Educaţia tot mai exclusivistă dezvoltă piaţa vinurilor de calitate

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Frăţia Vinului / 20 august 2010

Educaţia tot mai exclusivistă dezvoltă piaţa vinurilor de calitate

Din totalul vinurilor din ţara noas­tră (vrac şi îmbuteliate), o foarte mică parte este reprezentată de vinurile premium şi super premium. Sunt specialişti în domeniu care consideră că acest segment de piaţă se situează sub 1%. Alţi jucători de profil apreciază procentul la circa 3% din producţia totală a ţării. Crame care produc doar "vinuri de lux" sunt câteva în piaţă, fapt care dovedeşte că încă mai este suficient loc pentru alţi potenţiali producători de acest gen.

Dacă "esenţele tari se ţin în sticluţe mici" şi "vinurile bune se produc în cramele mici", potrivit lui Mihai Rotenberg, proprietarul cramei "Rotenberg", care ne-a spus că "vinul de lux nu se produce industrial, el trebuie manufacturat şi supravegheat îndeaproape de specialişti". Cu toate acestea, şi cramele care produc vin de masă au, în producţia lor, o cantitate anuală de vinuri de calitate.

Pe lângă vinurile bune autohtone, în ţara noastră sunt comercializate vinuri premium şi super premium importate. Sergio Faleschini, proprietarul cramei "Vinarte", apreciază că totalul acestor tipuri de vin care se comercializează pe piaţa noastră ajunge la circa 7%.

În ultimul timp, şi segmentul vinurilor de top a fost afectat de criză, dar în măsură mult mai mică decât restul pieţei, ne-au precizat jucătorii din domeniu. "Amatorii de aceste vinuri nu au renunţat la ele, dar au diminuat cantităţile achiziţionate. Avantajul la aceste vinuri este că pot fi păstrate încă mulţi ani de acum înainte, aşteptând să treacă recesiunea, dacă, însă, trezoreria îţi permite", este de părere domnul Faleschini.

Piaţa despre care vorbim este într-o continuă dezvoltare, evoluţia ascendentă datorându-se, în mare parte, educaţiei tot mai exclusiviste în domeniu şi importanţei acordate calităţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb