Fonduri ISPA pentru sistemele de alimentare cu apă şi tratarea apelor uzate

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Fonduri Europene / 8 martie 2007

Sistemele de alimentare cu apă şi tratare a apelor uzate din municipiile Baia Mare, Bis­triţa, Drobeta Turnu-Severin, Piteşti şi Râmnicu Vâlcea vor fi reabilitate şi modernizate cu sprijinul Băncii Europene pentru Investiţii, a anunţat Camelia Spătaru, Purtătorul de Cuvânt al Guvernului. Executivul a aprobat, prin Ordonanţă de Urgenţă, contractul de finanţare între România şi Banca Europeană de Investiţii pentru proiectul privind infrastructura municipală în domeniul alimentării cu apă, etapa a III-a. Memorandumul a fost semnat la Luxemburg la 24 octombrie 2006 şi la Bucureşti la 28 noiembrie 2006.

Proiectul de reabilitare va fi finalizat până în 2011 şi va asigura îmbunătăţirea calităţii mediului şi a deservirii populaţiei cu apă potabilă la standardele UE. Valoarea fondurilor alocate de BEI pentru realizarea aces­tui proiect este de 41,5012 milioane euro. Costul total net al proiectului este de 181,172 milioane euro. Finanţarea proiectului va fi asigurată din fonduri ISPA în valoa­re de 130,9778 milioane euro, din îm­prumutul BEI 41,5012 milioane euro, fonduri de la bugetul de stat 4,16 milioane euro, şi din fonduri ale bugetelor locale şi/sau din surse proprii ale agenţilor economici impli­caţi în proiect 4,533 milioane euro. Împrumutul BEI este acordat pe o perioadă de 25 ani, din care şase ani perioadă de graţie.

În cadrul Subproiectul Baia Mare se vor realiza: modernizarea şi reabilitarea staţiei de tratare a apei potabile din municipiu, înlocuirea a circa 22 km de conducte şi extinderea cu circa 1,5 km a reţelei de distribuţie a apei potabile; reabilitarea şi modernizarea staţiei de epurare a apelor uzate, înlocuirea a circa 9 km de reţea de canalizare, construirea a 5 km de colectoare şi unor staţii noi de pompare a apei, precum şi extinderea cu 10 km a reţelei de canalizare. Costul total al proiectului este de 45,692 milioane euro, din care împrumut BEI 11,9487 milioane euro.

În cadrul subproiectului Bistriţa se vor realiza: reabilitarea şi modernizarea staţiei de tratare a apei potabile, înlocuirea a circa 10 km de conducte şi extinderea cu circa 28 km a reţelei de distribuţie a apei în municipiul Bistriţa, precum şi extinderea reţelei cu 74 de km pe valea Bârgăului şi construirea a trei rezervoare noi. De asemenea, reţeaua de canalizare din municipiul Bistriţa va fi extinsă cu circa 80 km, iar cea din Valea Bârgăului cu circa 84 de km şi vor fi construite trei staţii noi de pompare a apei. Cos­tul total al proiectului este de 22,650 milioane euro, din care împrumut BEI 5,625 milioane euro.

Subproiectul Drobeta-Turnu Severin va asigura: reabilitarea staţiei de tratare a apei potabile şi a reţelei de apă potabilă, renovarea rezervoarelor de apă potabilă existente la staţia de tratare, măsuri de siguranţă împotriva poluării Dunării, construirea unei staţii de avertizare în amonte faţă de sursele de captare, contorizarea apei potabile prin instalarea a 5.100 contoare. Se vor construi circa 11 km de conducte şi va fi extinsă cu 10 km reţeaua de canalizare. Cos­tul total al subproiectului este 41,6 milioane euro, din care 6,240 milioane euro contribuţia BEI.

Subproiectul Piteşti îşi propune reabilitarea staţiei de tratare a apelor potabile din localitate, în vederea reducerii efectelor poluării accidentale, reabilitarea şi extinderea reţelei de distribuţie a apei potabile şi completarea contorizării prin instalarea de apometre, reabilitarea reţelei de canalizare şi a staţiilor de pompare a apelor uzate.

Costul total al subproiectului este de 42,125 milioane euro, din care 10,4375 milioane euro împrumut BEI.

Subproiectul Râmnicu Vâlcea va asigura îmbunătăţirea reţelei de distribuţie a apei, renovarea bazinului Cetăţuia şi dotarea acestuia şi a altor două bazine existente cu instalaţii de reclorinare, reabilitarea reţelei de apă existente şi construirea a trei noi bazine colectoare, a unei noi staţii de pompare pentru creşterea colectorului în zona Ostroveni, precum şi construirea unei staţii de epurare noi. Valoarea totală a subproiectului va fi 29,105 milioane euro, iar valoarea împrumutului BEI este de 7,250 milioane euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb