Doar două societăţi gălăţene cu profil alimentar au standarde europene

Ziarul BURSA #Companii #Agro-alimentar / 9 martie 2004

Din cele 25 de societăţi gălăţene cu profil alimentar, doar două ar putea îndeplini standardele impuse de Uniunea Europeană la capitolul vizînd agricultura. Directorul Direcţiei Veterinare şi de Siguranţă a Alimentului (DVSA) Galaţi, dr. Doina Polemis, a declarat, citată de Rompres că, în urma evaluărilor făcute, situaţia din judeţ este departe de a fi satisfăcătoare. Ea a precizat că toate cele şase abatoare din zonă sînt bune doar pentru piaţa internă sau locală, dar cel mai grav lucru îl reprezintă faptul că singurul abator cu capacitate mare, care taie peste o mie unităţi vită mare/an, "Salbero" SRL Galaţi, nu a depus documentaţia pentru modernizare şi retehnologizare, deşi a cerut o perioadă de graţie pînă în 2010.

Nici la cele zece unităţi de procesare a produselor din carne situaţia nu este mai bună. Doar una singură, "Saltempo", care procesează mai mult de 7,5 tone de carne săptămînal, a prezentat şi i-a fost aprobat de DVSA, programul de modernizare-restructurare conform standardelor europene, celelalte mulţumindu-se cu piaţa locală.

Doina Polemis a mai spus că şi la procesatorii de lapte situaţia este la fel. Din 11 unităţi alimentare în domeniu, doar "Glamopan" SA, a cărui capacitate depăşeşte două milioane de litri de lapte pe an, a prezentat program de modernizări pentru alinierea la standardele UE, cu perioadă de tranziţie pînă în 2010, care a fost acceptat de autoritatea veterinară centrală.

Şeful DVSA Galaţi a concluzionat că dacă cerinţele comunitare nu vor fi îndeplinite, o mare parte din societăţile gălăţene cu profil alimentar vor fi închise.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb