Enel Green Power începe lucrările la trei noi centrale în Africa de Sud

Elena Deacu
Companii #Energie / 10 martie 2015

Enel Green Power (EGP) a început lucrările de construcţie la trei centrale fotovoltaice (Aurora, Paleisheuwel, Tom Burke) în Africa de Sud, arată compania într-un comunicat transmis astăzi.

Cu o capacitate instalată de 82,5 MW, centrala fotovoltaică Aurora, localizată în provincia Northern Cape, va putea genera peste 168 GWh pe an, când va fi complet operaţională. Producţia corespunde nevoilor anuale de energie a circa 53 de mii de gospodării din Africa de Sud şi permite evitarea în atmosferă a peste 153 de mii de tone CO2 anual.

Centrala fotovoltaică Paleisheuwel va avea o capacitate instalată de 82,5 MW şi va fi construită în provincia Western Cape. Când va fi complet operaţională, aceasta va putea genera peste 153 GWh pe an, echivalentul nevoilor energetice a circa 48 de mii de gospodării din Africa de Sud, evitând emisia în atmosferă a peste 140 de mii de tone de CO2 anual.

Cu o capacitate instalată de 66 MW, centrala fotovoltaică Tom Burke, localizată în provincia Limpopo, va putea genera până la 122 GWh anual, când va fi complet operaţională. Producţia echivalează cu nevoile energetice a circa 38 de mii de gospodării din Africa de Sud şi permite evitarea în atmosferă a peste 111 mii de tone de CO2 în fiecare an.

Energia generată de aceste centrale electrice va fi vândută companiei de utilităţi Eskom din Africa de Sud, în urma acordurilor de furnizare de energie pe care EGP a putut să le semneze cu această companie. EGP a primit acest drept în cea de-a treia etapă a licitaţiei Renewable Energy Independent Power Producer Procurement Programme (REIPPPP), organizate de guvernul Africii de Sud în octombrie 2013. În cadrul aceleaşi licitaţii, în plus faţă de cele trei proiecte menţionate anterior, Enel Green Power a câştigat dreptul de a construi parcul fotovoltaic Pulida de 82,5 MW, parcul eolian Gibson Bay de 111 MW şi parcul eolian Cookhouse/ Nojoli de 88 MW. Construirea tuturor acestor proiecte este în linie cu obiectivele de dezvoltare incluse în planul de afaceri al EGP pentru perioada 2014-2018.

În Africa de Sud, Enel Green Power deţine şi operează centrala solară Upington, cu o capacitate instalată de 10 MW.

Enel Green Power este compania grupului Enel dedicată dezvoltării şi gestionării surselor de energie regenerabilă la nivel internaţional, cu operaţiuni în Europa, America şi Africa. Compania are o capacitate instalată de aproximativ 9.600 MW, care provine dintr-un mix de surse precum vânt, soare, apă, geotermale şi biomasă. În prezent, EGP deţine aproximativ 740 de centrale operaţionale în 15 ţări.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5032
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3246
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.2626

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb