DUPĂ CINCI LUNI, Tribunalul a admis insolvenţa RAFO Oneşti

Ziarul BURSA #Companii #Energie / 8 noiembrie 2016

Tribunalul Bacău a admis cererea de intrare în insolvenţă a rafinăriei RAFO Oneşti, urmând să fie supusă unui program de reorganizare.

Administrator judiciar provizoriu al rafinăriei a fost desemnat Casa de Insolvenţă Transilvania, filiala Bucureşti, care va notifica creditorii pentru ca, până pe 11 decembrie, să înregis-treze cererile de admitere a creanţelor. Termenul de definitivare a tabelului creanţelor va fi 25 ianuarie 2017.

În aceste condiţii, cei 348 de angajaţi ai societăţii RAFO Oneşti au primit preaviz de concediere colectivă, iar de la jumătatea acestei luni vor intra în şomaj, potrivit News.ro. Disponibilizarea ultimilor salariaţi ai rafinăriei din Oneşti se face după mai bine de şase ani în care societatea nu a funcţionat.

RAFO Oneşti s-a mai aflat în reorganizare judiciară din 2004 până în 2010, când au fost achitate toate obligaţiile de natură financiară. Însă, după finalizarea programului de reorganizare, rafinăria şi-a oprit activitatea.

"În perioada iunie 2010 - decembrie 2015, au existat mai multe proiecte de modernizare, investiţii şi repornire, dar, din motive pe care doar acţionariatul le ştie, nu s-a implementat nimic. Fapt pentru care, din 2010 şi până în prezent, rafinăria nu a funcţionat nicio oră. Acum, surprinzător, se cere intrarea în insolvenţă, cu iniţierea unui nou program de reorganizare", a declarat liderul Sindicatului Rafinorul din RAFO Oneşti, Ion Marian.

Potrivit acestuia, după disponibilizarea tuturor salariaţilor, aproximativ 80 de persoane vor fi angajate, pe perioadă determinată, pentru constituirea fluxului necesar siguranţei rafinăriei pe perioada conservării.

În mai, Rafinăria RAFO a depus la Tribunalul Bacău documentaţia cu privire la deschiderea procedurii de faliment, concomitent cu semnarea unui contract de vânzare a acţiunilor către o firmă austriacă, după cum a declarat, atunci, Ion Marian citat de Agerpres.

"Instanţa băcăuană urmează a se pronunţa cu privire la solicitarea iniţierii falimentului", a precizat Ion Marian.

Potrivit acestuia, acţionarul majoritar - Petrochemical Holding - care are sediul la Viena, "a semnat un contract de cedare-vânzare de acţiuni către firma austriacă Andreas Capital GmbH".

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb