EPSON ROMÂNIA: Piaţa de proiectoare s-a apropiat anul trecut de valoarea de 10 milioane de euro

Elena Deacu
Companii #IT / 30 martie 2015

Piaţa de proiectoare din România va continua trendul ascendent şi în 2015, după ce, anul trecut, Campionatul Mondial de Fotbal a susţinut creşterea vânzărilor până la un total de aproape 10 milioane de euro, arată un comunicat al Epson România remis redacţiei.

Potrivit acestuia, principalele motoare de creştere ale pieţei de profil vor fi, anul acesta, investiţiile din sectorul public şi companiile din mediul privat. Astfel, ritmul în care au loc schimbările tehnologice, nevoia de a înlocui echipamentele de generaţie anterioară care se regăsesc în majoritatea companiilor, alături de ofertele avantajoase şi numărul mare de dispozitive aflate în portofoliul producătorilor vor determina reluarea investiţiilor.

Simona Decuseară, Sales & Marketing Manager Epson pentru România şi Bulgaria, a declarat: "Estimăm pentru 2015 o creştere de 10% din punct de vedere valoric a vânzărilor Epson în România. La nivelul pieţei, un rol foarte important în creşterea de anul acesta îl are inovatia, mai precis specificaţiile noi cu care vin brandurile în întâmpinarea nevoilor şi dorinţelor potenţialilor clienţi".

Epson arată că segmentul de business va genera anul acesta cea mai mare pondere în vânzările de proiectoare. De asemenea, mediul educaţional, deşi nu a mai generat investiţii majore pentru brandurile de proiectoare pe parcursul ultimilor ani, va relua achiziţiile, în măsura în care noutăţile tehnologice sunt tot mai necesare în unităţile de învăţământ, iar obişnuinţa elevilor cu echipamentele electronice impune tot mai mult o schimbare a metodelor de predare în şcoli.

"În ceea ce priveşte segmentul consumer, există cu siguranţă un interes crescut al celor care îşi doresc un proiector pentru acasă, însă adesea aceştia achiziţionează un model destinat segmentului de business în loc de unul home cinema, din raţiuni legate de preţ", precizează Simona Decuseară.

Pentru anul în curs, reprezentanţii Epson menţionează că preţul proiectoarelor nu va suferi modificări majore. Conform ultimului raport al companiei de cercetare şi consultanţă Futuresource, preţul mediu de vânzare de anul trecut pentru un astfel de echipament s-a situat în jurul valorii de 570 de euro.

Vedetele din 2015 de pe piaţa locală de proiectoare vor fi sistemele interactive cu comandă tactilă pentru distanţe ultra-scurte, destinate sălilor de conferinţă ori segmentului educaţional.

Epson furnizează soluţii pentru pieţe diverse, precum cele destinate pentru birouri, utilizarea la domiciliu, comerţ şi industrie. Gama de produse Epson cuprinde de la imprimante cu jet de cerneală, sisteme de imprimare şi proiectoare 3LCD până la roboţi industriali, ochelari inteligenţi şi sisteme de detecţie şi se bazează pe tehnologii originale compacte, economice şi de mare precizie.

Condus de Seiko Epson Corporation din Japonia, Grupul Epson are peste 73.000 de angajaţi în 94 de companii din întreaga lume şi este mândru de contribuţiile permanente aduse protejării mediului şi comunităţilor în care operează.

Epson Europe B.V., cu sediul la Amsterdam, este sediul central regional al grupului pentru Europa, Orientul Mijlociu, Rusia şi Africa. Având o forţă de muncă de 1.700 de angajaţi, vânzările Epson Europe în anul financiar 2013 au fost de 1.517 milioane de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb