ESTIMĂRI "WINERO":  Piaţa vinurilor autohtone - 400 de milioane de euro în 2012

Mihaela Dalar Stanca
Ziarul BURSA #Companii #Agro-alimentar / 1 octombrie 2012

Piaţa vinurilor autohtone - 400 de milioane de euro în 2012

Piaţa vinurilor din ţara noastră este estimată la 400 de milioane de euro de către Ghenadie Bobeică, administratorul companei "WineRo" din Bucureşti, care arată că piaţa de profil "este destul de mică pentru populaţia din România, unde cererea este mare în privinţa volumului".

Ghenadie Bobeică declară: "Recolta din acest an a înregistrat o scădere de 15% faţă de anul trecut, când s-au obţinut 4,5 tone de struguri la hectar. Scăderea recoltei este cauzată de factorii climatici din acest an (îngheţ, grindină şi secetă). Din punct de vedere calitativ, credem că 2012 va fi mai bun decât 2011, care a fost excepţional".

Pe de altă parte, Ghenadie Bobeică este de părere că piaţa vinurilor din ţara noastră nu este una cu o competiţie puternică între producătorii locali, ci, dimpotrivă, este o piaţă care oferă loc multor companii, care să concureze mai ales pe partea de calitate a produsului.

Domnia sa subliniază importanţa susţinerii companiilor româneşti producătoare de vin de către Guvern, care, în opinia sa, ar putea aduce modificări la legea deja existentă în domeniu sau ar putea gândi programe de promovare a vinului românesc peste hotare.

Finalizarea cramei "ALIRA", amânată pentru sfârşitul anului viitor

Reprezentanţii "WineRo", societate care deţine podgoria Aliman din Dobrogea, anunţau anul trecut că vor finaliza crama din Rasova, judeţul Constanţa, la sfârşitul lui 2011, lucrările de construcţie începute anul trecut fiind stopate între timp. Ghenadie Bobeică a explicat: "Ce ne-a ţinut în loc cu construcţia cramei este înăsprirea condiţiilor de creditare, consecinţă a modificării reglementărilor în domeniul politicii monetare. Astfel, a fost îngreunată si prelungită analiza dosarului de credit depus de catre noi, în vederea obţinerii fondurilor pentru implementarea proiectului".

Recolta de anul trecut de la Aliman a fost procesată la o cramă din apropiere, crama "ProVitis" din Cernavodă.

Administratorul "WineRo" a adăugat: "Anul viitor sperăm să procesăm strugurii în crama noastră. Până în prezent, pentru construcţie am alocat mult mai mulţi bani decât estimasem iniţial, investiţia fiind susţinută de acţionari. Din luna octombrie a acestui an vom relua lucrările, crama urmând să fie finalizată în august sau septembrie, anul viitor. Până acum am investit circa şapte milioane de euro şi vom mai investi încă trei milioane de euro, în următorul an. În plus la acest buget, se adaugă două milioane de euro, fonduri nerambursabile de care vom beneficia". Astfel, valoarea totală a proiectului se va ridica la 12 milioane de euro.

Cifra de afaceri estimată de oficialii companiei, pentru 2014, anul în care capacitatea maximă produsă va fi depozitată, se ridică la 2,5 milioane de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb