EximBank garantează un credit de 3,5 milioane euro acordat de Banca Transilvania companiei RAAL Bistriţa

G.U.
Bănci-Asigurări / 22 martie 2021

EximBank garantează un credit de 3,5 milioane euro acordat de Banca Transilvania companiei RAAL Bistriţa

EximBank a emis o garanţie în numele şi în contul statului român în valoare de 3,1 milioane de euro, în cadrul programului guvernamental de susţinere a companiilor mari, pentru RAAL Bistriţa - unicul producător de sisteme de răcire local şi unul dintre principalii exportatori români, garanţie care acoperă 88,8% dintr-un credit acordat companiei de Banca Transilvania, conform unui comunicat de presă remis redacţiei.

Finanţarea în valoare de 3,5 milioane de euro de la Banca Transilvania, cu garanţie EximBank în numele şi în contul statului român, va permite producătorului de sisteme de răcire să depăşească contextul dificil creat de pandemie şi îi va asigura necesarul de lichiditate pentru desfăşurarea activităţii.

Potrivit sursei citate, RAAL produce pentru industria utilajelor agricole, utilajelor pentru construcţii, industria minieră, vehiculelor comerciale şi auto, majoritatea clienţilor provenind din Uniunea Europenă.

După un început de 2020 bun, RAAL s-a confruntat cu scăderea vânzărilor pe fondul întreruperilor de activitate din mai multe sectoare de activitate din cauza pandemiei, dar a reuşit să depăşească acest moment păstrând toţi cei peste 2.400 de angajaţi.

Din trimestrul IV, vânzările au revenit la un nivel comparabil cu cel dinaintea crizei, iar compania se pregăteşte să îşi reia anul acesta planurile de dezvoltare.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Deci inca o data...Banca Transilvania entitate privata, acorda credit de 3,5 milioane euro RAAL Bistrita firma privata (1995, RAAL” devine firmă cu capital privat, info de pe site-ul firmei) dar atentie, EximBank a emis o garanţie în numele şi în contul statului român în valoare de 3,1 milioane de euro. Deci statul roman iarasi preia riscul unor firme private. Dar nu sunt bani de pensii si alocatii sunt bani doar pentru securistii de serviciu...De ce spun securisti? Tot de pe site-ul firmei : "1982 - fabricaţia şi livrarea primelor schimbătoare de căldură pentru domeniul militar (tancuri , avioane)"...sa tot faci afaceri pe banii statului...dar daca iese profit, firma e privata :-)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb