"Gîrboiu" - o afacere cu vin de 5 milioane euro

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Frăţia Vinului / 15 aprilie 2011

"Pentru a porni o afacere în domeniu trebuie să ai un alt business care s-o susţină. Noi aşa am procedat, pentru că avem afaceri şi în domeniul agriculturii", ne-a spus Livia Gîrboiu, directorul de marketing şi fiica proprietarului companiei.

"Pentru a porni o afacere în domeniu trebuie să ai un alt business care s-o susţină. Noi aşa am procedat, pentru că avem afaceri şi în domeniul agriculturii", ne-a spus Livia Gîrboiu, directorul de marketing şi fiica proprietarului companiei.

Familia Gîrboiu are afaceri în agricultură şi intenţionează să construiască silozuri

Vinurile produse de "Gîrboiu" au apărut pe piaţă în urmă cu doi ani, dar investiţia a fost demarată în anul 2005, după cum ne-a declarat Livia Gîrboiu, directorul de marketing şi fiica proprietarului companiei: "Am început investiţia prin două proiecte < Sapard >, care, până la ora actuală se ridică la 4 milioane de euro, dacă luăm în calcul doar combinatul. Am cumpărat şi viţă de vie, avem 400 de hectare, pe care le replantăm, din fonduri de reconversie. Această investiţie este separată şi se cifrează la circa 1 milion de euro".

Societatea produce patru game de vinuri, dintre care "Bacanta" se adresează segmentului HoReCa, "Livia" este comercializată şi în HoReCa şi în retail, iar restul două sunt doar pentru retail.

Majoritatea tipurilor de vin sunt seci şi demiseci, doar rose-ul fiind demidulce, iar soiurile plantate sunt atât româneşti, cât şi internaţionale. "Până acum am replantat < Şarbă >, un soi care este imaginea cramei noastre şi care este specific zonei Vrancea. Am mai replantat < Sauvignon Blank >, < Muscat Ottonel >, < Traminer >, urmează < Cabernet >, < Fetească Neagră >, < Chardonais >", ne-a precizat doamna Gîrboiu.

Capacitatea de producţie şi stocare a cramei este de două milioane de litri, însă, în prezent, nu se produce la capacitatea maximă. Investiţia în combinat a fost finalizată în toamna anului trecut, fiind un proiect dezvoltat din fonduri europene, împreună cu o firmă din Italia. Comania exportă aproximativ 4.000-5.000 de sticle pe an, în Canada şi intenţionea-ză să-şi mărească ponderea la la export, "pe pieţele mai educate", potrivit reprezentantului societăţii.

Livia Gîrboiu este de părere că, pe piaţa de profil, "problema este a consumatorului, pentru că nu există o educaţie a acestuia. Ajungem în punctul în care producem vinuri foarte bune, dar nu are cine să le cumpere. Există un număr redus de consumatori de vinuri de calitate, pe care ne batem toţi producătorii. Va trebui să ne unim şi să facem o promovare comună a vinului de înaltă clasă, pentru consumatorul final".

Viile Gîrboiu sunt plantate în zona Vrancei - 100 de hectare la Dumbrăveni, unde se află şi combinatul şi 100 de hectare la Cârligele, la limita dintre Coteşti cu Odobeşti.

"Pentru a porni o afacere în domeniu trebuie să ai un alt business care s-o susţină. Noi aşa am procedat, pentru că avem afaceri şi în domeniul agriculturii", ne-a spus Livia Gîrboiu. Potrivit domniei sale, şi în acest sector au fost derulate investiţii din fonduri europene, respectiv prin proiectul Sapard. Familia Gîrboiu cultivă cereale pe o suprafaţă de 1000 de hectare şi le comercializează pe piaţa internă. Cifra de afaceri, în 2010, s-a ridicat la circa 200.000 de euro.

Doamna Gîrboiu ne-a specificat că familia sa intenţionează să inves-tească şi în construirea de silozuri, afacere preconizată să fie demarată în acest an. Suma pe care reprezentantul companiei estimează că o va investi în această afacere se ridică la 1,5 milioane de euro.

Un alt proiect pentru viitor al familiei Gîrboiu este achiziţionarea de camere frigorifice pentru struguri, necesare conservării strugurilor de masă produşi pe o suprafaţă de aproape 10 hectare, în vederea comercializării lor în extra-sezon.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb