Disponibilizări la firmele partenere combinatului ArcelorMittal

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Resurse Umane / 10 noiembrie 2008

Întreprinderea de Construcţii, Montaj şi Reparaţii Siderurgice-ICMRS, societatea care a construit combinatul siderurgic SIDEX Galaţi, concediază 100 de angajaţi ca urmare a restrângerii activităţii principalului partener - ArcelorMittal Galaţi, transmite NewsIn. "Disponibilizările sunt cauzate de lipsa de comenzi cu care ne confruntăm. Partenerii noştri, în special combinatul ArcelorMittal Galaţi, îşi restrâng activitatea, lucru care ne afectează şi pe noi", a declarat, vineri, liderul sindical de la ICMRS Galaţi, Toader Ţebreanu.

Concedierile operate acum de întreprindere ridică la 850 numărul şomerilor "produşi" de firmele care derulează activităţi pe platforma ArcelorMittal Galaţi ori care au contracte cu unitatea siderurgică, ce şi-a restrâns activitatea pe fondul scăderii comenzilor producătorului de oţel.

Directorul Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă din Galaţi, Carmen Tofan, a declarat că alte şapte asemenea firme au notificat până acum Agenţia că au operat sau urmează să opereze concedieri colective: "Grand Smithy Works International a concediat 200 de angajaţi la 1 noiembrie. La aceeaşi dată, firma Atlas SA a disponibilizat 26 de persoane. La 1 decembrie, vor fi concediaţi 260 de salariaţi de la Super A+K SRL, 80 de salariaţi de la Lemland SRL, 78 de salariaţi de la Petantic SRL şi 34 de salariaţi de la Arcom Mecon SA. De asemenea, firma Transtrom 2 SRL va disponibiliza 72 de angajaţi, eşalonat, la 1 decembrie 2008 şi la 1 ianuarie 2009, conform notificărilor transmise".

Directorul AJOFM Galaţi apreciază că valul de concedieri va continua în următoarea perioadă şi preconizează o creştere a ratei şomajului la nivelul întregului judeţ. "Cu siguranţă vor urma şi alte notificări similare din partea firmelor gălăţene. Şi dacă în octombrie am avut 12.600 de şomeri în tot judeţ, cu o rată a şomajului de 5,8%, mai mult ca sigur că în noiembrie rata şomajului va atinge 6%", a spus Carmen Tofan.

Combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi a început, în a doua decadă a lunii octombrie, procesul de oprire a instalaţiilor, pe fondul scăderii comenzilor de produse siderurgice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb