DUPĂ CE A DEVENIT LIDER PE PIAŢA LOCALĂ DE SERVICE IT ŞI NETWORKING "GMB Computers" atacă piaţa furnizorilor de internet cu servicii-surpriză

Dan Nedelcu
Ziarul BURSA #Companii #IT / 11 august 2004

Pentru acest an, firma constănţeană şi-a propus să realizeze o cifră de afaceri de peste 2,1 milioane euro, cu 20% mai mare decît în 2003

"GMB Computers" SRL Constanţa deţine o cotă de 30% din piaţa locală de service şi networking, de 8% din cea de furnizor de Internet şi 5% din cea de comerţ cu produse IT. În ultimii trei ani firma a reuşit să realizeze o medie anuală de 1.721.867 euro a cifrei de afaceri şi îşi propune pentru 2004 să crească cifra de afaceri şi profitul obţinut anul trecut cu 20%.

"GMB Computers" a fost înfiinţată în 1991 pentru activităţi de comerţ IT (computere şi piese), consumabile şi papetărie. Ulterior firma şi-a diversificat activitatea în domeniul service-ului pentru computere, imprimante şi copiatoare; comerţului cu accesorii şi telefoane mobile; furnizării de servicii Internet; instalării de reţele; şi-a deschis trei magazine în Constanţa, Mangalia şi Cernavodă şi a devenit dealer Connex.

De asemenea, "GMB Computers" asigură servicii complete de proiectare, instalare şi configurare de reţele de calculatoare, a deschis un magazin virtual, pentru comerţ on-line cu accesorii şi componente de telefoane mobile şi derulează activităţi în domeniul CATV, acoperind deocamdată localităţile Cernavodă, Topraisar, Nicolae Bălcescu (aproximativ 2000 abonaţi). Firma constănţeană se află acum în plin proces de extindere a activităţii de CATV, vizînd în principal acoperirea oraşelor mici şi comunelor din judeţ.

"GMB Computers" are un capital social de 4 miliarde lei în prezent, deţinut de doi asociaţi: Mircea Boldea (inginer electronist) şi Cezar Teodor (absolvent al Facultăţii de Automatică din cadrul Politehnicii Bucureşti, şef de promoţie).

În anul 2001, firma constănţeană a înfiinţat în colaborare cu Consiliul Judeţean, "Centrul de Instruire în Informatică Dobrogea - CIID", unde specialiştii săi predau cursuri de formare personalului din administraţiile locale (funcţionari publici), inclusiv cursuri ECDL, pentru toţi doritorii. Din 13 iunie 2002, "GMB Computers" a obţinut şi certificarea ISO 9001, de la Germanischer Lloyd.

În prezent GMB lucrează cu 60 angajaţi, marea lor majoritate fiind instruiţi, certificaţi şi autorizaţi de principalii producători de IT care au filiale în România (HP, Compaq, Cannon etc).

Mircea Boldea, directorul general al "GMB Computers", ne-a declarat că printre clienţii firmei se numără Consiliul Judeţean, Baroul şi Tribunalul Constanţa, CNE Prod Cernavodă, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, APM SA şi ACN SA, firmele "Elcomex" Cernavodă, "Dilotrans" şi "Polaris" Constanţa, Universitatea "Ovidius" etc. În ceea ce priveşte furnizorii, domnul Boldea a enumerat firmele "Germanos Telecom România" (pentru telefoane mobile), "Elkotech România" SA, "Lasting System", "Tornado" (tehnică de calcul), "Mobifon" (pentru XNet), "Despec Rom" (consumabile), "Ager Business Tech" Bucureşti. Domnul Boldea ne-a mai spus: "Practic colaborăm cu toate reprezentanţele marilor importatori şi distribuitori de tehnică de calcul. De aceea, sîntem în permanenţă la curent cu cele mai noi produse care apar pe piaţa mondială şi care pot fi găsite în magazinele noastre imediat după lansarea lor în România. Pe de altă parte, în următoarele 3-4 luni vom aduce cîteva îmbunătăţiri şi servicii noi în domeniul furnizării de Internet, pe care le testăm acum. Nu pot dezvălui concret despre ce este vorba, din cauza concurenţei, dar cu siguranţă aceste servicii vor constitui adevărate surprize".

Directorul firmei "GMB Computers" a mai precizat că pentru viitor vizează aplicarea unei politici agresive de promovare a serviciilor de Internet şi a celor conexe, pentru creşterea vînzărilor pe acest segment. El consideră că piaţa de Internet şi service se află, din 2001, în continuă dezvoltare, ceea ce a făcut ca şi vînzările "GMB Computers" să înregistreze o creştere pe zona respectivă. De aceea, tot profitul obţinut de firmă este reinvestit în echipamente specifice şi mărirea canalului de comunicare prin Internet.

În ceea ce priveşte dificultăţile pe care le întîmpină în activitate, directorul general al firmei constănţene a menţionat în principal instabilitatea legislativă, urmată de birocraţie.

Domnul Boldea ne-a mai declarat: "Ceea ce ne deosebeşte de concurenţă este faptul că oferim clienţilor noştri consultanţă şi servicii integrate, complete, pentru serviciile de internet-provider, reţele de calculatoare şi service echipamente IT. Totodată, personalul implicat în vînzări şi service este special instruit, în diferite training-uri organizate de partenerii noştri de afaceri. Spre deosebire de noi, firmele concurente se rezumă strict la vînzările de echipamente IT şi eventual la service. Cu cele 30 de procente deţinute pe piaţa locală de service IT şi networking sîntem, de cîţiva ani, lideri şi dorim să ne menţinem poziţia, dezvoltînd în paralel celelalte segmente de activitate".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb