"Diverta" estimează o creştere a vânzărilor cu 50% pe segmentul de dispozitive portabile

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 15 iunie 2007

"Diverta" estimează o creştere a vânzărilor cu 50% pe segmentul de dispozitive portabile

Lanţul de magazine Diverta estimează anul acesta o creştere a vânzărilor cu 50% pe segmentul de dispozitive portabile şi echipamente IT, se arată într-un comunicat de presă. Anul trecut, cifra totală a vânzărilor pe segmentul de gadget-uri (dispozitive portabile) şi echipament IT s-a cotat la aproximativ 10 procente din cifra realizată pe zona de IT&C din lanţul de magazine Diverta. Portofoliul Diverta pe acest segment cuprinde cinci categorii de produse: sisteme de navigaţie şi GPS, echipamente audio profesionale, playere DVD portabile, MP3 Playere şi rame foto digitale, componente pentru modding şi tuning PC şi produsele Apple. Produsele se adresează persoanelor cu venituri peste medie. Diverta lansează începând cu luna septembrie primul "Gadget Zone" în interiorul magazinului Diverta Bucureşti Plaza.

Lanţul de magazine Diverta estimează că vânzările pe întreg brandul Apple (inclusiv iPod) vor atinge o jumătate de milion de euro. Potrivit companiei, iPod-urile au fost anul trecut gadget-urile cu cea mai mare creştere pe piaţă. Cifra de afaceri realizată anul trecut de Diverta pe gama iPod s-a ridicat la aproximativ 60 de procente din vânzările totale de playere digitale MP3. Aparatele iPod deţin, în România, o cotă de 4% din piaţa de playere MP3.

"Vânzările Apple au beneficiat anul trecut de lansarea noii generaţii de iPod-uri. În mod normal, după ce trece valul de entuziasm, vânzările scad cu câteva procente. Diverta şi-a păstrat însă ritmul de creştere pe produsele Apple şi în primele cinci luni ale lui 2007", a declarat res­ponsabilul cu promovarea IT&C din cadrul Diverta, Cătălin Gligan.

Diverta va introduce anul aces­ta în oferta sa sisteme desktop şi laptopuri produse de Apple: Mac Mini, iMac, Mac Book, MacBook Pro. Sistemele din seria Mac vor fi bazate pe procesoare Intel, din seriile Core şi Core 2 Duo. Diverta este un brand al RTC Holding, unul din cele mai mari grupuri de distribuţie şi retail din România. Reţeaua Diverta deţine 70 de magazine in 41 de oraşe din Româ­nia. Magazinele comercializează cărţi, produse media (muzică, film, jocuri), papetărie, birotică şi IT. De asemenea, Diverta mai oferă servicii de închiriere video, copiere de documente, vânzări de bilete şi încărcare electronică. În 2006, Diverta a realizat o cifră de afaceri de 38 de milioane de euro, în creştere de 20 de procente faţă de 2005.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb