Evaziune cu cântec

OCTAVIAN DAN
Ziarul BURSA #Companii / 13 martie 2013

Evaziune cu cântec

Autorităţile au pătruns în cele mai neaşteptate cotloane ale evaziunii fiscale. Cum nu doar marii rechini se află în vizorul fiscului, şi vedete ale showbiz-ului autohton au fost luate la "bani mărunţi".

Poliţiştii ilfoveni au descins, ieri, în locuinţa lui Andrei Ştefan Ropcea, cunoscut ca Randi, component al trupei Morandi, într-un dosar de evaziune fiscală în care prejudiciul a fost evaluat la aproximativ 100.000 de euro. Potrivit unor surse apropiate anchetei, Randi şi fratele acestuia deţin o firmă prin intermediul căreia au organizat mai multe evenimente, însă nu ar fi trecut onorariile în contabilitate. Randi s-a prezentat la sediul Poliţiei Ilfov pentru audieri, refuzând să acorde declaraţii pe aceas-tă temă înainte de întâlnirea cu anchetatorii. La ieşire, Randi a declarat că deocamdată el şi fratele său sunt doar suspectaţi de evaziune fiscală , dar este convins că nu există nicio probă împotriva lor: "Eu nu mă ocup de partea de contracte, de contabilitate. Nu există nicio probă referitor la fraudă, însă, doar un contract de management. Eu fac muzică şi cânt, nu semnez contracte. Am spus că nu ştiu nimic, eu fac muzică şi stau în studio de dimineaţa până seara. E o afacere de familie, eu sunt doar cu numele şi cu finanţarea în această afacere, fratele meu este împuternicit".

Câteva precizări a făcut purtătorul de cuvânt al IPJ Ilfov, Claudia Alina Burada: "Persoanele în cauză sunt suspectate de evaziune fiscală. În perioada 2011-2012, prin intermediul unei societăţi comerciale, acestea au organizat diverse evenimente private fără a declara veniturile încasate şi, implicit, fără a plăti datoriile către stat. Prejudiciul este de aproximativ 100.000 de euro. Este vorba de două persoane, administratorul firmei res-pective, precum şi un împuternicit". Anchetatorii au descins la patru adrese, două în Bucureşti, acasă la Randi şi la fratele său şi două în Otopeni, unde locuieşte contabila societăţii şi este sediul firmei administrate de Randi, de unde au ridicat mai multe documente.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Trecand de gravitatea delictului, aceea de evaziune fiscala, imi pun niste intrebari: Oare se poate face acest lucru si la altii, mai ales ca sunt cel putin 10.000 de firme care fac asemenea evaziuni grosiere? Dar oare nu este mai important sa se recupereze ceva din datorii? Daca da, nu ar fi mai bine sa se negocieze cu ei recuperarea datoriilor si incasarea banilor, decat sa se trambiteze public aceste evaziuni, evident in scop electoral? Oricum, prostiile astea nu mai sunt crezute de straini, ca sa influenteze cu ceva intrarea in Schengen, sa fim siguri de asta. Ne-au "ginit", cum se spune pe la noi, in Romania, ca una zicem si alta facem. Deci, mai usor cu gura si mai mult cu fapta. In rest, daca au noii conducatori fiscali, sange in ei, sa se ia de multi-milionarii nostri vestiti. Dar nu doar de ochii lumii, ca lumea si-a cam intors privirile de la noi in alte parti, mai importante.

    1. Pe cand si la manelisti? In loc sa se preocupe de evaziunea de nivel mare, ei cauta flecushtetzuri ca sa scoata ochii la popor. Praf in ochi pentru naivi, praful de pe toba pentru fisc!!!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb