Gabriel Sandu: Portalul e-România, funcţional în maxim 6 luni

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 26 martie 2009

Portalul e-România va deveni funcţional în maxim şase luni, a declarat, miercuri, ministrul Comunicaţiei şi Societăţii Informaţionale, Gabriel Sandu, în cadrul celei de-a zecea ediţii a Forumului de Cooperare Româno-Israelian Hi-tech Business de la Bucureşti.

Totodată, oficialul român a precizat că unul dintre punctele de interes stabilite de către MCSI pentru anul 2009 este de a ajuta cetăţeanul să-şi aloce cât mai puţin timp atunci când vine vorba despre plata debitelor către bugetul statului.

"Scopul ministerului pe care îl conduc vizează timpul cetăţeanului. Este foarte important ca orice contribuabil să petreacă minimul de timp atunci când trebuie să-şi plătească taxele şi impozitele către stat", a afirmat Sandu.

Pe de altă parte, şeful MCSI a anunţat că, în cursul săptămânii viitoare, va fi semnat un protocol cu Ministerul IMM-urilor, în urma căruia se vor înfiinţa 10 parcuri industriale de soft menite să ajute întreprinderile mici şi mijlocii din România. Un alt proiect pe care MCTI doreşte să-l ducă la bun sfârşit se referă la dezvoltarea sistemelor de comerţ electronic şi de semnătură digitală.

Ministrul Comunicaţiilor a declarat că, până la punerea în practică a proiectelor MCSI, valabile pentru anul în curs, sunt aşteptate şi alte propuneri de colaborare din partea ministerelor, companiilor şi a altor instituţii interesate.

Prezent la deschiderea Forumului Hi-tech Româno-Isarelian, deschis la Bucureşti, Gabriel Sandu s-a declarat mulţumit de prezenţa puternică pe piaţa IT din România a furnizorilor israelieni de echipamente de comunicaţii şi a invitat cele două state să continue colaborarea, mai ales în domeniul tehnologiilor Broadband.

"În ceea ce priveşte infrastructura, prioritare sunt stimularea ofertei, precum şi extinderea accesului la comunicaţii în bandă largă, cu precădere în mediul rural şi în zonele defavorizate, considerând oportunitatea dezvoltării infrastructurii wireless prin valorificarea dividendului digital (...)", a afirmat Sandu.

El a adăugat că, în scurt timp, va fi demarată Strategia Naţională de Broadband, pe care MCSI o va implementa şi promova conform obiectivelor prevăzute în Programul de Guvernare 2009-2012.

"Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale pune accent pe dezvoltarea conţinutului, stimularea utilizării şi adaptarea acestuia la nivel local în funcţie de cerinţele diferitelor categorii de utilizatori şi de specificul zonelor. Avem în lucru Strategia Naţională România digitală - e-Strategie, pentru o Societate Informaţională, care include realizarea unei platforme naţionale, e-România, un portal interactiv al localităţilor din ţară, cuprinzând componente precum e-guvernare, e-administraţie, e-taxe, e-justiţie, e-sănătate, e-turism, e-educaţie, e-cultură, e-urgenţă", a mai spus ministrul Comunicaţiilor.

La rândul său, Ambasadorul Israelului la Bucureşti, David Oren, şi-a exprimat disponibilitatea de a colabora şi de a pune la dispoziţia României expertiză pe domenii de e-guvernare şi securitate în domeniul IT&C.

În vederea implementării programelor informaţionale planificate, Gabriel Sandu va întreprinde, în perioada 25-27 martie o vizită în Austria, la invitaţia omologului său din Cancelaria Federală austriacă, secretarul de stat, Josef Ostermayer. Pe durata a trei zile, ministrul român va participa la o serie de prezentări ale experţilor austrieci pe probleme de e-guvernare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb