Flamingo a vândut notebook-uri de 103 milioane de lei în 2008

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 11 februarie 2009

Jiri Rizek:"Notebook-urile vor continua să rămână printre cele mai vândute produse anul acesta".

Jiri Rizek:"Notebook-urile vor continua să rămână printre cele mai vândute produse anul acesta".

Vânzările au fost afectate de accesarea mai dificilă a creditelor de consum şi de scăderea vânzărilor pe fondul crizei financiare, în semestrul al doilea

Retailerul de produse electronice, electrocasnice şi IT&C a raportat pentru 2008 o creştere de peste 200% a vânzărilor de notebookuri, în termeni de volum, până la aproximativ 60.000 unităţi, şi peste 150% în termeni de valoare, până la aproximativ 103 milioane de lei, comparativ cu anul 2007, potrivit unui comunicat transmis ieri de companie.

În a doua jumătate a anului, în special în ultimul trimestru, vânzările de notebookuri au înregistrat o scădere, de la o creştere de 100% în semestrul I până la o evoluţie de 30% în trimestrul IV.

Potrivit reprezentanţilor companiei, vânzările din semestrul al doilea au fost afectate de accesarea mai dificilă a creditelor de consum şi de scăderea vânzărilor pe fondul crizei financiare.

"Chiar dacă, momentan, este mai dificil să accesăm creditele de consum şi impactul crizei globale este din ce în ce mai mare, considerăm că notebookurile vor continua să rămână printre cele mai vândute produse anul acesta, luând în considerare creşterea nevoii consumatorilor pentru tehnologie şi mobilitate", a declarat, Jiri Rizek, CEO Flamingo International.

În 2008, Flamingo International a avut o cotă de piaţă de peste 12% pe segmentul de notebookuri, aceasta fiind evaluată la o valoare de aproximativ 350 milioane de euro.

Pentru 2009, reprezentanţii Grupului Flamingo se aşteaptă ca trendul de creştere a vânzărilor de notebookuri să continue, dar într-un ritm mai temperat, având în vedere contextul economic actual.

În ianuarie retailerul a înregistrat pe acest segment de produse o creştere de 10% în termeni de valoare, şi 15% în termeni de volum, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2008.

Din anul 2005, compania Flamingo International este cotată la Bursa de Valori Bucureşti, sub simbolul FLA, devenind astfel prima şi singura companie din industrie prezentă pe piaţa de capital.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb