FRĂŢIA VINULUI Investiţiile pentru revitalizarea Podgoriei Aradului depăşesc 20 de milioane de euro

PAULA BULZAN, Arad
Ziarul BURSA #Frăţia Vinului / 26 septembrie 2011

Investiţiile pentru revitalizarea Podgoriei Aradului depăşesc 20 de milioane de euro

Membrii Biroului Adunării Regiunilor Europene Viniviticole luptă împotriva vinurilor contrafăcute

Modalităţile de formare a viticultorilor tineri, combaterea intrării pe piaţă a vinurilor contrafăcute, dar şi opoziţia faţă de liberalizarea pieţei vinurilor au fost principalele probleme puse în discuţie de participanţii la reuniunea Biroului Internaţional al Adunării Regiunilor Europene Viniviticole (AREV) care s-a desfăşurat, vineri şi sâmbătă, la Arad. Preşedintele AREV, Jean Paul Bachy, a precizat că una dintre misiunile acestei asociaţii este de a da cetăţenilor siguranţa că vinul pe care îl consumă nu este un vin contrafăcut. Jean Paul Bachy a spus: "Este adevărat că fiecare suntem ataşaţi de vinurile din regiunea noastră. Dar dăm dovadă de solidaritate când vine vorba despre apărarea acestor valori. Trebuie să dăm dovadă de solidaritate şi din punct de vedere comercial, politic şi juridic când vine vorba despre piaţa europeană de vinuri, care reprezintă 52% din producţia mondială. Considerăm că şi vinurile româneşti, ca şi cele italiene sau franţuzeşti, trebuie să fie apărate în faţa vinurilor contrafăcute".

Acesta a mai adăugat că, în momentul de faţă, există o tendinţă de liberalizare a pieţei vinurilor, iar AREV se opune, în totalitate, standardizării, astfel încât în momentul în care cetăţenii cumpără un vin, pe etichetă să se regăsească regiunea din care provine şi date despre producător. În acest sens, AREV derulează un studiu pentru că, în opinia preşedintelui Bachy, "nu se poate să se facă vinuri oriunde şi oricum. Calitatea unui vin este dată nu numai de soi, dar şi de climă şi de modul de preparare".

La rândul său, vicepreşedintele Biroului Internaţional AREV, Aly Leonardi, a precizat că se doreşte dezvoltarea reţelei de formatori profesionali în acest domeniu, care ar trebui să preia de la cei maturi cele mai importante idei din activitate şi să le dea mai departe celor tineri.

"Este foarte acută nevoia unei noi generaţii de viticultori, pentru a păs-tra viaţa zonelor viticole. Şcolile cu acest profil sunt, de asemenea, foarte importante, şi am constatat că exis-tă regiuni fără astfel de şcoli pentru pregătirea viticultorilor", a susţinut Aly Leonardi.

Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu, a precizat că şedinţa Biroului internaţional AREV se desfăşoară, după o pauză de 11 ani, la Arad.

Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, a declarat: "Noi, prin ceea ce facem în momentul de faţă, ne-am propus să revitalizăm Podgoria Aradului, să investim foarte mulţi bani în Podgorie, bani atât din bugetul judeţului cât şi bani europeni, investiţiile depăşind 20 de milioane de euro. În ceea ce priveşte componenta privată, care înseamnă privaţii care aplică pentru reconversia viţei de vie şi pentru alte programe ca să poată să dezvolte această zonă trebuie să facem şi promovare a Podgoriei Aradului. Faptul că am obţinut ca şedinţa biroului AREV, după 11 ani, să se desfăşoare în România, şi la Arad este un lucru benefic pentru judeţul nostru".

Membrii Biroului Internaţional AREV au vizitat mai multe zone de producţie din Podgoria Aradului, crame, dar şi zone turistice şi au participat la Sărbătoarea Vinului în Podgorie în localitatea Şiria.

AREV cuprinde 75 de regiuni europene fiind singura organizaţie din lume care are legitimitate atât din punct de vedere politic cât şi din punct de vedere profesional. Cinci regiuni româneşti, Arad, Alba, Vrancea, Prahova şi Iaşi, au aderat la această asociaţie.

Printre obiectivele AREV se numără păstrarea legăturii cu parlamentarii europeni, apărarea imaginii regiunilor viniviticole din Europa, şi crearea unui sistem de denumire de origine controlată a vinurilor.

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7790
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3324
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0430
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.9466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb