"Farinsan" şi-a sporit vânzările cu 20%

M.M.
Ziarul BURSA #Companii #Agro-alimentar / 16 octombrie 2008

Fabrica va deveni independentă energetic investind 1,5 milioane de euro în centrale eoliene în următorii doi ani

Producătorul din industria de morărit şi panificaţie "Farinsan" a obţinut, în primul semestru al acestui an, o cifră de afaceri de 32 milioane de lei cu 54% mai mare faţă de perioada similară a anului trecut, anunţă un comunicat al companiei remis redacţiei. Conform oficialilor "Farinsan", creşterea s-a bazat pe majorarea preţului la produsul finit cu 30% şi a volumului de vânzări cu 20%.

Ioan Vladu, director al "Farinsan", declară: "Ne-am îndreptat atenţia atât către segmentul de retail cât şi către cel al marilor consumatori, punând accent pe producţia de făinuri speciale, care este o zonă de nişă. Astfel, am menţinut cota de piaţă de 5%. Am continuat să realizăm investiţii iar în prima parte a anului viitor sperăm să derulăm două proiecte bazate pe fonduri structurale ale Uniunii Europene. Vom încerca ca în următorii doi ani să devenim independenţi din punct de vedere energetic, prin investiţii în centrale eoliene. În acest moment ne aflăm în faza de stabilire a din zona noastră".

Majorarea preţului la grâu în 2007, cu peste 50%, s-a răsfrânt şi asupra costurilor cu materia prima din primă, parte a acestui an, obligând compania să caute soluţii pentru menţinerea costurilor la produsul finit la valori cât mai stabile, precizează comunicatul.

"Şi anul acesta ne confruntăm cu probleme în ceea ce priveşte grâul. Chiar dacă producţia a fost una mult mai mare decât în 2007, ceea ce a împins preţul spre 0,3-0,4 lei/kg, calitatea grâului nu este una foarte bună, o mare parte fiind des­tinată furajelor, în special cel recoltat din zona sudică a ţării. Astfel suntem nevoiţi să achiziţionăm grâu la preţuri mult mai ridicate de 0,6 lei/kg, nivel apropiat de cel al grâului din import. De asemenea, în această perioadă există problemele create de micii producători, care au mori de mici dimensiuni, şi lucrează, în majoritatea cazurilor ceea ce le permite să vândă la preţuri sub cele ale pieţei şi de multe ori ", explică domnul Ioan Vladu.

"Farinsan" este una dintre puţinele fabrici care dispune de un laborator performant, ceea îi permite să satisfacă cererile oricărui client, putând obţine tipuri de făină specială cu indici de calitate deosebită dar şi să des­făşoare activităţi de cercetare în domeniul morăritului şi panificaţiei.

"Farinsan" a fost înfiinţată în anul 1996, a demarat producţia propriu-zisă în 1999 şi numără circa 180 de salariaţi. Principalii competitori ai Farinsan sunt producătorii Vel Pitar, Dobrogea, Băneasa, Loulis, Pambac şi Boromir.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb