DUPĂ INVESTIŢII DE 20 MILIOANE DE EURO, Producătorul de îngheţată "Alpin 57 Lux" a ajuns la o producţie de 100 tone/zi

CORNELIA ANGELESCU
Ziarul BURSA #Companii #Agro-alimentar / 27 iulie 2015

Producătorul de îngheţată "Alpin 57 Lux" a ajuns la o producţie de 100 tone/zi

Interviu cu domnul Ioan Istrate, fondator şi director general al firmei din Sebeş - Alba

"Alpin 57 Lux" din Sebeş - Alba a ajuns, în prezent, la o producţie de 100 tone de îngheţată pe zi, după ce a început această linie de business în 1996, trecând pe plan secund obiectul de activitate cu care se înfiinţase, în 1994 - producerea şi comercializarea de produse de panificaţie, patiserie, cofetărie etc.

În1998, firma a început şi producţia de îngheţată pasteurizată, iar anul 2001 este cel al lansării producţiei de patiserie congelată.

Reporter : La ce nivel se situează investiţiile făcute de "Alpin 57 Lux"?

Ioan Istrate: Pentru a ajunge la performanţa actuală (100 tone de îngheţată/zi), am investit mult - peste 20 milioane euro, concretizate într-o fabrică modernă, cu utilaje de ultima generaţie, în spaţii de depozitare cu temperatura controlată, într-un parc auto de peste 250 de maşini şi multe altele.

Alpin 57 Lux s-a plasat, cinci ani consecutivi, pe primul loc în Topul Naţional al Firmelor Private în domeniul fabricării îngheţatei, top alcătuit de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România. Acest lucru a fost posibil datorită reinvestirii profitului anual în dotarea societăţii cu cele mai performante tehnologii de fabricaţie.

Reporter: Cum asiguraţi distribuţia întregii game de produse ?

Ioan Istrate: O avem asigurată prin intermediul tuturor canalelor de distribuţie existente atât în zonele urbane, cât şi în cele rurale. Livrăm produsele atât către societăţile de retail tradiţional, cât şi în IKA -lanţurile de magazine, supermarket-uri, megamarket-uri, hypermarket-uri, etc.

Spre deosebire de alte companii româneşti, Alpin 57 Lux a decis să se implice direct în distribuţia produselor, astfel că 90% din distribuţie este acoperită chiar de societate, prin cele 25 de puncte de lucru şi sucursala Bucureşti. Logistica de care dispunem, peste 200 de maşini frigorifice, ne permite să ajungem în timp util în toate colţurile ţării.

Reporter: Care sunt cele mai vândute sortimente?

Ioan Istrate: Alpin 57 Lux are un portofoliu de peste 100 de sortimente de îngheţată, care se găsesc în magazinele partenere. Cele mai vândute sunt: Premium Alpin, Fulg de Nea, Vârtecuş, Delicia, Sandwich Alpin, Malgra şi noile mărci Summa şi Transalpina. Îngheţată pe băţ Transalpina este o îngheţată superpremium, care are în compoziţie smântână şi ciocolată 38% (glazură+mix). Considerăm că îngheţată fabricată sub acest brand rivalizează cu cele mai bune sortimente ale multinaţionalelor.

Dacă pe timp de vara, îngheţată este produsul cel mai căutat, iarna însă producţia este în scădere. Pentru a asigura o activitate continuă celor 500 de lucrători şi o producţie la nivel înalt, iarna punem accent pe producţia marii secţii de patiserie şi brutărie congelate.

În această secţie, îmbogăţită an de an cu noi instalaţii şi dotări, se produce o gama variată de minipateuri , minirulouri, croisante, chifle kaiser, sau chifle graham şi, nu în ultimul rând, aluatul franţuzesc Romcherie şi gogoşile congelate, care sunt foarte apreciate de consumatori şi a căror cifră de afaceri este în continuă creştere.

Toate acestea ne-au condus, anul trecut, la realizarea unei cifre de afaceri care a depăşit 15 milioane de euro, iar pentru 2015 mizăm pe o creştere de 15% a acesteia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb