FAŢĂ DE ANUL PRECEDENT, Profitul net al Agricover Credit IFN a crescut cu 28% în 2016

Alexandra Cismaru
Companii #Agricultură / 14 martie 2017

Agricover Credit IFN (Sursa foto: Facebook)

Agricover Credit IFN (Sursa foto: Facebook)

Agricover Credit IFN - divizia de finanţare a Agricover Holding, instituţie financiară, care oferă produse financiare exclusiv fermierilor din sectoarele vegetal şi zootehnic, a înregistrat anul trecut un profit net de peste 22 milioane de Lei, în creştere cu 28% faţă de anul 2015, potrivit unui comunicat al Agricover Credit.

Valoarea creditelor acordate a fost de 988 milioane de Lei, reprezentând o creştere de 4% comparativ cu valoarea înregistrată pentru anul 2015. Numărul clienţilor activi a ajuns la 1900, în creştere cu 12% faţă de anul anterior.

Capitalurile proprii în anul 2016 au fost de 148 milioane Lei, în creştere cu 18% faţă de anul 2015. În acelaşi timp, compania a atras finanţări noi în 2016, pe lângă liniile deja existente, pentru a acoperi necesarul de finanţare în creştere al fermierilor români. Principalele noi surse de finanţare în 2016 au fost European Investment Bank (prima finanţare din România garantată de Uniunea Europeana sub Fondul Strategic European de Investiţii, în valoare de 15 milioane Euro), European Investment Fund (10 milioane Euro), European Fund for Southeast Europe, precum şi băncile locale.

Totodată, compania s-a concentrat pe extinderea segmentului de clienţi micro prin dezvoltarea de produse speciale şi construirea unei echipe comerciale. Până la sfârşitul anului au fost finanţaţi 215 fermieri sub 100 hectare.

Comunicatul prezintă: "În ceea ce priveşte clienţii medii şi mari, se remarcă interesul în accesarea mai multor tipuri de credite (linii de capital de lucru, dar şi investiţii) ceea ce arată încrederea în soluţiile de finanţare oferite, dar şi aportul pe care acestea îl au în creşterea performanţei fermierilor. Numărul mediu de produse financiare pe client activ a crescut de la 1,7 în 2015 la 2,2 în 2016.

Creditele de capital de lucru, incluzând şi soluţii pentru finanţarea pe stoc a producţiei agricole, au reprezentat în continuare cel mai extins segment accesat de fermieri în 2016. Pentru anul 2017 compania se aşteaptă la o creştere a investiţiilor în modernizarea şi extinderea fermelor (achiziţii teren, dar şi ferme existente)".

Compania vizează deschiderea a două noi sucursale, pentru anul 2017, potrivit comunicatului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb