luni începând

    cu data de 02.09.2017, având în vedere că prelungirea mandatului de 4 ani cu încă un mandat provizoriu de 4 luni a actualului Director General, Daniela Lulache, expiră la data de 01.09.2017, potrivit unui comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti.

    "Propunerea domnului Cosmin Ghiţă pentru funcţia de Director General al SNN, cu mandat provizoriu de 4 luni, a fost realizată de către Comitetul de Nominalizare şi Remunerare, din cadrul Consiliului de Administraţie, întrunit în şedinţă în data de 21.08.2017", se arată în raportul citat.

    Compania a infirmat, ieri, intenţia de a achiziţiona Compania Naţională a Uraniului ("CNU"), informaţie apărută "pe surse" în presa centrală.

    "Având în vedere informaţiile apărute în presa centrală în data de 24.08.2017, conform cărora SNN ar intenţiona să cumpere CNU, SNN informează acţionarii, investitorii şi presa că atât Consiliul de Administraţie, cât şi conducerea executivă actuale ale SNN infirmă purtarea oricăror discuţii pe acest subiect şi, implicit, achiziţia de către SNN a CNU", se arată într-un comunicat al emitentului remis Bursei de Valori Bucureşti.

    Profitul net al companiei Nuclearelectrica a avut valoarea de 133.779 mii de lei, în primul semestru din 2017, faţă de 1.735 mii de lei în primul semestru din 2016, în timp ce profitul operaţional (EBITDA) a crescut cu 54,4% faţă de primele şase luni ale anului 2016, în principal ca urmare a creşterii veniturilor din exploatare cu 20,3%, influenţate de creşterea cu 20,2% a veniturilor din vânzarea energiei electrice, conform raportului semestrial al firmei.

    Opinia Cititorului ( 1 )

    1. Un [Fragment eliminat, conform regulamentului.] la carma unei companii de anvergura si de siguranta nationala. Numai un partid de idioti putea se faca asa ceva (a ajuns la ultimul "specialist" pe care il mai avea disponibil in anturajul lui).

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    Comanda carte
    danescu.ro
    arsc.ro
    Stiri Locale

    Curs valutar BNR

    16 Aug. 2024
    Euro (EUR)Euro4.9754
    Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
    Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
    Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
    Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

    convertor valutar

    »=
    ?

    mai multe cotaţii valutare

    Cotaţii Emitenţi BVB
    Cotaţii fonduri mutuale
    Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
    hipo.ro
    hipo.ro
    energyexpo.ro
    roenergy.eu
    rommedica.ro
    prow.ro
    aiiro.ro
    oaer.ro
    Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
    The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
    BURSA
    BURSA
    Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
    The Kingdom of God on Earth
    Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
    Carte - The crisis solution terminus a quo
    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb