Fortinet: Pierderile cauzate de atacurile cibernetice - 600 de miliarde de dolari, în 2014

Ziarul BURSA #Companii #IT / 19 noiembrie 2015

Pierderile cauzate de atacurile cibernetice s-au ridicat la aproximativ 600 de miliarde de dolari, doar în 2014, conform studiilor realizate de Center of Strategic and International Studies, citate de Fortinet.

Tot pentru anul 2014, Institutul Ponemon a realizat un studiu ce a dezvăluit faptul că, în medie, consecinţele unui atac cibernetic se ridică la 12,7 milioane de dolari per companie. Costul mediu suportat de o companie care trece printr-un astfel de atac se ridică la 1.6 milioane de dolari pentru fiecare incident. Acest cost se reflectă în detectarea atacurilor şi recuperarea datelor. Impactul financiar ridicat este confirmat şi de studiul PWC, lansat în 2015, care estimează costul unui atac major la 1.46 de milioane de dolari.

Potrivit Fortinet, una dintre cele mai mari ameninţări vine din partea utilizatorilor de platforme Adroid: "Acestea se vor transforma în ţinta hackerilor în următoarea perioadă. Cota de piaţă a sistemelor Android de 81% în rândul utilizatorilor de dispozitive mobile, alături de instalarea care nu beneficiază de un sistem centralizat reprezintă riscuri majore la adresa securizării datelor".

Cea de-a doua ameninţare majoră pentru următoarea perioadă vine din faptul că parolele nu mai sunt măsuri de securizare suficiente pentru protejarea datelor de pe platformele de tip Cloud, conform sursei citate, care adaugă: "Pentru a preveni falsa autentificare, companiile vor implementa sisteme de autentificare paralele, iar acestea vor deveni esenţiale".

Cea de-a treia ameninţare vine din zona criptografierii datelor, arată Fortinet: "Din ce în ce mai multe sisteme se vor baza pe certificate de criptografie utilizate nu numai pentru autentificare, dar şi pentru comunicare. Un exemplu elocvent pentru această tendinţă este tehnologia Block Chain, utilizată de BitCoin. Aceasta va fi aplicată cu precădere, în perioada următoare, în domenii precum sectorul financiar, pentru a putea oferi servicii de asigurare, tranzacţionare, creditare etc ca soluţie alternativă. Însă, principala provocare vine din faptul că sistemele de criptografiere care sunt, la rândul lor, presupuneri matematice, în viitor vor putea fi dovedite false".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb